BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Liviu despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

BlackBerry 10 este elementul definitoriu pentru Z10. Nu are nicio legatura cu BlackBerry 7 sau alte versiuni precedente, desi sunt cateva elemente care sunt construite intr-un mod asemanator.

Conceptul de baza a noii interfete BB10, sunt cele 4, sa le spunem "stari," ale telefonului: in interiorul unie aplicatii oarecare (nu e nimic neobisnuit aici), Homescreen-ul care are in acelasi timp are rolul unui Multi Tasker, App Drawer-ul de unde poti deschide aplicatii ca in orice alt sistem de operare, si BlackBerry Hub unde vei gasi toate notificarile, de la SMS-uri la email-uri, pana la apeluri pierdute si convorbiri pe Facebook, Twitter, Whatsapp, sau Google Talk.

Sunt de asemenea cateva gesturi de baza pe care va trebui sa le inveti daca vrei sa te descurci cu noul BlackBerry 10 OS. Un gest swipe up facut din marginea de jos a display-ului va debloca ecranul si te va duce in Homescreen. Odata intrat intr-o aplicatie trebuie sa faci acelasi gest swipe up pentru a ajunge din nou in Homescreen.

Al doilea gest important in noua interfata BB 10 este un fel de continuare a gestului pentru Homescreen: trebuie sa faci swipe up, apoi sa misti putin degetul spre dreapta ecranului, actiune ce iti va arata ce notificari necitite ai. Daca misti degetul pana la marginea ecranului BB 10 te va duce in Hub, centrul unificat de notificari.

Este si un meniu ascuns care va fi afisat in aproape orice aplicatie daca faci un gest swipe down in partea de sus a ecranului. In majoritatea aplicatiilor acest gest va afisa zona de setari, dar daca esti in Homescreen sau App Drawer va afisa niste toggle-uri pentru a controla mai rapid functii ca WiFi, Bluetooth, Rotation Lock, etc.

Revenind la Homescreenul din BlackBerry 10, am gasit folositor faptul ca toate cele opt aplicatii din Homescreen/Multi Tasker se conporta ca niste widget-uri. De exemplu aplicatia de vreme functioneaza foarte bine si se updateaza automat in background.

Interfata BlackBerry 10 are multe in comun cu Android si iOS, iar la pima vedere ai spune ca este un hybrid intre cele doua. In timp ce ai widgeturi in Homescreen, App Drawer-ul functioneaza aproape identic ca cel din iOS, permitandu-ti sa repozitionezi icoanele si sa le aranjezi in foldere.

Ca fluiditate si viteza as putea pune BlackBerry 10 la egalitate cu Android sau iOS. Nu pare sa-i lipseasca vreuna din functiile (majore) alor celorlalte doua. BlackBerry 10 vine cu o idee complet noua despre cum are trebui sa navighezi prin meniul unui smartphone, dar intrebarea este daca ideea lor e mai buna decat a competitiei. Ei bine, daca ma intrebati pe mine, voi raspunde ca nu.

Per total, interfata lui BlackBerry 10 este bine pusa la puncta, asa cum ma asteptam sa fie, si poate chiar mai mult. BlackBerry 10 OS este o platforma capabila si sunt curios sa vad cum se va dezvolta in viitor, dar, momentan ii lipseste acel "ceva" care sa atraga utilizatorii de Androidsau iOS.


CONTRA

Homescreenul este limitat la 8 aplicatii, ce nu pot fi rearanjate. Aplicatiile deschise recent vor aparea intotdeauna la inceputul listei. Porblema este ca daca, de exeplu, Twitter este a opta aplicatie din Homescreen, iar tu deschizi o noua aplicatie, Twitter va disparea, si vei fi nevoit sa o redeschizi din App Drawer.

Asa cum am mentionat, aplicatiile din Homescreen se comporta ca widgeturi, ceea ce e un lucru bun. Problema este ca nu poti mentine widgetu-ul de vreme (sau oricare altul) pe Homescreen, iar ca sa faci asta vei fi nevoit sa redeschizi aplicatia dupa fiecare opt alte aplicatii.

Cea mai mare problema a noului sistem de operare este modul in care gestioneaza notificarile. Nu are o bara de notificari ca in iOS sau Android, ci BlackBerry Hub care functioneaza ca un inbox unificat. Problema este ca atunci cand intrii in Hub sa verifici un mesaj, el va salva acea stare, ceea ce inseamna ca atunci cand vei primi o noua notificare pe care vrei sa o vizualizezi, vei ajunge sa verifici notificarea precedenta. Aici incep problemele: va trebui sa te apuci sa cauti prin Hub in incercarea de a gasi notificarea pe care vrei sa o vizualizezi de fapt.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus