BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Felix despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Camera de pe BlackBerry z10 nu putea sa fie mai prejos decat celelalte dotari ale smartphone-ului asa ca producatorii au facut o treaba buna si au echipat z10 cu doua camere, o premiera pentru un telefon BlackBerry. Una frontala, care face poze cu cei 2 megapixeli si filmeaza HD la 720p @ 30fps si una principala care are 8 megapixeli si filmeaza Full HD la 1080p.

Camera principala, dupa cum am spus are 8 Megapixeli, face poze la o rezolutie maxima de 3264 x 2448 pixeli, filmeaza la 1080p Full HD si este dotata cu un flash LED puternic.

Camera foto are atat functie de autofocus cat si manual focus, putand focusa pe orice plan din fata obiectivului mutand cu degetul patratelul de focus de pe ecran, calitatea pozelor fiind exceptionala. Folosind manual focus am putut surprinde cadre foarte bune, calitatea fiind superioara camerei de pe Samsung Galaxy SII, Samsung Galaxy SIII sau iPhone 5. Pozele facute cu Samsung au tendinta de a fi mai zgomotoase iar manual focusul mai mult strica pozele decat sa te ajute sa gasesti un cadru bun. Chiar si cu zoomul digital la 5x, pozele tot au fost bune.

      Setarile prezente pe camera foto sunt putine, lucru care ma deranjeaza. Nu poti seta calitatea pozelor (fiind presetata calitatea maxima), nu ai setari de luminozitate decat cateva preseturi: Auto, Action, Whiteboard, Night si Beach or Snow. Mai poti seta aspectul pozei dintre 16:9 si 4:3, flash-ul: auto, on sau off, setari ale flash-ului care sunt disponibile doar in normal shooting mode. Daca alegi Time Shift, Stabilization sau Burst Mode flash-ul va fi inactiv, lucru foarte deranjant.Pentru a face poze, poti apasa oriunde pe suprafata ecranului sau poti apasa pe una din tastele de volum. Pentru zoom, trebuie sa faci un gest "pinch to zoom" pe ecran, acelasi gest cu care dai zoom in la poze, lucru destul de deranjant pentru ca de multe ori mi s-a intamplat sa faca poza in loc sa dea zoom. Pentru a focaliza in alt loc, pur si simplu muti patratelul de focalizare.

 

Time Shift

      Un lucru foarte bun pe care l-au facut cei de la BlackBerry cu camera lui z10 este functia Time Shift. De multe ori ti s-a intamplat sa faci o poza buna cu prietenii dar in care unul din ei sa se fi inchis ochii. Z10 rezolva problema! Cu functia TimeShift, camera face mai multe poze la interval de cateva milisecunde iar tu o poti alege pe cea mai buna. Iar daca si in poza cea mai buna, prietenul tau a inchis ochii, poti edita doar fata lui, inlocuind-o cu cadrul in care el a iesit cel mai bine.

Stabilization

      In modul stabilization, softul se foloseste de giroscop sa te ajute in a prinde cadrele nemiscate si cat mai clare.

Burst Mode

      Burst Mode iti da posibilitatea sa faci cate cadre vrei unul dupa altul, tinand in continu apasat pe ecran. Poti face peste 100 de poze, numar la care eu m-am oprit. Totusi, calitatea pozelor nu este una dintre cele mai bune.

      Toate aceste functii sunt valabile si pentru camera frontala exceptie facand prezenta flash-ului.

Geo Tagging

Geo tagging te ajuta sa iti aduci aminte unde ai facut poza cu iubita ta, asa ca niciodata nu vei putea isca vreo cearta, pastrand in memoria pozei o locatie GPS.

 

Video

      Camera principala filmeaza la maxim 1080p full HD si la fel ca la camera foto are optiunea de focus automat dar si manual. Focusul manual lucreaza perfect, putand focaliza pe planuri diferite aflate la distanta unul de celalalt in timp ce filmezi.

      Si camera video duce lipsa de optiuni prezente fiind doar: night mode, auto, beach or snow, normal shooting sau stabilization mode. Spre deosebire de camera foto, flashul poate fi setat in toate modurile.

      Un lucru pe care l-am observat a fost faptul ca telefonul nu filmeaza 1080p pe un card care are clasa mai mica decat 4, viteza de transfer fiind mare, un card inferior neputandu-i face fata.

      Camera frontala are aceleasi optiuni si filmeaza la maxim 720p HD, lipsindu-i desigur functia flash.

      La fel ca la camera foto, activarea filmarii se face prin atingerea ecranului, zoomul in aceeasi maniera.

 HINT! Daca vrei ca filmuletele sa nu fie rasturnate, lasa rotation lock dezactivat si pune camera in pozitia in care vrei sa apara pe video inainte sa filmezi, altfel video-ul va fi rasturnat.

 

Redarea video

      Redarea video este exceptionala! Am incarcat cateva episoade din serialul preferat la 1080p si merg extraordinar. Nu mi s-a blocat niciodata telefonul chiar daca aveam mai multe aplicatii deschise. Clipurile de pe YouTube de asemenea, ruleaza la 1080p fara niciun lag. Ma deranjeaza totusi lipsa unui al doilea difuzor. Atunci cand vezi un clip in landscape, ca experienta sa fie completa, ar fi putut incorpora un difuzor si in partea de sus.

 

      Camera de pe BlackBerry z10 este absolut geniala. Pozele sunt clare, chiar si in conditii de lumina slaba. Culorile sunt naturale, focusul manual poate fi o unealta utila daca iti place sa te joci cu cadrele iar filmarile full hd pot fi o amintire placuta. Totusi lipsa optiunilor si setarilor poate fi deranjanta.

 

      BONUS Am atasat niste poze si filmulete facute cu BlackBerry z10. Pozele sunt facute atat in casa cat si afara, la lumina naturala dar si in conditii de lumina slaba chiar intuneric, folosind zoom-ul sau nu. Videoclipurile au fost facute in aceleasi conditii. 

 LINK: http://fisierulmeu.ro/31ON1RR2G0VH/Picz10-rar.html


CONTRA

- Optiuni si setari putine.

- Zoom-ul "pinch to zoom" deranjant. Tastele de volum puteau controla zoom-ul iar butonul dintre ele putea controla declansarea fotografiei sau a filmarii,

- Lipsa unui al doilea difuzor, pentru un sunet stereo in format landscape.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus