BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Alexandru despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Trecem la sistemul de operare OS 10, care se bazează integral pe gesturi, motiv pentru care telefonul nu are butoane. Prima impresie este atrăgătoare, culisarea degatelor pe cele 4 direcţii fiind uşoară şi intuitivă. Ecranul răspunde foarte bine la comenzi, fără nici o întârziere.

Culisarea degetului dinspre stânga deschide Blackberry Hub, interfaţa care adună la un loc toate sistemele de comunicaţie suportate de telefon. Este vorba despre email, SMS, dar şi despre conturile de pe reţelele sociale. Oricare dintre acestea are o iconţă în Hub şi oferă utilizatorului informaţii despre apariţia unui nou mesaj. Este important de menţionat că BB Hub poate fi accesat oricând, indiferent dacă suntem într-o aplicaţie sau nu.

Partea dreaptă a ecranuui deschide lista cu icoanele programelor instalate, dacă nu este pornită nici o aplicaţie. Altfel, navigăm printre aplicaţiile pornite. Multitasking-ul funcţionează superb, cei 2GB de memorie făcându-şi treaba excelent.

Tastatura virtuală se comportă foarte bine şi mi-a lasat o impresie excelentă. Pe lângă faptul că este foarte uşor de folosit şi bine proporţionată, oferă şi predicţie pentru cuvintele începute. Pentru selectarea unei sugestii, trebuie doar să ‚aruncaţi’, de pe tasta deasupra căreia se află, cuvântul apărut acolo. Predicţia apare deasupra literei care ar putea urma.

Trebuie menţionat că OS 10 nu are o fereastră desktop, telefonul deschizându-se (ca şi iPhone) direct în lista cu icoanele programelor instalate. Totuşi, BB are posibilitatea de a păstra 8 widget-uri pe ecran, care sa afişeze, în timp real, diverse informaţii. Problema este că acestea dispar la restartarea telefonului. Apropo de restartare, Z10 nu mai trebuie repornit după instalarea/dezinstalarea unei aplicaţii.

Interfaţa OS 10 este asemănătoare cu cea a iOS, cu excepţia butonului Home de pe iPhone. Mai precis, fiecare fereastră/aplicaţie are butoane în interfaţă. Diferenţa este că închiderea unei ferestre se face prin culisarea de jos în sus pe ecran, apoi apăsarea semnului X, din partea dreaptă jos a widget-ului format.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus