BlackBerry Z10 negru

BlackBerry Z10 negru


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 127 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Dacian despre BlackBerry Z10 negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Acum deja nu mai vorbim de terminalul in sine ci de BlackBerry 10. Noul OS chiar daca nu mai are nimic in comun cu vechile versiuni precum BB OS 7 sau 6, pastreaza totusi feeling-ul din trecut, care in pofida spuselor celor ce nu au folosit vreodata un smartphone BlackBerry, este foarte bine inchegat si la obiect. BlackBerry 10 duce insa totul la superlativ.

Multitasking: functie pe care o folosim cu totii, ar trebui sa fie nu numai la indemana sau usor de accesat, ci chiar in fata ta. Si asta se intampla in noul SO. Din aplicatie realizezi un swipe in sus de pe rama senzitiva din fata dumneavoastra pentru a iesi si aici ni se dezvaluie panelul special pentru aplicatiile active. Nimic mai simplu, fara butoane in plus, fara combinatii de butoane. Mult mai rapid si mai simplu decat la orice alt SO.

Hub: Aplicatie ce e parte integrata a noului OS si poarta rolul unui inbox unificat, in care avem toate notificarile de la fiecare aplicatie(telefon, mesagerie, conturi de email, twitter, facebook, linked-in, etc). Ceea ce este cu adevarat interesant(pentru ca unified inbox aveam si in vechile versiuni ale BlackBerry OS) este faptul ca direct din HUB raspunzi la orice notificare fara a intra in aplicatie cu adevarat. Raspunzi la un tweet raspunzi direct din HUB, un mesaj pe FB exact la fel, etc. E o experienta foarte fluida care nu se compara cu nimic din ceea ce ofera Android, WP, sau iOS care sunt sacadate cand vine vorba de comunicare.

Email: BlackBerry e rege din nou, toate functionalitatile(mark as read, as unread, flag, multiple email actions, adaugi in calendar, etc) posibile exista si functioneaza corect. In mod normal se pot lega toate conturile de e-mail posibile si imposibile.

BB Messenger: Nu am apucat sa folosesc pentru ca nu am multi cunoscuti care folosesc BlackBerry. Exista aici totusi cateva functii interesante, precum apelare, apel video si cel mai interesant, screen sharing(adica apelantul poate vedea ecranul telefonului celui apelat). 

Browsing: Impresionant de bine, comparabil cu oricare alt browser mobil. HTML5 si Flash compatibil, fluid, si ceva foarte interesant este faptul ca bara URL-ului este in josul ecranului ceea ce face ca accesarea si modificarea adresei sa fie foarte accesibila.

Docs to Go, PDF Reader: Nimic nou fata de Android, extraordinar fata de iOS. Doua simple readere(si editor in cazul Docs to GO) de documente. Simple dar eficiente, caci randeaza documentele foarte rapid chiar daca sunt complexe, si le afiseaza exact ca pe calculator, insa scalate corect la dimensiunea ecranului(adica fara scrolling lateral si font de 2).

Facebook: In sfarsit o aplicatie de FB pe BlackBerry care sa fie exact la fel ca cea din Android, iOS. Nu am intalnit bug-uri deci se pare ca cineva chiar s-a chinuit ca sa nu avem batai de cap.

Twitter: Aplicatia este stabila si aranjata corect, insa nu arata la fel de bine ca cea de FB.

Remember: Aplicatie pentru mementouri insa aduce multe lucruri noi: posibilitatea adaugarii in aplicatie pagini web, email-uri, date din calendar, toate putand fi organizate pe categorii.

BlackBerry World: Aplicatia este construita foarte frumos, un app world care poate face concurenta lejer App Store-ului si Google Play ca organizare si functionalitate.

Harti: Bug-uri, bug-uri, bug-uri. Noroc cu un port de Google Maps de pe Android.

Dropbox: Foarte bine integrat, mult mai bine decat la iOS. In aplicatia "fisierele mele" ni se arata separat contul de Dropbox si memoria interna si cea de pe card.

Yahoo Messenger: Stabil si foarte frumos realizat. Contactele nu sunt vazute in lista clasic, ci ca niste patratele, ceea ce face foarte comod pentru utilizator sa acceseze contacte.

Story Maker : Am vorbit in review-ul despre Foto&Video;. nu are rost sa reiau.

Ceas: E ceva ce oamenii nu iau in serios, insa se vede ca a fost acordata o mare atentie aplicatiei, caci e foarte stilata si usor de utilizat.

Youtube: In buna traditie a BlackBerry aplicatia e de fapt un link catre pagina de mobil. Insa aici se intampla ceva genial. Sunt un mare fan Youtube si nu suportam pe celelalte telefoane ca atunci cand ascult o piesa sau vad un video daca inchid ecranul sau pun aplicatia in background, sunetul se opreste. Aici nu e cazul. Indiferent de ce faci muzica e in continuare in background. Pe mine ma ajuta foarte tare, si e un feature care chiar nu e deloc intalnit pe celelalte platforme.

Muzica : Aplicatia poate sa creeze confuzii, insa o data ce te obisnuiesti cu ea devine foarte agreabila. Calitate foarte buna atat in castile din totare(care nu par a fi mare lucru) dar si in difuzor.

OS-ul per total este stabil, insa are si scapari, despre care o sa vorbesc in partea de Contra.

 


CONTRA

Pentru un OS la prima versiune este remarcabil, insa sunt cateva scapari care ma calca pe nervi.

Multitasking: Doar opt aplicatii active la un moment dat, ara posibilitatea aranjarii intre ele in ecranul specific lor.

Hub: Am cateodata impresia ca notificarile nu ajung la fel de rapid fata de BlackBerry 9900. Probabil e doar o impresie. 

Browsing: Chiar daca e fluid, are cateva nereguli: nu recunoaste fonturi, nu recunoaste video-uri, se misca sacadat uneori.

Twitter: Arata urat, tare !

BlackBerry World: Chiar daca e facut cum trebuie, aplicatiile insa sunt putine, multe dintre ele foarte slabe. Insa este bine ca aplicatiile bune si free care sunt functioneaza exact ca pe orice alta platforma. Sunt jocuri multe free care sunt frumoase, cred ca asta intereseaza pe multi. Or sa mai vina. E clar ca pentru posesorul de BlackBerry Z10 va fi un compromis pentru o perioada de timp(nici Android nici iOS nu s-au nascut cu 500000 de aplicatii in app store).

Meniul de setari al telefonului: Au reusit sa faca un sistem de operare fluid de la un cap la altul, dar aici totul se misca sacadat. Nu pot sa inteleg de ce, dar exista un drop de minim 10 frame-uri care e sacaitor.

Ceas: Fara alarme multiple. Foarte enervant. Trebuie sa te descurci. Eu imi pun alarmele in Calendar ca fiind de fapt intalniri cu memento. E un compromis, ma bucur totusi ca am putut sa fac si asta.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

BlackBerry Q10 alb


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Q5 negru


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

BlackBerry Curve 9320 Negru


rating 4,5 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus