Galaxy S6 Edge Plus 32GB negru

Galaxy S6 Edge Plus


culoare


Gold Negru

capacitate


32 GB 64 GB
  rating 4,72 din 5
punctaj obtinut
din 162 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Stefan Alexandru despre Galaxy S6 Edge Plus 32GB negru


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Galaxy S6 Edge Plus reprezinta un pas inainte pentru Samsung in ceea ce priveste capacitatile hardware si designul. Acest telefon este echipat cu unul dintre cele mai bune display-uri existente, cu tehnologie Super AMOLED si rezolutie 2560 x 1440, ce afiseaza imagini foarte clare, contrastante, cu luminozitate mare.

Constructia telefonului este excelenta, cu materiale de calitate precum metal si sticla Gorilla Glass 4, insa design-ul este un lucru ce tine de gustul fiecaruia, iar in cazul acesta poate sa fie nu tocmai placut din cauza amprentelor extrem de vizibile pe telefon.

Camera foto/video este excelenta, printre cele mai bune de pe piata, exceland la capitolul detalii/acuratete a culorilor pe timp de zi dar si pe timp de noapte, datorita senzorului performant si al lentilelor luminoase cu diafragma f/1.9. In plus, camera foto are mod manual ce permite ajustarea setarilor dupa bunul plac, precum si un nou mod de a transmite live video pe YouTube. Camera foto secundara, pentru selfie, este deasemenea performanta si luminoasa, ceea ce va ajuta sa surprindeti momentele alaturi de ceilalti, lucru datorat si lentilei cu unghi larg.

Procesorul Exynos 7420 este foarte performant si ajuta ca telefonul sa fie extrem de rapid in orice situatie, lucru ajutat si de memoria RAM generoasa, si anume 4GB. S6 Edge Plus ruleaza fara probleme orice aplicatie sau joc de actualitate, fara blocari sau intarzieri.

Sistemul de operare este Android Lollipop si are adaugata noua interfata TouchWiz care este mult mai rapida si placuta decat cea de la vechile modele Samsung.

Ca si conectivitate, acest terminal are tot ce ne-am putea dori, 3G/4G LTE, Bluetooth 4.2, WiFi B/G/N/AC, NFC.

Calitatea audio a lui S6 Edge Plus este excelenta in casti, peste majoritatea telefoanelor existente, iar difuzorul integrat este deasemenea foarte bun. Calitatea sunetului in convorbiri este deasemenea foarte buna.

Senzorul de amprente este acum mult mai rapid si performant, incat deblocarea se realizeaza fara probleme sau erori, fara swipe sau gesturi, ci pur si simplu cu o simpla atingere a butonului Home.

S6 Edge Plus include o baterie de 3000mAh cu incarcare rapida pe cablu, dar si incarcare wireless ce beneficiaza de aceiasi tehnologie de incarcare rapida. Autonomia este decenta, ajungand pentru o zi de utilizare moderata a telefonului.

Cu bune, cu rele, deoarece nu este perfect, S6 Edge Plus este un adevarat flagship premium, cu capabilitati multimedia excelente si performanta pe masura.


CONTRA

Samsung a decis ca este cazul sa elimine slotul pentru card microSD, pentru ca au introdus o noua memorie interna foarte rapida. Acest lucru este un dezavantaj pentru multi utilizatori deoarece colectia de muzica personala si fotografiile puteau fi stocate pe card, apoi rapid transferate cu totul in PC. Un alt motiv este faptul ca viitoare versiune de Android Marshmallow va lasa utilizatorul sa foloseasca spatiul cardului microSD ca si spatiu intern, adica va putea sa instaleze aplicatii pe acesta, insa S6 Edge Plus neavand card, nu va beneficia de aceasta noua optiune. In cazul unui factory reset, va trebui sa salvati si toate documentele personale, fotografiile si muzica, pentru a fi siguri ca nu pierdeti datele.

Bateria este acum capsulata, nefiind accesibila de catre utilizator, ceea ce pentru multi nu este un dezavantaj vizibil, dar in cazul unui eveniment neplacut cu ea, deoarece este un consumabil ce isi pierde capacitatea in timp, va trebui sa trimiteti telefonul cu totul in
service pentru inlocuirea ei.

Ecranul curbat este placut, insa nu foarte util, deoarece software-ul existent nu profita foarte mult de aceste margini, ci ofera doar cateva shortcut-uri pentru aplicatii si contacte. In plus, pe aceste curburi apar reflexii si lumini nu tocmai placute, daca va aflati intr-un mediu luminos.

Samsung nu a renuntat doar la slotul pentru card, ci si la senzorul infrarosu, astfel incat telefonul nu mai poate fi folosit acum pentru a controla televizoarele, aparatele de aer conditionat sau orice alt echipament electronic, din pacate.

In final, desi acest lucru tine de obisnuinta, telefonul nu este chiar foarte confortabil de tinut in mana, deoarece marginile acestuia sunt inguste din cauza ecranului curbat, lucru ce va duce cateodata si la apasari accidentale pe ecran daca il strangeti prea mult in mana si il atingeti.


 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB Black


rating 4,68 din 5

142 review-uri
99% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S7 32GB Black


rating 4,23 din 5

9 review-uri
88% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy A5 2016 Black


rating 4,5 din 5

8 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus