HP Chromebook

HP Chromebook


  rating 4 din 5
punctaj obtinut
din 1 review
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Robert despre HP Chromebook


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

HP decide sa se aventureze intr-o piata noua, cea a laptop-urilor cu sistem de operare Chrome OS, bazat pe browserul Chrome OS al gigantului Google.  Chromebook-ul  HP se distinge printr-un design modern, un ecran de o calitate foarte buna si specificatii ce permit rularea sistemului de operare fara dificultati.

Display-ul de 11.6 inch are o rezolutie HD de 1366 x 768 pixeli, fiind de tip LED anti reflexie, cu reproducere foarte buna a culorilor, dar cu unghiuri medii de vizibilitate. La privirea din unghi a ecranului, se observa o scadere a luminozitatii, insa continutul este perfect lizibil.

Procesorul Intel Celeron de 2.16 GHz, ajutat de memoria RAM de 2 GB isi face treaba cu brio, chrome OS neavand nevoie de specificatii foarte inalte pentru o functionare buna. Un mare aport la aceasta functionare fluida a sistemului il aduce si memoria interna de 16 GB de tip eMMC, practic acelasi tip de memorie ca la cardurile SD. Renuntand la solutia cu Hard Disk conventional, prin urmare a pieselor in miscare, se economiseste atat spatiu in interior, cat si energie si caldura emanata.  Mai mult, nefiind nevoie de o racire puternica sau, laptop-ul este silentios ca un telefon sau o tableta.

Pe marginea dreapta a chromebook-ului se afla jack-ul pentru casti, un port USB 2.0, unul USB 3.0 si un port HDMI pentru a reda continutul pe un display mai mare.  Pe marginea opusa gasim mufa pentru alimentare si slotul pentru adaugarea unui card de memorie SD. Lipseste mufa LAN sau slotul pentru cartela SIM, prin urmare conexiunea la internet se va face ori prin WiFi ori prin modem USB. Tastatura are butoanele destul de departate pentru a preveni apasarea accidentala pe 2 taste deodata, iar touchpad-ul este placut la atingere si destul de mare. 

Deasupra display-ului gasim si o camera Web, utila pentru apelurile video pe Hangouts, avand de asemenea si microfon integrat, iar sunetul  este redat de cele 2 difuzoare de pe partea inferioara a Chromebook-ului. Ecosistemul Chrome OS se afla inca la inceput, astfel ca magazinul de aplicatii nu este la fel de stufos ca la alte sisteme de operare, insa acopera necesitatile de baza si nu numai.  Pentru destinatia de baza a dispozitivului, navigarea web, HP a introdus o baterie pe 3 celule Litiu Ion ce permite o autonomie de aproximativ 8 ore.

Chromebook-ul HP este destinat folosirii pentru aplicatii uzuale, marele avantaj fiind portabilitatea si fluiditatea sistemului de operare si a aplciatiilor acestuia, dar si usurinta in folosire si modul intuitiv cu care a fost construit ecosistemul Chrome OS.


PRO
  • Procesor Intel Celeron cu frecventa de 2.16 GHz
  • Fluiditatea sistemului de operare Chrome OS
  • Ecran HD de 11.6 inch cu rezolutie 1366 x 768 pixeli
  • Slot card SD pentru extinderea spatiului de memorie
  • Un port USB 3.0

CONTRA
  • Memorie RAM 2GB

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

pe 24.02.2016 13:24

Este bun.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Lenovo Yoga Tab 3 10 inchi Black


rating 4 din 5

2 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda

Acer Chromebook CB3-431 14 inch silver


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Acer Chromebook CB3-431 14 inch silver

Lenovo Tab 2 A10-30 4G Black


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus