HTC 7 Mozart

HTC 7 Mozart


  rating 3,78 din 5
punctaj obtinut
din 9 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Stefan despre HTC 7 Mozart


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

SUMAR

 

Contactul cu HTC Mozart a coincis, pentru mine, cu primul contact cu noua versiune a sistemului de operare Windows Phone 7, iar asta m-a facut sa ma concentrez mai mult pe functionalitatile oferite de OS decat pe cele ale telefonului. Totusi, trebuie spus de la bun inceput ca HTC Mozart suporta foarte bine cerintele hardware destul de mari ale sistemului de operare produs de Microsoft.

 

Ca telefon, HTC Mozart este? usor de folosit si ergonomic, dar are cateva probleme de design si accesibilitate, cea mai vizibila fiind plasarea butonului de volum in asa fel incat este foarte greu de utilizat. Deasemenea, plasarea butonului de search foarte aproape de coltul telefonului face ca de multe ori sa fie apasat accidental atunci cand pozitia telefonului in mana se schimba.

Tastatura HTC Mozart functioneaza exemplar, rata de greseli de scriere fiind mult mai mica decat in cazul telefoanelor cu Android (evident, din punctul meu de vedere). Ce este destul de neplacut, mai ales in cazul scrierii rapide, fara prea multa atentie la textul scris, este inlocuirea automata a cuvintelor cu cele din dictionarul de sugestii. Mesajele rezultate pot fi total neinteligibile. Un lucru pozitiv este ca dictionarul de sugestii invata foarte repede cuvintele pentru care ai refuzat propunerile si nu mai revine cu aceleasi sugestii.

Designul telefonului este foarte interesant, in special partea din spate, cu structura metalica care ofera senzatia de soliditate, dar cele doua capace, din care cel care ofera acces la baterie/SIM are si rol de antena, ies destul de usor din locasurile lor si riscul de a le pierde este destul de mare.

Integrarea noului sistem de operare in universul Microsoft este realizata foarte bine, Windows Live, Zune, Xbox Live si Marketplace lucrand foarte bine impreuna. WP7 ofera inca de la prima versiune functionalitati de localizare/blocare a telefonului in caz de pierdere/furt, iar prin integrarea cu serivicii ca SkyDrive, utilizatorul unui telefon cu acest sistem de operare beneficiaza de un spatiu de stocare virtual foarte generous.

Foarte reusita este si integrarea motorului de cautare Bing, care ofera functii de navigatie, recomandari pentru puncte de interes in zona in care se afla utilizatorul, dar si functia de one touch search, un feature foarte cool, sustinut de algoritmi de recunoastere vocala.

?


PRO

 

-Windows Phone 7, un sistem de operare cu adevarat diferit

-Capacitatile hardware sunt foarte generoase

- Aplicatiile proprietare HTC ofera functionalitati deosebite, Sound Enhancer pune si mai mult in valoare capacitatile audio ale telefonului, iar Photo Enhancer adduce functii basic de editor foto, foarte utile pentru cei care doresc sa prelucreze putin pozele inainte de a le incarca pe retelele sociale.

?


CONTRA

 

-Aplicatiile dezvoltate pentru a fi vandute nu sunt disponibile pentru piata locala, iar cele gratuite nu sunt dezvoltate cu suficient de multa atentie, parand ??aruncate?? pe piata doar pentru a fi prezente in Marketplace.

-Durata de viata a bateriei nu este cu mult mai buna decat la telefoanele cu sistem de operare Android.

-Camera foto nu face poze foarte bune in situatii cu lumina redusa.

 

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

mmuntean pe 28.04.2011 15:44

As ruga moderatorii orange sa nu mai stearga comment-urile negative la telefoane. De aceea este forum de pareri ca oamenii sa stie ce cumpara sau pe ce au aruncat banii..asta mi se pare corect, daca voua nu, mare pacat ca taiati dreptul la libera exprimare.

blu pe 02.03.2011 12:59

ofer la schimb sony ericson elm pe un htc 7 mozart

laurentiu2 pe 26.02.2011 09:17

Nelamurire. DE CE NU mi s=a aprobat review-ul la acest telefon, nici macar nu am fost instiintat ca am fost respins.

Cred ca e din cauza ca am spus ca pentru moment nu recomand niciun telefon cu wp7. Prea multe lipsuri si buguri si, mai ales, restrictii(nu tu slot de card, nu tu copy/paste, nu tu posibilitate de a trimite fisiere prin bt, limitare la zune. Microsoft experimenteaza pe noi.

Vali nu vei putea trimite momentan fisiere prin bluetooth, iar conexiunea(sincronizarea cu pc-ul) se va face doar prin intermediu ZUNE(echivalentul ITUNES). Pacat de hardware-ul acestui telefon. Ca softwareul il omoara. Poate acest comentariu imi va fi totusi acceptat.

reladigital pe 11.01.2011 22:03

Poti cauta pe intermet tutoriale pentru telefon. Trebuie sa fie vazut de pc daca e conectat corect.

vali pe 09.01.2011 00:31

Mi-am cumparat un HTC mozart¿ de mai putin de 1 saptamana dar am unele intrebari nu mi-l citeste pc , nu¿ merge sa trimit din mai multe modele de NOKIA prin bluetooth melodii , poze etc. si nu pot activa youtubu. Daca ma puteti ajuta YM : vally.simple@yahoo.com



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Nokia C3-01


rating 3,57 din 5

7 review-uri
42% dintre utilizatori recomanda

Nokia 2220 slide graphite


rating 3,25 din 5

9 review-uri
55% dintre utilizatori recomanda

ZTE S302


rating 3,78 din 5

36 review-uri
80% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus