Microsoft Lumia 950

Microsoft Lumia 950


culoare


Black White
  rating 4,13 din 5
punctaj obtinut
din 8 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Nita despre Microsoft Lumia 950


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Consider important sa mentionez ca sunt utilizator de Nokia Lumia 820 timp de un an, Nokia Lumia 930 un an si acum Lumia 950 de aproape o luna. Experienta de mai sus imi da posibilitatea sa fac comparatie intre Lumia 930 cu Win. 8.1 si Lumia 950 cu Win 10 (ver. .10586.36) atat din punct de vedere hardware cat si al sistemului de operare si sa pot evidentia mai bine ceea ce noul telefon aduce cu el, atat plusuri cat si minusuri. PLUSURI Designul este unul placut caracterizat atat de un echilibru reusit intre greutatea telefonului si dimensiunile lui, in principal grosimea, cat si de inelul de aluminiu din jurul camerei ce face pereche cu sigla Microsoft. De asemenea colturile si marginile telefonului dau o senzatie placuta atat la atingere cat si ca forma atunci cand iti privesti telefonul. Displayul AMOLED ClearBlack, cu rezolutie WQHD cu suport Glance il consider deosebit atat prin calitatea afisarii dar si prin optiunile pe care le creeaza Glance (momentan am afisata ora si dupa instalarea noi versiuni de Accuwether informatii legate de vreme inclusiv alerte meteo). Din punct de vedere al procesorului si al memoriei consider ca sunt suficiente pentru nevoia sistemului de operare. Un mare plus este dat de slotul de memorie si de bateria detasabila, aici nu mai intru in detalii. Camera foto/video este foarte buna, cred ca cea mai buna comparativ cu ce au telefoane mai scumpe. Conectarea tip USB v3.1, Type-C consider ca este un plus daca ne asumam evotia tehnologica. De asemenea permite o viteva mare de transfer de date, ceea ce este tot mai important avand in vedere volumul in crestere al informatiilor transferate inclusiv fisiere tot mai mari de foto si video. Bateria, aici am avut cele mai mari emotii! Comentariile de pe forumurile externe nu le-am gasit incurajatoare. Dupa ce am utilizat telefonul cateva saptamani dar si dupa ultimul update respectiv la versiunea 10586.36 dar, foarte important, si dupa cateva setari am ajuns sa imi tina bacteria de la ora 06.00 cand imi incep ziua si pana a doua zi spre pranz. Mentionez ca utilizarea o consider in general medie (fara jocuri – nu ma pasioneaza pe telefon, dar cu vorbit maxim o ora in total dar cu multe apelari, navigat pe net aproximativ 30 min. pe retea si in special download alte minute bune pe wifi, facut poze, cateva filmulete scurte – 10 min. fiecare mai mult asa de test, setari peste setari - teste, fara Cortana si scanare de iris si ocazionat citit ebook). Foarte important de mentionat este si ca bateria se incarca mai rapid decat la alte telefoane. Deblocarea telefonului cu scanerul de iris e ceva nou si interesant comparativ cu ce ofera alte telefoane. Am testat acest scanner de iris, in diverse conditii – sunt ochelarist, si ma declar multumit de serviciul lui. Suportul si aplicatiile oferite de Microsoft sunt super OK. Mentionez ca sunt un utilizator in mare masura de tip office.


CONTRA

A trebuit sa intru in Windows insider pentru update la ultima versiune de win. 10. A trebuit sa citesc si sa testez in legatura cu setarile pentru optimizarea consumului bateriei. Totusi cele de mai sus m-au scos din comoditatea si cotidianul unui sistem de operate functional in situatia in care totusi mi-am asumat un win. 10 de la care se asteapta multe dar care nu este inca finalizat. Pretul cred ca putea sa fie sensibil mai mic. Unele aplicatii inca nu functioneaza foarte bine cu win. 10. Lipseste inca dubla atingere pentru a trezi telefonul. Materialul din care este facuta carcasa este unul placut la atingere dar care avand in vedere producatorul telefonului cat si faptul ca este considerat varf de gama putea sa fie unul mai de calitate. 

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

marius_guran pe 12.03.2016 17:36

Folosesc Windows 10 Mobile production ring pe un Lumia 950, cu versiunea de soft 10.0.10586.107 si cu ultimul firmware disponibil ..39034. Nu stiu in ce masura depinde de operator update-ul de firmware/SO. Toate update-urile le-am primit dupa cca 48 ore de la anuntarea lor de catre Microsoft, si vorbesc aici de 2 update-uri de firmware si 2 de OS (din decembrie 2015 de cand am luat telefonul de la Orange). Am testat si build-uri din Windows Insider atat Slow cat si Fast ring si iti pot spune ca nu am avut probleme nici cu variantele Fast Ring care sunt primele eliberate. Da sistemul de operare nu este inca la nivelul asteptarilor dar va fi, mai ales ca apar tot mai multe aplicatii universale Windows 10 PC si Windows 10 mobile, si tot mai multe bug-uri rezolvate . 

mmuntean pe 29.02.2016 09:46

Am folosit in ultimii ani Lumia 920,1020,1520,930. Doua din modele cumparate de la Orange carora le multumesc pentru faptul ca le-au adus in oferta. Toate modelele de mai sus le-am recomandat tuturor, si inca le recomand pentru un motiv extrem de bun: Ruleaza un sistem de operare stabil si functional! spre deosebire de 950 care ruleaza un sistem de operare deplorabil, nefinisat, in stadiu beta, plin de probleme!

Desi este un model frumos ca si telefon, camera foarte buna, display superb, este tras in jos de OS! Nu exista conceptul de insider sau : asteapta dupa update!! la un telefon vandut pe bani! lumea cumpara un telefon sa il foloseasca, nu sa fie testeri pentru Microsoft.

Rog tehnicienii Orange sa acorde atentie marita actualizarilor de firmware! Ultimul firmware are probleme grave, duce la restartari frecvente!



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Microsoft Lumia 640 black


rating 4,75 din 5

8 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Microsoft Lumia 640 black


rating 4,75 din 5

8 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Microsoft Lumia 950 White


rating 4,33 din 5

3 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus