Nokia 130
  rating 2,5 din 5
punctaj obtinut
din 2 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Catalin despre Nokia 130


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Desi in ultima perioada, toata lumea este interesata de telefoane Smart, Nokia vine cu un telefon simplu, cu cele mai basic functii, usor de folosit, cu un design robust si materiale de calitate

Nokia a pastrat designul cutiei in care vom regasi telefonul, bateria, incarcatorul si un manual de utilizare. Telefonul surprinde prin modul in care a fost construit, are dimensiuni reduse, 106 x 45.5 x 13.9 mm, sufficient pentru a-l tine confortabil in mana. Materialul plastic este acelasi cu cel al telefoanelor Lumia, de o calitate foarte buna.

La primul contact cu telefonul se simte foarte bine tastatura, este dintr-un plastic cauciucat, tastele sunt usor rotunjite si caracterele se vad bine. Pentru navigarea prin meniul oferit de sistemul de operare proprietar, in centrul telefonului gasim o tasta de navigare, de unde poti sa setezi comenzi rapide, cum ar fi lanterna sau calendar.

In partea de sus a telefonului gasim difuzorul, mufa pentru casti si mufa pentru incarcare. Cum pana acum toate telefoanele simple de la Nokia aveau mufa de incarcare cu profil subtire, modelul 130, vine cu mufa de incarcare micro-USB, de foarte mare ajutor in cazul in care vei dori, fie sa il incarci cu un incarcator de un alt model de telefon sau doresti sa il conectezi la PC. Pe partea din spate regasim un flash destul de puternic si difuzorul principal. Calitatea este destul de buna, suntele se aud bine, clar si fara distorsionari, chiar daca discutam de un telefon low-end.

Ecranul are dimensiunile 1.8 inci si o rezolutie de 128 x 160 pixeli, este putin comparativ cu alte modele, insa este suficient pentru a te folosi de telefon. Se disting usor literele si pictogramele, insa in conditii de luminuozitate ridicata, poti avea probleme in a vedea clar. O functie utila, ce ajuta si la economisirea bateriei este posibilitatea de a seta durata iluminarii ecranului in cazul in care nu il utilizezi o perioada

Meniul este simplu, posibilitatile sunt limitate, insa sunt suficiente pentru aceasta categorie de telefon. Ca design, meniul este asemanator cu generatia noua de telefoane simple de la Nokia, chiar daca unele functii lipsesc. Una dintre acestea ar fi ca nu poti pune meniul sa fie afisat lista, ci doar cu pictograme, fiind astfel mai greu de utilizat de persoanele mai in varsta.

Bateria este principalul atu al acestui telefon, Li-Ion 1020 mAh, autonomia este crescuta, in conditii normale de utilizare ramane incarcat peste 5 zile. Producatorul mentioneaza ca in conditii de stand by, poate sa ramana neincarcat pana la 30 de zile.

Desi vorbim de un telefon simplu, vine in ajutorul celor ce nu pot sta departe de selectia proprie de muzica, avand player media incorporat si posibilitatea de a atasa card microSD de pana la 32 GB. Playerul media se poate accesa foarte usor folosind comanda rapida din dreapta sus a tastaturii.

In concluzie, este un telefon ce exceleaza prin simplitate, are un pret accesibil si o functionalitate pe masura. Daca te afli in cautarea unui telefon simplu cu o autonomie excelenta a bateriei, Nokia 130 este o alegere foarte buna.


PRO
  • Design robust
  • Bluetooth
  • Lanterna
  • Radio FM
  • Autonomie marita a bateriei

CONTRA
  • Lipsa camera

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Nokia 130 2017


rating 2 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Nokia 130 Black (Dual SIM)


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Nokia 130 Black (Dual SIM)

Nokia 3310 Blue (Dual-SIM)


rating 4 din 5

1 review
0% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus