Nokia Lumia 625 white

Nokia Lumia 625


culoare


Alb Negru
  rating 4,36 din 5
punctaj obtinut
din 11 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Andreea despre Nokia Lumia 625 white


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Odata cu trecerea companiei finlandeze sub aripa Microsoft, se pare ca cei de la Nokia au inteles in sfarsit ca piata de telefoane din ziua de astazi se concentreaza pe telefoane cu display-uri mari, dotate neaparat cu un sistem de operare cat mai stabil si care sa iti ofere acces la o gama cat mai larga de aplicatii.

Nokia Lumia 625 nu face deloc exceptie de la aceasta regula. Ba mai mult. Se pare ca reuseste sa inglobeze toate cerintele specifice unui smartphone veritabil la un pret accesibil.

De indata ce vei deschide deschide pachetul telefonului si vei incepe sa butonezi telefonul, vei observa ca are un design ergonomic gandit sa iti faca utilizarea telefonului cat mai usoara, desi are dimensiuni considerabile. Daca este sa ne raportam la culorile in care acesta este disponibil, iti poti da seama ca este un smartphone care adreseaza in special tinerilor.  Se va evidentia de asemenea muchia usor curbata a telefonului, care iti permite o manevrare mai usoara in conditiile in care esti un posesor ce nu tine telefonul in husa si iti permite purtarea cu usurinta a acestuia in buzunar.

La prima pornire a telefonului va iesi in evidenta display-ul luminos al telefonului. Dupa ce vei incepe sa te obisnuiesti cu telefonul vei ca acesta iti ofera o gama de culori destul de mate, iar acest lucru ar putea constitui un dezavantaj. Cauza este reprezentata in mare parte de rezolutia destul de redusa 480×800 pixeli, care nu este tocmai recomandata pentru un smartphone cu un asemenea display. Incepi totusi sa uiti de aceste minusuri, daca te gandesti ca telefonul vine insotit de un ecran Corning Gorilla Glass 2.

Tastatura de sub display este una clasica pentru telefoanele care ruleaza sistem de operare Windows Mobile.  Singurul minus al acestei tastaturi ar fi butonul de cautare din dreapta, care atins din greseala, te trimite direct pe Bing. In cazul in care utilizezi ca motor de cautare Bing, este destul de util, insa nu inglobeaza foarte bine cautarile pentru Romania. Pe spatele telefonului, vei regasi obiectivul camerei, destul de redus ca dimensiuni si difuzorul in partea de jos a acestuia. Pe munchia de sus a telefonului regasesti mufa Jack de 3.5 mm, la care poti atasa castile telefonului.

Dupa ce vei incepe sa explorezi meniul telefonului si functiile acestuia, vei ramane uimit de fluiditatea cu care acesta raspunde comenzilor. Desi utilizeaza doar 512 MB memorie RAM, sincer nu am reusit sa il fac sa se blocheze desi am incercat sa il solicit cu mai multe procese si aplicatii.  Procesorul telefonului Qualcomm Snapdragon S4 de 1.2 Ghz – dual core isi face si el bine treaba, imbinandu-se foarte bine cu memoria RAM telefonului. Liantul  este reprezentat de sistemul de operare Windows Phone 8 Mobile si arhitectura acestuia. Chiar daca nu are o piata de aplicatii foarte extinsa, cei de la Microsoft au facut o treaba destul de buna, reusind sa dezvolte un sistem de operare care iti ofera stabilitate, securitate si fluiditate atunci cand il utilizezi.

Sub aspect al conectivitatii, telefonul beneficiaza de conexiune Wi Fi, Bluetooth si 4G. In cazul in care incepi sa utilizezi si conexiunea de date, vei fi destul de incantat in ceea ce priveste conexiunea mobila. Telefonul este compatibil LTE, astfel ca vei fi incantat de o mai buna experienta in ceea ce priveste navigarea pe internet si descarcarea aplicatiilor, decat in cazul unei conexiuni 3G. In cazul in care calatoresti destul de mult, trebuie sa stii ca aplicatia Here Maps reprezinta o alternativa destul de buna la Google Maps si iti permite si descarcarea hartilor pentru a le utiliza, fara acces la interet, doar cu functia de localizare pornita. Avand in vedere compatibilitatea 4G, vei observa o viteza imbunatatita si in cazul in care vei utiliza telefonul ca hotspot. Vitezele de navigare resimtite, s-ar putea sa te faca sa uiti de conexiunea prin fir  sau Wi-Fi, in cazul in care ai acces nelimitat la internet prin 4G.

Camera foto a telefonului nu te da pe spate, insa iti lasa o impresie destul de buna. Rezolutia camerei principare este de 5 megapixeli, suficienti pentru a imortaliza cadre intr-o luminozitate ridicata. Vei regasi si o tasta dedicata pentru acesul catre camera foto ceea ce este destul de greu de gasit la un smartphone in ziua de astazi. Ca impresie negativa, putem nota camera frontala ce are o rezolutie destul de redusa.

Ca sa incheiem tot intr-o nota pozitiva, trebuie sa aducem cateva mentiuni si asupra bateriei. Ne-am obisnuit ca de regula, in cazul telefoanelor cu Windows Phone Mobile, nu poti detasa bateria, dar cu asta ne vom obisnui usor, mai ales ca functionalitatea telefonului nu iti da motive. Autonomia bateriei este peste medie, cei 2000 mAh fiind suficienti pentru a iti oferi un timp maxim de utilizare destul de mare chiar si in conditii de folosire intensiva.


PRO
  • Conectivitate LTE
  • Memorie interna de 8GB
  • MicroSD pana la 64GB
  • 512 MB de RAM
  • Microsoft Windows Phone 8, cu posibilitate de actualizare la WP8 Amber
  • Diplay de 4.7 inci
  • Wi-Fi, Bluetooth
  • Ecran Corning Gorilla Glass 2
  • Tehnologie amplificare sunet Dolbi

 

 

 

 

 

 

 

 


CONTRA
  • Magazine redus de aplicatii
  • Camera secundara VGA
  • Imposibilitatea detasarii bateriei

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

kattaa pe 08.02.2014 19:10

Un telefon bun.

Putin cam mare, dar e Nokia!



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Nokia Lumia 925


rating 4,36 din 5

127 review-uri
90% dintre utilizatori recomanda

Nokia Asha 210


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

Nokia 225 Black


rating 3 din 5

6 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus