Nokia Lumia 720

Nokia Lumia 720


  rating 3 din 5
punctaj obtinut
din 1 review
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Mihai despre Nokia Lumia 720


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

     Nokia Lumia 720 se alatura celorlalte telefoane cu sistem de operare Windows Phone 8, Lumia 520, 620, 720, 820, 920 si de asemenea modelul Lumia 800, 900, 510 si 610, care acopera accesibilitatea prin pret, marimea display-ului si a capabilitatilor acestor telefoane smartphone.

     Materialul extern din care este cladit Lumia 720 este din policarbonat, dar de o calitate superioara. Telefonul este mai patratos decat Nokia Lumia 920, bine facut, cu un display de 4”, dar detaliile tehnice nu mai sunt premium.

     In partea externa, superioara dreapta, regasim fantele pentru introducerea cartelei microSIM si a cardului microSD. Spatele telefonului incastreaza cele 4 colturi ale acestuia, care ii aduc rezistenta marginilor si colturilor. Toate acestea fac ca Lumia 720 sa fie robust si putin greu. Spatele telefonului este fix, nu poate fi detasabil, astfel incat nu vei putea ajunge la baterie. MicroSIM-ul il vei atasa in nisa situata in partea superioara a telefonului.

     Pe marginea neagra o sa gasim butoanele de volum, de deblocare a telefonului si butonul dedicat pentru camera foto. Toate sunt colorate la fel, astfel incat sa se incadreze ca design, putin ridicate, astfel sa le poti identifica usor doar prin atingerea lor.

     Lumia 720 are un ecran relativ mare, de 4.3’’, clar, luminos si de o calitate foarte buna. Tehnologia IPS aduce pe telefon culori vibrante  si tehnologia ClearBlack, ce ofera o buna lizibilitate ecranului. Rezolutia ecranului este de 800 X 480 pixeli.

     Daca privesti sub invelisul exterior, si patrunzi in “inima” lui, vei gasi un telefon de clasa medie, cu un procesor Qualcomm Snapdragon S4, Dual Core care ruleaza la 1 GHz, toate astea suportate de 512 Mb de RAM, asta inseaman ca nu  zboara sub degetele tale, dar stie sa isi faca foarte bine treaba.

     Memoria interna este de doar 8 GB, care mai ofera pe langa si un spatiu gratuit de 7 GB in cloud-ul SkyDrive. Vestea buna este ca telefonul are si un slot pentru cardul microSD, pentru a-l atasa, exista nisa laterala stanga, care accespta atasarea unui card microSD de pana la 64 de GB.

     Durata de viata a telefonului vine cu vesti bune, aducand pe Lumia 720 o baterie puternica de 2000 mAh. Bateria ofera o autonomie in convorbire de pana la 13 h, iar in standby pana la 520 de h. Noutatea acestui telefon este ca poate fi incarcat prin tehnologia Wireless, prin accesorile compatibile Nokia cu acest telefon.

     Nokia Lumia 720 aduce pe partea de software, aceleasi bine venite aplicatii ca si pe toate celelalte telefoane din gama Lumia, vine cu aplicatia preinstalata de HERE Drive pentru ghidul de navigare si HERE Maps pentru partea generala de harti, de cautare locuri specifice intr-o anumita localitate si puncte de interes, banci, etc., dar si aplicatia superba de Nokia Music.

     Camera foto are tehnologie de imagine cu lentile Carl Zeiss, dar cu un senzor de 6.7 megapixeli. Lumia 720 beneficiaza de functia Smart Shoot, care efectueaza 5 fotografii consecutive, din care poti alege una pe care doresti sa o pastrezi.

     Nokia spune ca aparatul foto este pregatit pentru performanta in cazul luminozitatii scazute si face fata datorita lentilei cu diafragma de f1.9, fotografiile ies clare in conditii de iluminare slaba. Pe partea video, filmeaza cu 720 p, dar este un pic dezamagitoare. Exista de asemenea o camera frontala de 1.3 megapixeli.

     Telefonul producatorului finlandez, luat ca un intreg telefonul Nokia Lumia 720, ii lipsesc putine caracteristici remarcabile, este bine cladit, decent, performant, care asigura decalajul in gama de mijloc a producatorului Nokia.


PRO
  • camera Zeiss, 6.7 MP
  • incarcare Wireless
  • atasare card extern pana la 64 GB
  • baterie 2000 mAh
  • efect Dolby sound enhancement pe casti
  • NFC
  • Display IPS

CONTRA
  • 512 Mb de RAM
  • Bateria nu este detasabila

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

unbrunbr pe 11.06.2013 20:16

Consider ca aspectele punctate ca negative, respectiv 512 MB RAM si bateria nedetasabila (dar care poate fi schimbata la orice service Nokia, N.B. !) sunt irelevante. Sistemul de operare Windows Phone 8 functioneaza perfect si cu "doar" 512 MB RAM iar faptul ca  bateria nu poate fi accesata decat de personal autorizat, in service, nu pare a fi, de exemplu, un aspect negativ la iPhone. La Nokia de ce da ? BTW, iPhone 4S are 140 gr iar Samsung Galaxy S3 133 gr.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Nokia Lumia 920 negru


rating 4,42 din 5

12 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Nokia Lumia 610 cyan


rating 3,88 din 5

6 review-uri
83% dintre utilizatori recomanda

Nokia Asha 311 albastru


rating 3,25 din 5

6 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus