Orange Roya black

Orange Roya black


  rating 4 din 5
punctaj obtinut
din 4 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Andreea despre Orange Roya black


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Orange Roya vine echipat cu un ecran generos de 4.5 inci, accesibil pentru toate buzunarele, dovedindu-se foarte util. Telefonul are un design simplist, la prima vedere acesta nu ofera o imagine impunatoare. Dimensiunea telefonului este de 132.5 x 65.4 x 10 mm, in timp ce greutatea acestuia atinge 147 g.

Orange Roya este un telefon compact, care impreuna cu greutatea acestuia, fac din el un telefon usor de utilizat atat doar cu o singura mana cat si cu ambele. Pe partea frontala, superioara a telefonului se regaseste difuzorul pentru apelurile vocale, camera frontala, senzorul de proximitate, in timp ce in partea inferioara, imediat sub display, gasim amplasate cele trei butoane tactile de back , home si options, atat de necesare fiecarui telefon care ruleaza pe sistemul de operare Android.

Pe marginile telefonului sunt amplasate butoanele de Volum + / - si power On/ Of in partea dreapta, in timp ce pe partea stanga laterala nu se ragaseste niciun buton. In partea superioara se regaseste mufa jack de 3.5 mm pentru castile audio, in timp ce in zona inferioara se regaseste portul microUSB pentru alimentare / transfer. Capacul din policarbon de pe spatele telefonului este detasabil. Tot pe spatele telefonului regasim camera principala de 5 MP, capabila sa capteze imagini la o rezolutie maxima de 2592х1944 pixeli, precum si blitul si difuzoarele audio principale. Bateria telefonului este detasabila, langa ea fiind accesul la portul microSD pentru memorie externa, dar si portul SIM al telefonului, de tip microSIM. Display-ul telefonului are o diagonala de 4.5 inchi, de tip TFT cu touchscreen capacitiv. Rezolutia maxima este de 480 x 854 pixeli, densitatea fiind de 218 ppi.

Telefonul vine instalat cu sistemul de operare Android OS, versiunea 4.4.2 (KitKat). Acesta dispune de un numar generos de aplicatii, care se pot instala din magazinul Play, marea majoritate fiind gratuite.

Sub carcasa telefonului Orange Roya gasim un procesor Quad-Core, cu frecventa de 1.2 GHz, de tip Cortex-A53. Placa grafica este una Adreno 306, cu un chipset MSM8916 Snapdragon 410, produs de catre Qualcomm. Memoria RAM este de 1GB si o memorie de stocare de 8GB (din care disponibili sunt doar 5GB). Memoriei internet i se poate adauga un card extern de pana la 32 GB. Bateria este de tipul Li-Ion cu o capacitate de 2000 mAh, ce poate sustine telefonul pana la 400 de ore in stand-by. Cea mai importanta caracteristica a telefonului este conexiunea 4G, care ofera o viteza de navigare rapida.

Camera principala de 5 MP, capabila sa capteze imagini la o rezolutie maxima de 2592х1944 pixeli, cu functii de geo-tagging, touch focus, face detection, functia HDR si mod de capturare panorama. Camera are si un blit LED si senzor pentru autofocus.

Telefonul este comercializat in pachet complet, oferind utilizatorului posibilitatea de a se bucura in totalitate de functiile multimedia ale telefonului. Orange Roya este un telefon bine construit, oferind o utilizare single-hand placuta, un raport calitate-pret echilibrat avand in vedere partea software, hardware si multimedia, insa nu impresioneaza din punct de vedere al design-ului, fiind recomandat persoanelor care utilizeaza pentru prima data un smartphone.


PRO
  • Conexiune 4G
  • Pachet complet: casti, cablu de date si incarcator
  • Android 4.4.2(KitKat)
  • Procesor Quad-Core 1.2 GHz

CONTRA
  • Carcasa din plastic
  • Camera secundară de slaba calitate
  • Multitouch doar cu 2 degete

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

Robert pe 20.09.2015 16:41

In review este specificata o autonomie de 400 de ore in stand-by, ceea ce inseamna ca dispozitivul este pornit, dar nu are conexiune de date activa si nu este intr-un apel de voce, iar ecranul este stins.

nextstart pe 19.09.2015 13:10

sa intelegem ca bateria telefonului tine 400 de ore DOAR DACA E INCHIS ?? explica cum putem face sa tina 400 de ore !

barnici pe 02.09.2015 09:18

Da...e normal...durata de viata a bateriei este legata in mod direct de mai multi factori:

Timpul de convorbiri, reglarea luminozitatii, traficul de date pornit sau wi-fi care el cauta mereu semnal, zona cu semnal GSM in care te afli poate influenta consumul de energie, perioada cat te joci pe telefon, aplicatiile care ruleaza in spatele sistemului de operare etc, etc. Factori sunt multi asa ca este grasit sa spui ca un telefon ma tine nu stiu cat incarcat. Telefonul te tine incarcat atat cat il utilizezi si cum il utilizezi. Sper ca opinia mea sa va fie de folos.

imbriaadina pe 16.06.2015 04:49

Este normal ca bateria să țină aproape 24 de ore? Menționez că nu folosesc jocuri sau alte aplicații și nici nu vorbesc la telefon mai mult de o oră, maxim două într-o zi. În review se specificau 400 de ore în standby.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Orange Dive 30


rating 3,86 din 5

7 review-uri
57% dintre utilizatori recomanda

Orange Dive 70


rating 4,75 din 5

4 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Orange Nura dark grey


rating 4,75 din 5

4 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus