Samsung Galaxy S III mini alb

Samsung Galaxy S III mini


culoare


Alb Albastru Gri
  rating 4,35 din 5
punctaj obtinut
din 17 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

expert Orange Alexandru despre Samsung Galaxy S III mini alb


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Tendinta actuala este de a lansa telefoane din ce in ce mai compacte, cu diagonale tot mai mari, iar Samsung ramane unul dintre pionierii acestui trend prin promovarea familiei Note. Cu toate acestea producatorul sud-coreean demonstreaza ca se gandeste la toate categoriile de fani si aduce pe piata o varianta ceva mai compacta a deja celebrului Galaxy S3, denumit foarte sugestiv Samsung GALAXY S III mini sau ceva mai tehnic Samsung I8190.

Samsung I8190 vine cu un procesor NovaThor Dual-Core la o frecvenţă de 1 GHz, sustinut de o memorie de 1 GB de RAM si placa grafica Mali-400, care dau putere telefonului. Spatiul de stocare intern este de 8GB, cu posibilitatea de atasare a unui card microSD pana la 32 GB. Ecranul este de 4 inchi, avand o rezolutie de 800x480 pixeli, cu densitatea de 233 ppi.

Telefonul vine din start cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean, cu interfata proprie Samsung, numita TouchWiz, care aduce cateva aplicatii proprii ale producatorului coreean, cele mai importante fiind  S Voice care este un fel de Voice Search, dezvoltat de Samsung, o alta aplicatie este Memo, pentru notite dar si managerul de activitati si cel al fisierelor.

Interventia Samsung se mai simte in aplicatia pentru contacte si administare apeluri, optimizand utilizarea. Pe Samsung GALAXY S III mini observam o serie de implementari care constau in diverse tipuri de gesturi pe care le poti face cu acest smartphone, un exemplu in acest sens ar fi scrierea unui mesaj, cu incercarea de ridicare a telefonului la ureche, telefonul automat va apela persoana careia incercai sa ii scrii mesajul. Aceasta ar fi unul dintre multele alte gesturi, pentru care Samsung are un tutorial  de prezentare a acestora.

Multitudinea de aplicatii Android se pot descarca prin utilizarea magazinului Play Store, pentru descarcare ai nevoie doar de un cont de Gmail.

Copie mai mica a lui Samsung GALAXY S III, nu se lasa asteptat in privinta functiilor pe care le ofera. GALAXY S III mini vine cu o carcasa din plastic lucios, cu aceleasi forme rotunjite si pozitionare a butoanelor exact ca pe originalul S III.

Modelul este mai mic, iar fata de fratele lui mai mare, este un pic mai gros, cu toate acestea ofera senzatie de comod cand il ai in mana, fara teama de a-l scapa pe jos.

S III mini isi face treaba negresit si reuseste sa mentina conversatii decente indiferent de reteaua in care activezi 2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 si 3G: HSDPA 900 / 1900 / 2100.

Sunetul in apel este puternic, cu posibilitatea de a utiliza optiunea “Extra Volume”. Alte functii care sunt prezente : Direct Dial, Smart Dial, apelare prin S Voice sau apelare vocale, ceea ce il face asemenator cu modelele mai performante decat el, Samsung Galaxy S III si Samsung Galaxy Note.

Editarea mesajelor pe Galaxy S III Mini se face extrem de usor, chiar daca are un dispay mai mic decat fratele lui mai mare, tastele sunt usor distantate astfel incat sa poti evita tastarea eronata.

Camera foto are senzor de 5 megapixeli cu autofocus si blit, si posibilitate de a face fotografii de pana la 2560×1920 pixeli si filme HD 720p la 30fps. Luminozitatea si senzorul de luminozitate pot deranja, producatorul lasand pe seama utilizatorilor ajustarea acestei functii

Sunetul nu dezamageste, egaland modelul mai mare al acestuia, oferind o experienta placuta si o multitudine de functii si optiuni pentru presetari sunet si metode de organizare melodii , precum si  Music Square, Egalizatorul.

Difuzorul se aude bine, dar nu foarte tare, astfel incat este bine sa folosim o husa care sa nu obtureze aceasta functie a GALAXY S III mini.

Telefonul vine cu o memorie interna de 8 GB si suport card microSD de pana la 32 GB. Lacasul de amplasare a cardului se afla prin indepartarea bateriei; sub aceasta exista o fanta. Din cei 8 GB de memorie interna, disponibili utilizatorului raman aproximativ  4.44 GB.

Bateria telefonului de 1500 mAh, ofera energie pentru aproximativ o zi, pentru o utilizare medie spre mare, cu incarcare spre sfarsitul zilei. Autonomia acestuia este de 10-12 ore.

S3 mini ofera o buna manevrabilitate pentru verificarea e-mail-urilor, update-urilor pe site-urile de socializare, dar si navigare pe alte pagini de internet, fiind fluent si rapid, optimizat ca si restul gamei Samsung Galaxy, iar touchscreen-ul raspunde instantaneu.

Desi este considerat varianta mai mica si compacta a lui S III, are personalitatea lui, este diferit la caracteristici, dar ofera o experienta placuta si performante, iar utilizarea Android 4.1 este un plus care lasa liber update-urilor ce vor urma.

 


PRO
  •  1 GHz dual-core, Cortex A9
  •  1 GB memorie RAM
  • Memorie interna de  8 GB
  • Card de memorie: micro SD până la 32GB
  • Display Super AMOLED
  • Android 4.1.1 Jelly Bean

CONTRA
  • Lipsa rezolutie HD
  • Baterie mica

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S II Plus


rating 4,7 din 5

10 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S III Alb 16GB


rating 4,42 din 5

8 review-uri
87% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy Ace Black


rating 4,18 din 5

20 review-uri
90% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus