Samsung Galaxy S8 Plus Orchid Grey

Samsung Galaxy S8 Plus


culoare


Black Bleu Orchid Grey Silver
  rating 4,77 din 5
punctaj obtinut
din 86 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Adrian despre Samsung Galaxy S8 Plus Orchid Grey


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Samsung Galaxy S8 oferă, fără îndoială, cel mai bun ecran pe care sud-coreenii de la Samsung l-au construit vreodată. S8+ are un display de 6,2 inchi Quad HD Super Amoled (2960 x 1440 Pixeli/570 ppi), acoperit cu Gorilla Glass 5 şi certificat HDR, care este, cu adevărat spectaculos.

Din orice unghi îl priveşti, ecranul Infinity de pe Galaxy S8+ impresionează. Faţă de S8, celelalte telefoane devin ridicole, inclusiv iPhone-ul 7. Culorile, constrastul, saturaţia, dinamica imaginii “ toate sunt la superlativ şi crează o experienţă vizuală fără precedent.

Faptul că Samsung a mărit ecranul pe aproate toată suprafaţa frontală a telefonului este un plus, astfel că vizionarea unui clip video pe Youtube, de exemplu, devine o experienţă cu adevărat spectaculoasă.

Poate cel mai bun test îl reprezintă redarea imaginilor video înregistrate la rezoluţie 4K, care se văd pe ecranul Infinity al lui Samsung Galaxy S8+ la adevărata lor valoare.

Samsung Galaxy S8 este ca un bibelou pretios pe care trebuie sa-l atingi cu mare atentie. In primul rand, trebuie sa ai dexteritatea necesara pentru a-l tine in maini fara sa-l scapi. Daca l-ai scapat, o sa te coste. Mult. Ecranul de pe Galaxy S7 Edge costa 1200 de lei. Cel de pe Samsung Galaxy S8+ cu siguranta va fi mai scump.

Tinut bine in mana, telefonul pare mai ergonomic decat S7 Edge-ul de anul trecut. Este mai rafinat in materie de design, fara indoiala.

Progresul în materie de foto&video; îl vedem pe camera frontală, de selfie. Samsung a dotat Galaxy S8+ cu un senzor de 8 MP, faţă de cel de 5 MP de pe Galaxy S7 Edge iar acest lucru se vede.

Galaxy S8+ mai vine cu o opţiune interesantă. Prin intermediul gadgetului Samsung DeX (150 dolari) şi cu un televizor/monitor ((via HDMI) şi tastatură/mouse (via USB), poţi transforma practic telefonul într-un adevărat PC, cu o interfaţă desktop cu aplicaţiile Android şi Windows. Un astfel interesant pentru cei interesaţi de astfel de experienţe. Cel mai probabil, S7 Edge nu va putea fi conectat la DeX.

 Samsung Galaxy S8+ vine cu o baterie de 3500 mAh (3000 mAh pe Galaxy S8), în condiţiile în care modelul de anul trecut, S7 Edge, are un acumulator de 3600 mAh. Chiar dacă are o capacitate mai mică şi se confruntă cu provocări suplimentare (în primul rând ecranul mai mare), S8+ reuşeşte să ofere o performanţă similară, de o zi, o zi şi jumătate de autonomie, în condiţii de utilizare normală.

Asta pentru că Samsung a optimizat consumul de energie şi, în plus, a îmbunătăţit longevitatea acesteia cu 20%. Să sperăm că a rezolvat şi problema „explozivă” de pe Note 7.

 


CONTRA

Redimensionarea ecranului la 8.5:9 vine însă cu câteva compromisuri. Poţi vedea clipurile video extinse pe tot ecranul doar pe Youtube. filmele de pe Netflix sau Amazon Prime rămân la dimensiunea clasică, 16:9, astfel că vei avea o margine neagră pe lateralele ecranului.

Pe de altă parte, atunci când rulezi un clip video de pe Youtube, imaginea devine distorsionată atunci când o extinzi pe tot ecranul. Se vede asta cel mai bine când vezi feţele oamenilor, care devin mai late, se ,,îngraşă” instantaneu. Efectul nu este deranjant, însă trebuie menţionat.

Un alt aspect cel putin bizar. In modul de fotografiere, Samsung a ales sa prezinte un preview al imaginii in 4:3, lasand un spatiu generos si niste butoane uriase, parca prea din topor in comparatie cu layout-ul.

Dacă ecranul este unul foarte bun, sunetul dezamăgeşte. Este ok pentru un smartphone, similar cu cel oferit de S7 sau iPhone 7, însă parcă ne-am fi aşteptat la altceva.

Pe hârtie, Samsung Galaxy S8+ se laudă cu un sunet high-quality 32-bit PCM cu suport playback DSD64/128. Pe setările normale, însă, nu este experienţa Harman pe care o aşteptam. Sunetul oferit de difuzorul telefonului este bun, însă când, oare, va oferi Samsung două difuzoare stereo.

Samsung a compensat pe S8 cu căştile AKG, realizate de noua achiziţie, Harman, care au un bass puternic, un sunet clar şi o izolare foarte bună.

Mult laudatul Bixby, asistentul virtual al celor de la Samsung, nu reuseste sa se diferentieze cu nimic fata de clasicul asistent Google. Urmeaza, probabil, un update care sa ii ofere argumentele necesare care sa justifice butonul dedicat de pe latura din stanga al telefonului. 

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S8 black


rating 4,33 din 5

9 review-uri
88% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S9 Coral Blue


rating 4,86 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy S9 Coral Blue

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB Gold


rating 3,4 din 5

5 review-uri
80% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 13


rating 3,5 din 5
2 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda
1

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus