Sony Xperia E1 white

Sony Xperia E1


culoare


Alb Negru
  rating 3,8 din 5
punctaj obtinut
din 5 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Alin despre Sony Xperia E1 white


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

            Dimensiuni reduse si intregul univers Android la indemana! Cam asa s-ar caracteriza intr-o singura fraza noul telefon produs de catre cei de la SONY. Xperia E1 este un telefon ce vine sa atace segmentul de utilizatori noi de Android, iar acest telefon este ideal pentru cei care nu isi doresc un smartphone tip “phablet”, ci unul cu dimensiuni reduse si un pret foarte bun.

            La prima pornire a telefonului vei remarca forma compacta a acestuia. Carcasa acestuia este dintr-un plastic destul de placut la atingere si nu vei avea deloc impresia  ca utilizezi un telefon dintr-un material slab.  In partea dorsala a telefonului regasim camera foto pentru care  era util sa fi avut si un flash insa trebuie sa ne multumim doar cu rezolutia de 3 Mpx a acesteia. Tot pe spatele telefonului regasim in partea de jos si difuzorul telefonului, unul destul de puternic pentru dimensiunea redusa a terminalului. Un aspect mai putin imbucurator este acela ca pentru a avea acces la cardul SD, este necesar ca prima oara sa inchizi telefonul si sa detasezi bateria.

            Pe muchiile telefonului vei regasi in partea dreapta tastele de volum precum si tasta de pornire a telefonului, iar in partea de sus regasim tasta dedicata pentru Music Player si mufa pentru castile telefonului.  Se pare ca cei de la SONY s-au gandit de aceasta data la utilizatorii care sunt innebuniti dupa muzica si au dat o mai mare importanta aplicatiei Walkman, marca inregistrata a acestora.

            La pornirea telefonului vei fi intampinat de un ecran luminos, care nu impresioneaza neaparat dar iti ofera o claritate destul de buna a culorilor, chiar daca dimensiunile acestuia sunt destul de reduse. Telefonul vine cu Android 4.3, o versiune de soft mai buna decat cea oferita pe alte disipozitive, ce vor a fi un concurent pentru Xperia E1.

            Interfata telefonului este destul de prietenoasa, aceasta fiind unul dintre punctele forte ale terminalelor din gama Xperia.

            Procesarea informatiilor este asigurata de procesorul Dual-core  de 1.2 GHz Cortex-A7, insotit de un procesor grafic Adreno 302. Am incercat sa rulam mai multe aplicatii in acelasi timp in scopul de a-l “munci” cat mai mult, insa isi face foarte bine treaba si nu am intalnit situatii in care telefonul sa se blocheze si sa nu mai raspunda  la comenzi.  Suportul RAM este de 512 MB, aceasta fiind si cauza pentru care uneori vom observa un usor delay in ceea ce priveste sarcinile la care supunem telefonul, insa important este ca toate aceste activitati sunt  duse la bun sfarsit.

                Memoria interna a  telefonului este de 4GB, din care doar 2GB sunt utilizabili, iar cum telefonul se vrea a fi un Walkman autentic va trebui sa iti achizitionezi un card de memorie de o capacítate cat mai mare. Aici nu este cazul sa iti faci griji, deoarece poti atasa un card de memorie de pana la 32 GB.

                Avand in vedere ca vorbim de un terminal cu Android, practic avem foarte multe posibilitati de a utiliza telefonul. Desi display-ul nu este unul foarte generos, telefonul are si modul GPS integrat care sa te ajute sa te orientezi in zonele mai putin cunoscute sau sa folosesti navigatia pe drumurile mai putin utilizate.

                  In ceea ce priveste conexiunile standard ale telefonului, este de mentionat ca acesta iti pune la dispozitie posibilitate de conectare Wi Fi atunci cand esti acasa si ai la dispozitie o conexiune de acest tip. Daca nu esti in apropierea unui router Wi Fi, nu trebuie sa iti faci griji deoarece telefonul iti pune la dispozitie si o conexiune 3G+ de pana la 21.6 Mbps, capabila sa iti ofere acces la internet la o viteza acceptabila.  Telefonul are incorporata tehnologia Bluetooth 4.0, astfel ca vei putea impartasi mai rapid fisiere precum pozele si muzica, impreuna cu cineva care are un terminal dotat cu Bluetooth.

                Performantele camerei nu sunt spectaculoase insa in conditii de lumina optima vei obtine niste imagini clare, ce nu iti vor oferi senzatia ca utilizezi o camera foto cu o rezolutie de doar 3 Mpx. De altfel nu rezolutia camerei iti ofera o calitate superioara a fotografiei ci ansamblul optic al acesteia.

                Acumulatorul telefonului este detasabil si are o capacítate de 1700 mAh.  Autonomia nu impresioneaza insa chiar si asa va ajunge undeva la 24 de ore de utilizare. In final vei ramane placut impresionat de acest micut telefon care doreste sa iti ofere o experienta cat mai placuta la un pret foarte competitiv.


PRO

-          Wi Fi, HSDPA, Bluetooth  

-          Procesor Dual-core 1.2 GHz

-          Camera foto de 3  Mpx

-          MicroSD pana la 32GB

-          Ecran rezistent la zgarieturi

-          Radio FM

-          Android 4.3

-          Pret redus


CONTRA

-          Memorie interna redusa

-          Lipsa camera frontala

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

alisbricman pe 30.04.2014 08:38

Il am de o saptamana; sunt foarte multumita de el.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Sony Xperia M2


rating 4 din 5

2 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Sony Xperia Z3 black


rating 4,6 din 5

5 review-uri
80% dintre utilizatori recomanda

Nokia X black


rating 2,67 din 5

2 review-uri
50% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus