Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2


  rating 5 din 5
punctaj obtinut
din 3 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Alin despre Sony Xperia Z2


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Cel mai asteptat telefon al anului 2014 produs de cei de la Sony, este cu adevarat un gadget care iti taie rasuflarea. Noul model oferit de acestia, Xperia Z2 este unul dintre cele mai spectaculoase telefoane aparute in ultimul an. Designul elegant, specificatiile de top ale componentelor hardware, precum si ultima versiune de Android KitKat fac din acest telefon un etalon in lumea smarthpone-urilor Android.

Telefonul impresioneaza inca de la deschiderea coletului. Acesta vine insotit de o pereche de casti stereo in-ear, cablu de date, adaptorul de priza precum si manualul de utilizare. De indata ce vom incepe sa studiem telefonul, vom observa ca tastele fizice de meniu specifice Android-ului lipsesc. De aici putem deduce una dintre cauzele marimii display-ului, tastele de meniu fiind disponbilile doar cand telefonul este pornit. In partea din stanga sus vom gasi mufa pentru casti. Spatele telefonului este confectionat dintr-un plastic fin si placut la atingere, logo-urile “SONY” si “XPERIA” regasindu-se aici. Tot pe spatele telefonului, in coltul din stanga-sus, regasim camera foto de 20.7 Mpx insotita de LED-ul flash.

Pe muchia laterala din stanga se regasesc atat slotul pentru microSIM cat si mufa de incarcare, acoperite de o membrana dintr-un platic premium care se inchide etans, ce trebuie sa asigure rezistenta la contactul cu apa a telefonului. Tot pe muchia stanga vei regasi conectorul pentru suportul de incarcare, in cazul in care doresti sa iti incarci telefonul in standul de incarcare disponibil separat pentru acest telefon. Pe muchia din stanga a telefonului regasim lacasul pentru cardul microSD, care este la fel acoperit de o membrana capabila sa asigure impermeabilitatea. Pe mijlocul muchiei gasim butonul de pornire, iar mai jos tastele de volum si camera foto. Difuzorul telefonului se regaseste pe muchia de jos a telefonului, iar in coltul din dreapta jos gasim un surprinzator orificiu pentru a atasa un snur la telefon.

Telefonul are un display de 5.2 inchi si are un design destul de compact, pentru un telefon cu un asemenea dimensiuni. Display-ul triluminos este intr-adevar o inovatie in domeniu si este capabil sa iti redea poze si videclipuri la cele mai inalte standarde. De asemenea acesta este un ajutor si pe timp de zi, fiind foarte util in conditii de lumina puternica. Cel mai performant procesor produs de cei de la Qualcomm, Snapdragon 801, nu putea lipsi din angrenajul acestui produs de top. Cu un procesor Quad-Core, tractat la 2.3 Ghz, acesta va face fata chiar si celor mai pretentiosi utilizatori, el fiind capabil sa filmeze si sa redea continut 4K sau sa experimentezi performante grafice impresionante cu o mare precizie a detaliilor, datorita placii grafice Adreno 330. Memoria RAM oferita de telefon este de 3GB, astfel ca foarte greu vei putea sa o utilizezi vreodata la capacitate maxima.

Sistemul de operare Android KitKat 4.4.2 ruleaza foarte fluid pe acest telefon, navigarea in meniul si aplicatiile telefonului fiind o adevarata incantare. In softul telefonului vei gasi si cateva aplicatii marca inregistrata a celor de la SONY, precum “Walkman” , “XPERIA Longue” sau “Play Station”. Muzica si sunetele redate pe acest telefon au o fildelitate foarte mare, atat prin sistemul de redare stereo al telefonului cat si prin castile oferite de SONY. Pozele si filmele preluate cu acest telefon sunt de o calitate superioara. Filmarea 4K este cu adevarat un punct forte, singurul inconvenient fiind acela ca astfel de filmari ocupa o parte importanta din memoria telefonului si astfel s-ar putea sa ai nevoie de un card micro SD de capacitate cat mai mare si obligatoriu din Clasa 3.

Conexiunea 4G si NFC sunt deja un lucru normal in cazul unui asemenea smartphone. Vitezele 4G oferite de telefon sunt cu adevarat rapide, paginile de internet incarcandu-se aproape instant. De mentionat este ca telefonul nu vine cu browser-ul nativ Android, ci se foloseste ca in cazul multor dispozitive cu Android, de navigatorul Chrome.

Elementul care vine sa completeze configuratia de top a telefonului si care il poate diferentia de celelalte smartphone-uri din clasa Premium il reprezinta bateria. Cei 3200 mAh ai bateriei Li-Ion sunt suficiente pentru o autonomie de aproximativ 2 zile la o utilizare medie a telefonului. Acestea sunt impresiile create de utilizarea acestui gadget cu adevarat destept si performant, iar odata ce vei incepe sa il utilizezi, cu greu te vei mai putea desparti de el si ajutorul acestuia.


PRO

Camera foto de 20.7 Mpx

Rezistent la contactul cu apa

4G, DLNA, NFC, Wi-Fi, Bluetooth 4.0

Procesor Quad-core Snapdragon 801 de 2.3 GHz

Placa grafica Adreno 330

Memorie RAM 3GB

Display triluminos Full HD si posibilitate filmare 4K

MicroSD pana la 128 GB

Autonomie mare a bateriei


CONTRA

Lipsa port IR

Dimensiuni reduse ale tastelor de volum

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Sony Xperia E1 white


rating 3,8 din 5

5 review-uri
80% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy Note 3


rating 4,48 din 5

156 review-uri
99% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S5 White


rating 4,42 din 5

96 review-uri
98% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus