Sony Xperia Z3 Compact red

Sony Xperia Z3 Compact


culoare


Black Green Red
  rating 4 din 5
punctaj obtinut
din 1 review
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Andreea despre Sony Xperia Z3 Compact red


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Versiune mai mica a telefonului Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Compact, este un flagship miniaturizat, un produs de exceptie, care chiar daca nu arata la fel de bine ca fratele sau mai mare Xperia Z3, are insa aceleasi elemente de calitate, si anume: sticla pe ambele parti si usitele bine etansate pe partile laterale ale telefonului.

Plasticul transparent din lateralele telefonului ii dau un aspect elegant, iar marginea de plastic ofera aderenta in utilizarea acestuia cu o singura mana, acest lucru fiind posibil si datorita faptului ca acesta are dimensiuni mai mici. Pe partea din fata a telefonului avem cele doua difuzoare stereo, unul deasupra si unul sub display, cel de sus, fiind folosit si pentru apeluri; in partea stanga sus avem senzorul de lumina ambientala si LED-ul pentru notificari, in timp ce in dreapta avem camera frontala. Pe spatele telefonului regasim senzorul foto si blitz-ul LED, alaturi de antena NFC, aflata in spatele sticlei. Pe laterala stanga a telefonului se gasesc doua usite care se inchid etans, una care este destinata atasarii cardului microSD si mufa microUSB, iar cea de jos este destinata cartelei nano-SIM. Tavita destinata cartelei nano-SIM este fragila, mica si din plastic. Telefonul are in partea de sus jack-ul de casti de 3.5 mm cu microfonul secundar pentru atenuarea zgomotului de fond. Pe partea dreapta lateral regasim butonul dedicat pentru camera, butonul de volum si butonul circular “power”, toate realizate din aluminiu.

Chiar daca designul nu este chiar punctul forte al acestui telefon, sub carcasa de sticla gasim specificatii demne de smartphone-uri de top: SoC Snapdragon 801 Qualcomm, ce include un procesor Quad-Core Krait 400 tactat la 2.5 GHz si cipul grafic Andreno 330. Toate acestea ofera o experienta rapida a utilizatorului, indiferent de numarul de aplicatii utilizate pentru ca sunt asigurate si de memoria RAM de doar 2GB. Aceasta performata este livrata si datorita faptului ca telefonul are un display de dimensiuni reduse, mai exact 4.6 inch, iar diagonala afiseaza 1280x720 pixeli, cu o densitate de 319 pixeli per inch. Culoarea telefonului este redata natural, pe un panou IPS, usor de utilizat atata timp cat soarele nu se reflecta in sticla lucioasa.

Bateria de 2600 mAh alimenteaza telefonul timp de 2 zile cu conexiune pe date 3G pornita, notificari push, Wi-Fi permanent si utilizare medie pe browsing. Putem prelungi si mai mult durata de utilizare cu o singura incarcare, prin utilizarea profilului implicit de energie, dar si a optiunii Stamina Mode, oprind procesele inutile si conexiunile de date, atunci cand acestea nu sunt necesare.

Calitatea sunetului redata prin difuzoarele telefonului este clara. In apeluri zgomotul de fundal este eliminat cu succes de microfonul secundar, telefonul oferind utilizatorului acces la experienta HD Voice, prin sunetul de claritate al acestei tehnologii. Camera foto a telefonului foloseste un sensor foto Sony Exmor RS de 20 megapixeli, fiind unul dintre cei mai mari senzori de pe telefoanele mobile, masurand ½.3”. Butonul dedicat camerei foto deschide aplicatia de captura direct in modul Superior Auto. Modul Manual este indicat pentru culori cat mai aproape de cele naturale cat si pentru rezolutii mai inalte. Modul HDR este diponibil doar in modul Manual, pentru capturi de 8MP. Setarile de 20 si 15 MP un au acces la captura HDR.

Sony Xperia Z3 Compact este cu siguranta un smartphone bazat pe sistemul de operare Android, potrivit pentru cei care isi doresc o alternativa la modelele mari de smartphone, cu un display de sub 5 inch.

 


PRO
  • Camera foto de 20.7 MP
  • Memorie RAM 2GB
  • Memorie interna 16GB; extindere memorie prin card SD de pana la 128 GB
  • Nano-SIM; conectivitate 4G
  • Performanta excelenta
  • Interfata rapida si rezistenta la praf si apa
  • Baterie nedetasabila de 2600 mAh

CONTRA
  • Luminozitate ecran
  • Camera secundara de 2.2 MP
  • Design modest

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

tavi-forever pe 23.06.2015 21:29

Un telefon foarte bun, desii e mic are performante ca cele de top, procesare foarte usoara si interfata interactiva si datorita modificarilor aduse de sony la soft, recomand cu utilizare Android Lollypop pentru o utilizare mai buna. Bateria iarasi este foarte buna, ma tine aproximativ 2 zile cu fortare foarte multa, se incarca in doar 2 ore, nu are delay la incarcare a paginilor de internet, a programelor, camera spate si fata foarte bune.

Are totusi un minus, sau tin sa cred ca totusi doar eu am avut problema asta, la nici 4 luni de la cumparare a inceput sa se dezlipeasca partea din fata, cu totul, l-am dus in service si nu se poate repara asa ca voi primii unul nou. Nu ar fi primul meu telefon care sa aibe probleme, sper sa nu fie o problema permanenta. Cu toate ca a avut aceasta problema, inca este un telefon care il apreciez pentru ceea ce are de oferit, pe care il admir pentru modul cum arata si pe care nu l-as schimba decat dupa vreo 3-4 astfel de telefoane care sa aiba acelasi defect smiley) deocamdata il astept pe al doilea.

Recomand: Cu siguranta DA

cataflorin pe 19.05.2015 20:06

z3 compact sau m8? ce sugerati? si motive va rog...

 

tudor.manolache pe 09.05.2015 17:04

Andreea draga, speram sa citesc un review complet si sa multe opinii prorpii, dar ce ai scris tu aici sunt doar specificatiile puse in propozitii si fraze. smiley)
Tot ce ai spus in plus e "plastic pe margine" si ca nu arata asa bine.
Sincer, eu detin un Z3C negru si imi place la nebunie cum arata. Singura problema e ca nu il pot lasa asa neprotejat si trebuie sa ii pun cel putin un bumper si cate o folie de sticla(fata+spate) ca sa fie safe.

Anyway, sa te bucuri de el si sper sa constientizeze lumea ca nu exista doar Apple si Samsung. 

O zi faina sa aveti!

p.s. multi care fac review-uri ar pune bateria nedetasabila la Cons, dar capacitatea ei reprezinta un +, evident

p.s.s. camera frontala slaba? Nu ies bine selfie-urile? smiley)



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

LG G3


rating 4 din 5

3 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda

LG G3S gri


rating 4 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda

LG G3S titan Reconditionat


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru LG G3S titan Reconditionat


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus