Toshiba TG01

Toshiba TG01


  rating 4,02 din 5
punctaj obtinut
din 45 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Mariusd2000 despre Toshiba TG01


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

INTERNET:

Se misca ok.


CONTRA

Va rog sa invatati din greselile altora.

Fratilor am citit cele postate pe forum despre acest telefon si chiar m-am enervat. Cei care posteza opinii PRO, fie stiu despre acest telefon  de pe internet, fie vor sa il vanda, fie cineva i-a indus in eroare fie .... nu mai conteaza.

Am acest telefon din noiembrie 2010. Ocupa de departe locul I in topul "cel mai prost telefon pe care l-a avut vreodata". Dati-mi voie sa si argumentez.

WM 6.1 cu care a venit telefonul a fost o catastrofa totala. Multumesc celor de la Orange, care m-au ajutat sa fac acest lucru. Dupa ce am facut update-ul la WM 6.5 parca l-am prins pe D-zeu de picior, dar chiar si asa telefonul isi pastreaza pozitia de leader in topul mai sus mentionat.

Este orice altceva, dar telefon NU.

TELEFON:

In primul rand partea de telefon (si ma refer aici la partea hardware, radio-frecventa, sunet etc) este varza. Se aude cu intreruperi, neclar, se incinge dupa cateva minute de convorbire, arata uneori 4 linii de semnal si nu pot vorbi la el. Am incercat sa il conectez la mai multe tipuri de dispozitive hands free (bluetooth) in speranta ca voi putea imbunatati cumva sunetul , dar dimpotriva apar tot felul de interferente, adica efectiv hands free-ul respectiv scoate tot felul de sunete ciudate, baraie, scartzaie, etc. Atunci cand il tin langa ureche display-ul din cauza faptului ca uneori il ating, se deblocheza si in casca aud sunetele pe care le face la fiecare atingere tuchscreenul si desigur se deschid tot felul de apicati in acest timp in functie de care parte a display-ului este atins. Mentionez ca pentru deblocarea display-ului in timpul convorbirii este suficient sa dai dublu click, ceea ce se intampla imediat involuntar in momentul convorbirii.

Atunci cand primeste apel trebuie sa se trezesca intai, sa isi bea cafeaua .... sa se gandeasca deci cateva secunde in liniste si intuneric, dupa care incepe sa vibreze (vibreza continuuuu), dupa care incepe sa sune, dupa asta aprinde display-ul. Toate bune pana aici, insa display-ul e blocat si trebuie deblocat pentru a raspunde la apel. Pentru a raspunde deci trebuie glisata o pictograma pe ecran, care de obicei nu doreste sa fie glisata decat daca imaginea este portret si nu landscape. Asta presunune ca telefonul trebuie rotit mai intai la 90 de grade, adica trebuie pus in pozitie verticatala. numai ca el avand un senzor de .... accelertie, autoorientare sau cum vreti sa ii spuneti, care si el merge prost, ca doar face parte din acest telefon, imaginea nu se schimba din landscape in portret imediat ci dureaza 2-3 secunte, uneori chiar 5-7. Iata deci ca dureaza minim 8-10 secunde pentru a raspunde la un apel. Din acest motiv ratez o multime de apeluri.

In concluzie partea de telefon este o aplicatie nereusita a acestui dispozitiv.

SUNET:

Slab si de calitate proasta. Suna relativ incet, speakerul se aude si el incet.

BATERIE:

Eu il incarca cam o data la 2 zile asta in conditiile in care il folosesc numai pe GSM si de obicei numai pentru a vorbi la el cu bluetouth-ul oprit, la fel si Wi-Fi-ul.

Inainte sa se descarce este foarte demn si "nu plange" deloc. Face numai un beep, afiseaza un ditamai mesajul pe ecran pe 2-3 randuri scris cu litere mici prin care te informeaza ca bateria este descarcata si trebuie cuplat la o sursa externa de energie.... bla bla bla, si dupa aproximativ 40 de secunde se inchide, asta daca e in stand by, daca e in timpul convorbirii in 20 s.Pentru a cupla mufa incarcatorului, de obicei timpul este mai mare de 10 s deoarece trebuie mai intai scos capacul care mascheaza mufa mama a telefonului, apoi trebuie conectata mufa de la incarcator, care nu se poate pune decat intr-un singur fel

Cand este pus la incarcat, nu arata niciodata cand s-a terminat de incarcat. Afiseaza o pictograma care indica faptul ca se incarca de cand il pun la incarcat si pana il scot, chiar daca fac asta dupa 3 zile, pictograma ramane seschimbata.

DISPLAY:

Mare si nesimtit, adica foarte putin sensibil. Trebuie apasat tare si prelung. In plus cand apas o litera aceasta nu se mareste ca la Iphone de exemplu pentru a-mi da seama de fapt in acel moment ce litera am apasat.

LA VOLAN:

Desi teoretic nu avem voie sa facem asta, cam toata lumea o face. Este un adevarat sport extrem sa pui "televizorul" la ureche si sa vorbesti la el. In afara de faptul ca este incomod poate deveni si periculos pentru ca pentru a folosi cu brio acest felefon de multe ori e nevoie de 2 maini.

TIMPI DE REACTIE:

Softul se misca in general greu in mare parte din cauza display-ului care nu e suficient de sensibil cred eu.

Camera foto/video:

Mediocra, luminozitate scazuta, insa camera ar fi ultimul aspect de care m-as lega, pentru ca nu ma intereseaza de fapt.

FIABILITATE:

Mi s-a intamplat de cateva ori bune, sau mai bine zis de cateva zeci de ori ca aparatul sa se stinga pur si simplu si sa ramana asa, desi avea baterie. Am intarziat intr-o dimineata la serviziu din acest motiv, pentru ca nu a sunat ceasul.

Alarma (ceasul desteptator) suna in afara de ora la care este setat inca odata peste 5-6 ore, afisand ora la care de fapt a fost pus initial sa sune, ca si cum ar trebui sa sune chiar in acel moment.

COSTURI:

In momentul achizitionarii acest dispozitiv a costat 414 Euro. Am incercat sa il vand in consignatie (nu am stabilit nici un pret) dar nu mi l-au primit. M-am hotarat deci sa mut cartela SIM intr-un telefon pe care il "casasem" acum 2 ani si Toshiba sa il folosesc pentru .... orice altceva, dar nu pentru partea de telefon.

Data viitoare inainte sa mai cumpar alt telefon voi fi mai conservator si voi cauta inainte de asta opinii de genul celor scrise de mine mai sus.

Daca mai doriti detalii ma puteti contacta pe adresa: mdragoescu2000@yahoo.com

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

florinpapagheorghe pe 17.07.2010 17:49

Intentionam sa scriu si eu un review similar , am acest telefon din decembrie 2009 si regret ca l-am luat la fidelizare pe un abonament scump, toate observatiile despre telefon , baterie, autoorientare ecran si sensibilitate ecran sunt atat de reale incat am facut la fel , am luat un Nokia 2330 care este doar telefon si am scapat de probleme .

Trebuie spus ca pentru navigare pe internet si ca GPS satisfactia cu Toshiba TG01 a fost mare dar doar atat. Ca player multimedia are totusi calitati , vad filme si poze de pe cardul microSD pe care l-am avut in aparatul foto (de 7MP) cu mare usurinta(format MOV) iar pozele cu rezolutie mare arata bine si sunt rulate foarte repede, in plus cardul formatat in alt aparat a fost primit fara probleme de TG01

pitagorasz pe 25.05.2010 10:42

La momentul de fata tot ceea ce ai scris aici nu mai este adevarat, pentru ca si Toshiba a corectat prin Update de soft toate problemele (buguri), in afara de asta mai sunt niste baieti care au inceput sa construieasca Romuri costumizate pentru acest telefon (acuma functioneaza bine si sunetul si celelalte functii care sunt ....multe...) cine este interesat poate sa acceseze acest forum: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?s=e65911016efd8eb22bb66433b7eacef6&f=574¿ . Avem noroc cu ei pentru ca fara aceste modificari la Systemul de Operare intradevar Toshiba TG01 ar fi bun eventual pentru GPS sau Mediaplayer...¿

Pana nu am facut si eu Update cu Rom costumizat aveam probleme serioase cu la partea de telefon (i-mi venea sa-l arunc departe.....) in schimb acuma sunt pe deplin satisfacut de acest telefon ,mai ales ca am facut si un upgrade la acumlator de 2600Mha de la MUGEN care ma tine 3-4 zile la o utilizare intensa, daca folosesc 5-6 ore pe zi GPS-ul ma tine cam 2 zile.

Sper ca vam ajutat.¿



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Sony Ericsson X10


rating 4,34 din 5

38 review-uri
92% dintre utilizatori recomanda

Motorola Milestone


rating 3,83 din 5

23 review-uri
78% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S Black


rating 4,55 din 5

125 review-uri
93% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus