Windows Phone 8X by HTC

Windows Phone 8X by HTC


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 113 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

review Orange Smartphone Tester - topic hardware & design
smartphone tester alina_07 despre Windows Phone 8X by HTC


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Dupa ce in utimul timp, HTC ne-a oferit numai surprize placute, prin lansarea modelelor HTC One, iata ca nici de aceasta data nu se dezminte si aduce pe piata un nou smartphone din clasa High-End. Surpriza adusa de noul telefon produs de HTC, este ca nu vine cu sistem de operare Android, ca majoritatea telefoanelor produse de grup in ultima vreme, ci incearca sa atraga piata utilizand recentul sistem de operare lansat de catre cei de la Microsoft, Windows Phone 8.

Noul smartphone produs de catre cei de la HTC se doreste a fi un competitor de top pe piata smartphone-urilor si doreste sa se impuna pe o piata dominata in acest moment de catre Apple si Samsung.

La o prima vedere telefonul lasa o impresie extrem de placuta, fiind un telefon compact, solid, ce nu pare a fi realizat din materiale ieftine. Display-ul de inalta rezolutie ofera o experienta placuta in utilizarea functiilor si aplicatiilor telefonului. Telefonul vine cu sistem de operare Microsoft Windows Phone 8, care impresioneaza prin stabilitate si prin usurinta afisata la accesarea functiilor telefonului, aspect care pare ca se armonizeaza perfect cu procesorul 1.5 Ghz Dual-Core Snapdragon. Memoria de1 GB RAM alocata isi face perfect treaba, nelasand niciun moment senzatia ca ar fi insuficienta. Browserul Internet Explorer se vede ca este imbunatatit de la an la an de catre cei de la Microsoft si se poate spune ca depaseste in multe momente experienta de navigare prin dispozitive echipate cu Android sau iOs.

Aplicatiile instalate pe acesta (Facebook, etc.), functioneaza impecabil, neaparand momente in care sa apara intarzieri in desfasurarea paginii sau ca acestea sa se blocheze. De asemenea, joCURile mai pretentioase ca resurse, descarcate din Market, functioneaza fara probleme, lucru care nu poate decat sa buCURe utilizatorul. Ca minus poate fi mentionat faptul ca la rularea joCURilor, culorile au un aspect mat care nu impresioneaza foarte puternic si da impresia ca se putea lucra mai mult la acest aspect, desi display-ul este unul extrem de performant Super LCD 2 de 4,3” cu rezolu??ie HD de 720p Gorilla Glass 2.

In ceea ce priveste camera FOTo, impresioneaza claritatea FOTografiilor care se pot capta, pana la o rezolutie maxima de 8 Mpx. Instantaneele reprezinta un punct forte al telefonului, lucru parca marcat si de tasat dedicata pentru camera FOTo, lucru tot mai rar intalnit la telefoanele noi aparute. Daca esti un inrait utilizator de sau apel video, camera frontala isi face perfect treaba, fiind proiectata sa redea imaginile cu o aCURatete destul de mare.

Un aspect placut in ceea ce priveste caracteristicile telefonului, il reprezinta tehnologia Beats Audio, menita sa redea sunetele cu o mai mare fidelitate. Activarea acestei tehnologii imbunatateste sunetul, chiar daca nu se utilizeaza si o pereche de casti cu tehnologie identica. Si ca tot s-a adus vorba de tehnologia Beats Audio, era indicata prezenta unor perechi de casti in pachetul telefonului, dar din pacate acesta vine doar cu un headset HTC.

In final poate fi adusa in discutie si integrarea conturilor Yahoo, Gmail in Microsoft Account, aspect care te scuteste de a mai introduce pe rand parola fiecarui cont in parte, ele putand fi gestionate cu ajutorul Microsoft Account.

Telefonul HTC Windows Phone 8X, este un smartphone in adevaratul sens al cuvantului, iar in ceea ce priveste functionalitatea, nu te face in niciun moment sa iti para rau ca l-ai achizitionat. Daca si Market-ul celor de la Microsoft ar avea macar jumatate din aplicatiile ce se gasesc in Google Play sau Apple Store, atunci cu siguranta ar fi un conCURent reduabil pentru celelalte smartphone-uri din clasa High-End.

 

PRO
  • Ecran tactil Super LCD 2 de 4,3” cu rezolutie HD
  • Microsoft Windows Phone 8, extrem de stabil
  • Procesor 1.5 Ghz Dual – Core, 1GB RAM
  • 16GB memorie de stocare, (11.76GB utilizabili)
  • Camera de 8MP, flash si autofocus, filmare HD 1080p
  • Redare a sunetului cu mare fidelitate, oferita de tehnologia Beats Audio
  • Conectivitate HSPA+

CONTRA
  • Durata redusa de viata a bateriei
  • Market cu aplicatii destul de putine
  • O mare parte din videoclipurile de pe Youtube, nu pot fi deschise decat in varianta Desktop a site-ului si nu in cea mobila
  • Memoria telefonului nu poate fi extinsa cu ajutorul unui card de memorie

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

mmuntean pe 03.12.2012 06:40

Ca si contra puteai sa mai adaugi: lipsa USB tethering, probleme reconectare automata la aceiasi retea WiFi. Ca si plus poate fi adaugat si suportul pentru LTE 4G, desi orange inca nu are LTE, dar telefonu suporta si benzile folosite in EU gen : 1700/1900/2100 pe partea de LTE.

madyxx2002 pe 02.12.2012 09:29

dar ai scris la acest topic



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Windows Phone 8S by HTC


rating 4,27 din 5

11 review-uri
81% dintre utilizatori recomanda

HTC One negru


rating 4,3 din 5

fii primul care
adauga un review pentru HTC One negru

HTC Desire C


rating 4 din 5

3 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

Motorola Edge 40 neo 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus