Windows Phone 8X by HTC

Windows Phone 8X by HTC


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 113 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

review Orange Smartphone Tester - topic social
smartphone tester Bogdan despre Windows Phone 8X by HTC


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Windows Phone 8 este o experienta complet noua. Foarte multe lucruri schimbate, foarte multe lucruri noi.

Imi place simplitatea designului si acele Live Title-uri de pe prima pagina. Sistem de operare foarte rapid si intuitiv, cu suficiente optiuni pentru personalizare (nu foarte multe incat sa-ti pierzi timpul cu customizarea, modificarea "theme"-lor sau cine mai stie ce).

Foarte convenabil in cazul in care se foloseste noul sistem de operare si pe laptop sau calculatorul de acasa (Windows 8). Eu utilizez deja Windows 8 si imi place sincronizarea intre laptop si telefon pentru contacte si calendar.

Imi place sistemul nou pentru acel "Autocorrect". Windows Phone 8 vine cu un sistem de anticipare a cuvintelor pe care doresti sa le scrii chair si daca nu apesi pe nici o tasta. Te craciun am trimis cateva mesaje cu "La multi ani" si imi placea ca dupa ce apasam "L" imi indica "La" apoi "multi" apoi "ani", deci e foarte placut sa scrii mesaje sau mailuri pe acest telefon.

De asemenea, vine preinstalat cu Office, OneNote si Skydrive ce il face foarte productiv (impreuna cu aplicatiile de mail si calendar).

E simplu si imi palce.


CONTRA

1. Daca ai fost mult timp un utilizator Android (cum am fost eu in ultimii 2 ani) si foarte probabil Apple o sa ti se para ca multe functii nu sunt la locul lor sau lipsesc complet. De aici, eu recomand celor care se muta de pe un Android sau iOS pe Windows Phone, sa uite tot ce au invatat si sa fie deschisi catre o experienta complet noua. Eu sunt genul de persoana careia ii place sa descopere si sa incerce lucruri noi, si de aceea utlizarea acestui sistem de operare este o provocare foarte interesanta. Dar am spus-i si eu de multe ori ca parca pe Android lucrurile erau mai clare.

2. Mi-a fost greu sa fac sincronizarea contactelor. Mi-a fost greu sa cred ca nu este implementata un Wizard sau o optiune de migrare de pe un telefon mai vechi pe acesta. Imi amintesc ca vechiul meu telefon mi-a oferit migrarea contactelor si a calendarului de pe telefonul vechi. Pe acesta a trebuit sa-mi salvez toate contactele pe contul de Google sau sa fac un export apoi un import in Contacts de pe contul Live.com. Ciudata experienta.

3. Functii ascunse sau greu de gasit. Nu de putine ori am avut nevoie de unele functii pe care nu stiam cum sa le accesez. Un exemplu: in momenul in care scrii un mesaj si faci o greseala si trebuie sa modifici doar o litera din mijlocul unui cuvant. Pentru a muta cursorul nu trebuie selectat cuvantul ci trebuie tinut spatiul alb pana apare un nou cursor ce poate fi mutat.... De aceea, e nevoie de putin timp pentru a descoperi unele functii relativ simple.

4. Store-ul si aplicatiile. Imi plac functiile de localizare al telefonului sau de sonerie in cazul in care iti pierzi telefonul prin casa. Dar aceste functii merg destul de greu (mie mi-a trebuit jumatate de ora pana sa-l pot localiza, avand telefonul in mana si activand din ce in ce mia multe optiuni in setari ... urmand ca a doua zi sa nu mai pot sa-l localizez). Store-ul si instalarea aplicatiilor din brower merg bine dar cu ceva mai multe click-uri si mesaje pana sa dai install(imi placea la Android ca dadeai un simplu "Install", nimic mai mult). De asemea diversitatea aplicatiilor nu e la fel de mare, iar aplicatiile sunt inca la inceput si le lipsesc unele functionalitati (de exeplu, skype nu accepta transferul de fisiere).

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Windows Phone 8S by HTC


rating 4,27 din 5

11 review-uri
81% dintre utilizatori recomanda

HTC One negru


rating 4,3 din 5

fii primul care
adauga un review pentru HTC One negru

HTC Desire C


rating 4 din 5

3 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy A35 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

HONOR 90 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3




sus