TriChallenge, cel mai mare triatlon din Europa de Est si Balcani, are loc astazi in Mamaia. Traseul competitiei

TriChallenge, cel mai mare triatlon din Europa de

Peste 1500 de participanti, profesionisti si amatori, din tara dar si de peste hotare, sunt asteptati, sambata, sa ia startul la TriChallenge Mamaia 2016, cel mai mare triatlon organizat in Europa de Est si Balcani, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

10 septembrie, 08:00

Statiunea Mamaia va gazdui, sambata, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est si Balcani - TriChallenge, Bulevardul Mamaia, din Navodari pana la Aqua Magic, parcarea de la Rex, promenada si plaja, urmand sa fie insufletite de peste 1.500 de participanti, din peste 10 tari, care vor inota, vor pedala si vor alerga. Evenimentul, ajuns la a VIII-a editie, reprezinta si o metoda inedita de promovare a litoralului romanesc, Mamaia fiind deja consacrata pe harta internationala a competitiilor sportive importante.

Manifestarea se va desfasura si anul acest sub forma unui festival sportiv, avand trei componente: competitia dedicata amatorilor si sportivilor profesionisti la Super Liga, TriKids - aquatlon si duatlon pentru copii, si crosul de seara - "Beach Run".

Potrivit organizatorilor, Asociatia Smart Atletic, in cursul acestei zile a avut loc sesiunea de predare a kiturilor de start si sedinta tehnica, iar ziua de sambata este rezervata amatorilor care vor avea ocazia sa participe la proba care li se potriveste cel mai bine, atat la intrecerile individuale, cat si in cadrul celor de stafeta, dar si competitiei pentru copii si alergatorilor la crosul Beach Run.

Se vor alcatui clasamente pe categorii de varsta, dar va exista si o categorie speciala, dedicata celor care iau startul pentru prima oara la un concurs de triatlon. Este deja o traditie ca TriChallenge Mamaia sa incheie seria competitiilor de triatlon de sosea din cadrul circuitului Federatiei Romane de Triatlon, iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare si ciclism se desfasoara pe sosea, in conditii de siguranta, pe o suprafata plata suta la suta, iar inotul se face va desfasura in mare.

"Ne bucuram sa ii avem ca participanti la TriChallenge Mamaia 2016 pe Ciprian Balanescu, multiplu campion national la triatlon si duatlon, Antoanela Manac, multipla campioana nationala la triatlon si duatlon, Adrian Nanulescu, fost presedinte al Federatiei Romane de Triatlon si sportiv amator, reprezentati din mass-media, directori de banci, companii multinationale si institutii guvernamentale", spun reprezentantii organizatorilor.

TriChallenge Mamaia 2016, incluzand toate cele trei componente sportive: competitia pentru amatori si profesionisti, crosul Beach Run si competitia dedicata copiilor, are un fond total de premiere de aproximativ 30.000 de lei, jumatate din acesta fiind alocat premiilor in bani, pentru categoriile open.

Evenimentul TriChallenge Mamaia 2016 se va incheia cu festivitatea de premiere, aceasta fiind programata pentru ora 18.15.

taguri

mamaia , triatlon , navodari

sus