×

Stiri

Brazi din materiale reciclabile, realizati de studentii din Galati; vedeta este Bradul Centenar

Brazi din materiale reciclabile, realizati de studentii din Galati; vedeta este Bradul Centenar

Brazi de Craciun realizati din liguri si furculite, din lant de bicicleta, din licheni sau nasturi sunt doar o parte din brazii realizati din materiale reciclabile, expusi, joi, de studenti, in holul Universitatii Dunarea de Jos din Galati. „Vedeta” expozitiei este Bradul Centenar, care are ochi.

Expozitia Brad-Engineering are un scop caritabil si pune la incercare creativitatea studentilor.

Brazii confectionati vor fi vanduti la licitatie, iar banii astfel obtinuti vor fi folositi pentru acte caritabile.

„Este a patra editie si cred ca este din nou un succes. Anul acesta sunt 18 echipaje, brazii sunt inventivi. Sunt mai mici, vor fi transportati mai usor si pot fi asezati in diverse locuri. Cred ca un lucru interesant este Bradul Centenarului, foarte ingenios. Mai sunt brazi confectionati din materiale reciclabile, din pinioane de la bicicleta, din linguri, roti dintate, toate imbinate armonios. Acest concurs, acest proiect nu este doar despre Craciun, este despre capacitatea unor echipe de a duce la bun sfarsit un proiect care ulterior este prezentat in fata unui juriu. Brazii vor fi vanduti iar banii vor fi folositi de echipe in scop caritabil. Cei care nu vor fi vanduti vor fi donati la diferite institutii”, a spus profesorul Catalin Fetecau.

Vedeta expozitiei este Bradul Centenar, construit din bucati de tabla rotunde, in forma de ochi, vopsite in tricolor.

Studentul care a avut ideea Bradului Centenar spune ca ochii reprezinta legatura cu stramosii si ca bradul va fi vandut la licitatie cu pretul de pornire de 300 de lei.

„Am realizat Bradul Centenarui, este modul meu de a sarbatori Centenarul. Ochii sunt desenati si sudati. Reprezinta ochii stramosilor care ne privesc de-a lungul anilor si se pare ca bradul meu a ajuns vedeta expozitiei. Am lucrat o saptamana, initial voiam sa fie ceva specific Facultatii de Inginerie, sa folosesc scule, dar am schimbat pe parcurs si mi-a venit ideea cu ochii. La licitatie voi cere 300-400 de lei”, a spus studentul.

In cadrul expozitiei sunt brazi facuti din nasturi, dopuri sau cd-uri.

„Un bradut din nasturi, cu fundite, sclipici mult si cateva resturi de la globuri sparte. Noi studiem design vestimentar, l-am botezat Magic Tree”, a spus un student, in timp ce altul s-a gandit sa foloseasca cd-uri vechi.

Inediti sunt si brazii facuti din linguri, sticle si cartoane.

„Bradutul este format din linguri si furculite. Este sudat pe o bara de otel, asa cum am invatat anul acesta, steaua este facuta la strung, am pus pe ea lipici. Am lucrat la brad vreo cinci zile pentru ca a trebuit sa astept sa se usuce vopseaua. Am folosit pistolul de lipit pentru a prinde funditele, am pus o instalatie si niste bomboane. Iar aici este un brad format din materiale reciclabile, in special sticle de bere si cartoane. Cred ca am vreo 70 de sticle. Incurajam reciclarea, am lucrat vreo doua saptamani la el”, au explicat doi studenti.

O mare atentie a primit bradul facut din licheni care imbina tehnologia cu natura.

„Am imbinat natura cu tehnologia deoarece am folosit licheni care sunt naturali, dar am folosit si globuri. Am ales culori rosu si alb pentru ca simbolizeaza vitalitatea si puritatea si lichenii i-am ales pentru ca sunt antifungici, insectele nu vin in locurile cu licheni. Nu este dovedit stiintific, dar se crede ca influenteaza si starea de spirit a oamenilor si au o durata de viata de cel putin 10 ani. Am vrut sa venim cu ceva nou anul acesta, am vrut ceva unic, am vazut niste tablouri cu licheni, asa ne-a venit ideea”, a spus reprezentanta studentilor care au construit bradul de licheni.

Banii obtinuti la licitatie vor fi donati unor crese si camine de batrani.

Articole asemanatoare