×

Software

Cine vrea sa foloseasca Windows 10 dupa 2025 va trebui sa plateasca. Care sunt preturile anuntate...

Cine vrea sa foloseasca Windows 10 dupa 2025 va trebui sa plateasca. Care sunt preturile anuntate de Microsoft

04.04.2024, 15:45 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Microsoft a anuntat ca utilizatorii ce vor sa mai foloseasca Windows 10 dupa 2025 vor trebuie sa plateasca pentru actualizarile de securitate, iar preturile nu sunt ieftine.

Stim deja ca Windows 10 va pierde suportul Microsoft in 2025 si ca viitorul sistemului de operare este reprezentat de Windows 11, lansat in 2021. La inceput, adoptia noului sistem de operare a fost mai lenta, iar la acest lucru a contribuit si faptul ca Windows 11 nu este compatibil cu procesoarele mai vechi, cum ar fi cea de-a saptea generatie de la Intel si mai jos.

Intre timp, utilizatorii au trecut pe sisteme mai noi si au inceput sa migreze catre Windows 11. Anul trecut, Microsoft a anuntat un program de asistenta extins pentru Windows 10, care le-ar permite utilizatorilor sa plateasca pentru actualizarile de securitate dupa ce suportul va lua sfarsit in 2025. Microsoft a dezvaluit structura de preturi pentru acel program pentru clientii comerciali, care incepe de la 61 de dolari per dispozitiv si se dubleaza in fiecare an timp de trei ani.

Windows 10 va primi actualizari de securitate contra cost

Potrivit Windows Central, Programul de asistenta extinsa pentru Windows 10 va permite clientilor comerciali sa plateasca pentru trei ani de actualizari suplimentare de securitate. Acest lucru este util pentru companii si clienti care nu sunt inca pregatiti sa isi actualizeze flota de laptopuri si computere pentru angajati la Windows 11.

Pretul este de 61 de dolari per dispozitiv, dar acest pret se dubleaza in fiecare an timp de trei ani. Aceasta inseamna ca al doilea an va va costa 122 de dolari per dispozitiv, iar al treilea an va costa 244 de dolari per dispozitiv. Pentru prima data, Microsoft va permite utilizatorilor individuali sa se aboneze la programul de asistenta extinsa.

Este un program scump, menit sa incurajeze cat mai multi oameni sa faca upgrade la Windows 11, care beneficiaza de suport deplin si primeste actualizari gratuite de securitate. Utilizatorii Windows 10 cu hardware compatibil Windows 11 ar trebui sa treaca la Windows 11 inainte de octombrie 2025 pentru a evita sa plateasca pentru aceste actualizari.

Articolul Cine vrea sa foloseasca Windows 10 dupa 2025 va trebui sa plateasca. Care sunt preturile anuntate de Microsoft apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare