×

Software

Interviu: Actorul George Lungoci, vocea comandantului de nava Andrei Teodorescu din World of...

Interviu: Actorul George Lungoci, vocea comandantului de nava Andrei Teodorescu din World of Warships

01.04.2024, 16:23 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Cel mai recent update pentru World of Warships introduce primul comandant de nava roman din joc, Andrei Teodorescu, a carui voce este interpretata de actorul George Lungoci. In varsta de 55 de ani, actorul nascut la Timisoara este cunoscut publicului de la noi din tara din filme precum "Filantropica", "Garcea si Oltenii" sau "Secretul lui Zorillo", dar mai ales pentru dublajele in limba romana ale unor serii foarte populare de desene animate: Viata cu Louie (Life with Louie), Curaj, cainele cel fricos (Courage, The Cowardly Dog), Ed, Edd si Eddy (Ed, Edd n Eddy), Sa-nceapa Aventura (Adventure Time) sau Scooby Doo.

In World of Warships, George Lungoci il interpreteaza pe Amiralul Andrei Teodorescu, primul comandant de nava vorbitor de limba romana din joc. In ciuda aspectului impozant si a gradului, Andrei Teodorescu ramane un personaj mai degraba comic, in stilul cu care ne-au obisnuit rolurile precedente ale lui George Lungoci.

Ne-am intalnit astfel cu simpaticul actor pentru a discuta despre prezenta unui personaj roman, care vorbeste in limba romana, intr-un joc video dedicat unui public foarte larg, nu doar jucatorilor din tara noastra.

"Provin dintr-o familie de artisti"

Go4IT: Pentru ca noi aici, la Go4IT si Go4Games, am militat pentru ideea ca jocurile video, alaturi de alte manifestari culturale cum ar fi piesele de teatru sau filmele, reprezinta totusi arta, as vrea sa te intreb cum ai ajuns sa fii atras de latura aceasta "visatoare", artistica a vietii? Atunci cand eram la scoala, era clar: existau copiii cu inclinatii reale sau copiii mai creativi...

George Lungoci: Carora nu le placea sa invete! (rade) La mine a fost mai simplu: provin dintr-o familie de artisti, tatal meu a fost actor la Teatrul National din Timisoara si am copilarit, ca sa zic asa, in teatru. Asta am vazut prima oara cand am inceput sa inteleg ce este viata si asta mi-a placut. Am zis "vreau sa fac asa ceva!". Parintii nu s-au impotrivit, din contra, m-au sprijinit si, pana la urma, asta am facut! Ulterior m-am lasat, ca sa ma duc spre televiziune, film si alte lucruri care au totusi legatura cu teatrul, neabandonand teatrul total, insa asta este alta poveste. Am facut diverse chestii, de la dublaje la sitcom-uri, am scris scenarii si asa mai departe.

Go4IT: A existat insa un moment anume cand ti "s-au deschis ochii" si ai realizat ca asta vrei sa faci in viata: sa joci pe scena de teatru sau sa dublezi desene animate?

GL: Cand eram mic nu-mi doream sa dublez desene animate pentru ca nu stiam ca exista asa ceva. (rade) Dar teatru, da! De mic copil, am jucat diverse rolisoare prin spectacole si s-a prins de mine "microbul". Ce sa fac? Imi aduc aminte de un episod cand m-au luat in armata si m-au intrebat ce meserie au parintii: "Tata-tu ce meserie are?". Zic "e actor". "Nu ma, eu te intreb ce meserie are?" (rade). "Dom'le, e actor la Teatrul National." "Aaaa, esti artist, las' ca vezi tu!".

Go4IT: Vezi cum e viata? Acolo te-au luat peste picior pentru ca esti actor...

GL: Si acum am ajuns capitan! Nimic nu e intamplator in viata!

Intre World of Warships, Max Payne si jocurile adventure

Go4IT: Ne intoarcem la colaborarea aceasta cu jocul World of Warships. Cum s-a ajuns in situatia asta? Lumea te stie mai mult din desene animate la noi, din aparitiile in filme si seriale si totusi George Lungoci este unul dintre primii actori romani care apare intr-un joc video. Cum a avut loc "tranzitia" aceasta?

GL: Intamplator, asa cum se petrec lucrurile in viata. Unul dintre multii fani ai serialului "Viata cu Louie" m-a contactat pe Messenger, mi-a spus ca-i place serialul, conversam cu el si, la un moment dat, m-a intrebat daca nu m-ar tenta sa fiu vocea unui personaj dintr-un joc. "De ce nu?", iar el m-a pus in legatura cu producatorii si uite asa s-a nascut aceasta colaborare.

Go4IT: Procesul de dezvoltare a unui joc video poate sa dureze ani de zile, iar aceasta parte de actorie, de interpretare a replicilor dintr-un joc, la randul ei, poate dura luni de zile, daca nu mai mult. Cam cat a durat implicarea in cazul tau?

GL: N-a durat chiar atat de mult. Am primit un script cu toate replicile, am avut o perioada in care m-am acomodat cu termenii si asa mai departe. A fost un timp socialmente necesar in care eu sa inteleg lumea asta, sa aud variantele de personaje in limba engleza, sa-mi construiesc starea necesara si sa pot sa inregistrez cat mai convingator acest personaj. Chiar daca este intr-un joc, este totusi un personaj!

Go4IT: Inainte de experienta cu World of Warships, ai mai avut contacte cu jocurile video, te-ai mai jucat?

GL: O, da! Primul meu calculator a fost un Pentium II, vai de mama lui, luat de la un prieten... Ceva ingrozitor, cu 64MB de memorie RAM, si avea instalat, intamplator, un joc care se numea Max Payne. Pe mine m-a fascinat, desi rula asa... sacadat, cu 2-3 cadre pe secunda... Pe mine m-a fascinat acel joc si, apoi, mi-am luat un calculator un pic mai bun ca sa pot juca Max Payne 2. La joc m-a atras povestea si atmosfera... Nu atat de mult actiunea, faptul ca trebui sa impusti, sa te feresti, sa fii rapid... Astea nu prea mi-au placut, dar atmosfera... Ca dovada, mi se pare ca s-a facut si un film dupa jocul asta... Jocuri bazate pe filme s-au facut, dar filme bazate pe jocuri...

Go4IT: In ultima vreme, se fac din ce in ce mai multe filme bazate pe jocuri, inclusiv seriale. Anul trecut, a fost un serial de succes produs de HBO si difuzat inclusiv in Romania, numit The Last of Us, realizat pe baza unei serii de jocuri video.

GL: Uite n-am stiut asta. Chiar m-am uitat la acest serial si mi-a placut! Exista jocul?

Go4IT: Da, exista jocul si, de curand, primul titlu din serie a fost lansat si pe PC.

GL: Mi-au placut jocurile care, cum spuneam, au poveste si atmosfera mai mult decat jocurile de actiune. La un moment dat, ma prindea 3-4 dimineata jucandu-ma jocuri adventure, gen Syberia, The Longest Journey, Dreamfall, jocuri care au acea atmosfera fabuloasa, plus scenariu, care este o poveste care te captiveaza prin lumea fabuloasa in care te aduce si prin personaje...

Go4IT: Deci tangente cu jocurile video aveai. Cum a fost sa intri intr-un studio si sa inregistrezi pentru un joc video in comparatie cu un spectacol de teatru?

GL: Nu-i un proces total diferit. Pentru ca, in fond, un actor trebuie sa aiba exercitiul de a-si crea adevarul interior, de a-si gestiona foarte bine resursele si de a intra intr-o situatie cu adevarat, ca sa fie credibil. Pasii acestia exista oriunde intervine partea asta de actorie. Despre cum o face fiecare... Fiecare are "laboratorul" lui, nu se poate descrie atat de minutios si de exact. Dar, uneori, iti iese.

Go4IT: Si este greu sa treci de la roluri precum cel al primarului din "Leana si Costel" la o chestie relativ serioasa precum Andrei Teodorescu, un comandant de nava?

GL: Am jucat si Shakespeare. (rade) Un actor trebuie sa poata orice, el trebuie sa-si adapteze mijloacele de expresie pentru ca "d'aia este actor". Nu cred ca exista actor care joaca numai comedie si, de fapt, nici nu ar trebui sa aiba constiinta faptului ca joaca comedie: el joaca o situatie si publicul decide daca este comedie sau nu. Daca joci pe principiul "uitati-va cat de comic sunt", publicul nu rade. Actorul trebuie sa-si diversifice mijloacele si sa se poate adapta. Asta ca sa poata sa supravietuiasca in zilele noastre.

"A fost socant la Comic Con"

Go4IT: Cum este pentru un actor obisnuit cu salile de teatru din Romania trecerea la o hala imensa, cum a fost la Comic Con, plina de sute de oameni, care poate nu sunt publicul tau uzual?

GL: A fost socant acolo, la Comic Con. Nu stiam ce ne asteapta (rade). Eu si cu Alin Panc (vocea lui Louie din serialul "Viata cu Louie") , am fost chemati la Comic Con, la un panel, la Romexpo, intr-o sala cu vreo 2-3 sute de oameni si, cand am intrat pe scena, au inceput toti in urale... "Ce se intampla aici? Ce-am facut?"... Habar n-aveam ca acest serial a avut un asemenea succes. Primeam mesaje de genul "multumim ca ne-ati facut o copilarie frumoasa". Mesaje sincere, care ne-au induiosat. Sa faci un copil fericit pentru ca se uita la un desen animat e reconfortant. A fost o discutie cu fanii, ne intrebau replici, noi nu le prea tineam minte, am improvizat, dar, intr-un final, a fost ok, pentru ca am venit cu "adevarul nostru", iar ei cu bucuria de a ne vedea. Asta ne-a transmis o energie faina.

Go4IT: Schimbam un pic foaia: daca tot am vorbit de jocuri, sa discutam un pic si despre tehnologie. Fara ce gadget-uri nu poate trai George Lungoci?

GL: Uite, ai sa razi, cand eram mic eram pasionat de electronica. Imi faceam tot felul de chestii, emitatoare, amplificatoare. Mi-a trecut intre timp. Dar suntem conectati la tehnologie, vrand nevrand, chiar si prin natura meseriei noastre. Daca profesezi intr-o televiziune, n-ai cum sa nu lucrezi cu niste soft-uri si asa mai departe.

Go4IT: Te gaseste lumea pe retelele de socializare?

GL: Ma gaseste, dar nu prea m-am agitat atat de mult cu ele, le-am cam neglijat din pacate. Dar ma ambitionezi tu acum... Tinerii asta consuma. Televiziunea, dupa parerea mea, este in declin... N-am mai vazut tanar, sub 30 de ani, care sa se uite la televizor, la televiziunea clasica. In schimb, Netflix, YouTube, TikTok, streaming online... De asemenea, suntem toti dependenti de telefon. Hai sa recunoastem: toata ziua il folosim, avem si nevoie de el... Faci totul prin telefon in ziua de azi.

Go4IT: La sfarsit, te intreb atunci: Android sau iPhone?

GL: Varianta B. Sunt si usor snob (rade), dar recunosc ca iti ofera un mediu de lucru foarte ok, in care, daca am un document si-l scriu pe laptop, il gasesc apoi si pe tableta, il gasesc si pe telefon. Este mult mai usor de gestionat. Mi se pare mai usor, mult mai usor. Pana acum am fost cu Windows, dar am zis "Gata!". Bine, mai am un laptop si cu Windows, ca sa joc World of Warships.

Go4IT: Multumesc mult pentru prezenta si abia astept sa ne revedem la urmatoarea colaborare de acest gen!

GL: Cu placere, multam si eu! Jucati-va cat mai mult!

Comandantul de nava Andrei Teodorescu este disponibil in World of Warships, pentru toti jucatorii din Romania: pentru a-l debloca, accesati aceasta pagina si inregistrati-va folosind codul "TEODORESCU". Chiar daca nu va numarati printre primii norocosi cu acces la acest nou capitan, nu va faceti griji: comandantul Teodorescu va fi disponibil in mod gratuit pentru toti jucatorii de World of Warships de la mijlocul lunii aprilie 2024, prin intermediul unui eveniment special in-game.

Articolul Interviu: Actorul George Lungoci, vocea comandantului de nava Andrei Teodorescu din World of Warships apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare