×

Politic-Social

Dincu: Candidatul comun la PMB a fost un proiect usor utopic

Dincu: Candidatul comun la PMB a fost un proiect usor utopic

29.04.2024, 12:20 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Gabriela Firea are prima sansa la alegerile pentru Primaria Capitalei, daca Sebastian Burduja ajunge la scorul PNL din Bucuresti si ia voturi din bazinul electoral al lui Nicusor Dan, spune la RFI senatorul PSD Vasile Dincu.

El crede pe de alta parte ca ideea candidatului comun la PMB era un proiect "poate ca usor utopic, pentru ca venea un pic cam tarziu": "Vasile Dincu spune despre alegerile din Bucuresti ca vor fi "un spectacol electoral in campanie si la vot. Vom avea, dupa parerea mea, un vot destul de strans, va fi o batalie intre votul de partid si incercarea lui Nicusor Dan de a-si mentine status quo-ul (...). Intrarea Gabrielei Firea in acest moment si a lui Sebastian Burduja strica oarecum echilibrul sau batalia care parea sa fie una in doi intre Popescu Piedone, candidatul venit din popor, sa zicem asa, din strada si primarul general al Capitalei. Deci se schimba, devine o batalie de partid, in care forta de mobilizare a PSD-ului o propulseaza pe Firea din prima pe locul al doilea (...). Lupta va fi una stransa pentru castigarea Capitalei".

Senatorul PSD crede ca Gabriela Firea "are nevoie de mobilizarea de partid, de activarea organizatiilor PSD si evident de sprijinul unor primari de Sector care au o notorietate buna, o incredere buna din partea publicului. Apoi, trebuie sa valorifice cel mai bine fosta ei activitate de ministru sau fosta ei activitate de primar. Si nu in ultimul rand, eu am studiat nemultumirile bucurestenilor, exista 63%-64%-65% dintre bucuresteni care sunt nemultumiti de anumite aspecte ale habitatului din Bucuresti, ale vietii din Bucuresti, aspecte legate de urbanism si care spun ca s-au inrautatit".

Vasile Dincu afirma ca "in momentul in care intra si ea si Burduja in lupta, Burduja, ca si un tanar candidat, cu o imagine foarte buna, ministru, cu siguranta ca va lua ceva din electoratul de dreapta, care l-a votat initial pe Nicusor Dan si care si acum era in zona lui Nicusor Dan. Deci pana la urma, in aceasta competitie, in care PSD si PNL nu merg impreuna, combinatia dintre cei doi candidati, ceea ce face domnul Burduja poate sa o sprijine pe doamna Firea in aceasta batalie, adica va lua cu siguranta voturi de la Nicusor Dan. Daca va ajunge la nivelul pe care PNL il are in Bucuresti, atunci Firea are prima sansa sa castige".

Senatorul PSD declara ca ideea candidatului comun la PMB a venit prea tarziu: "La Bucuresti era un proiect poate ca usor utopic, pentru ca venea un pic cam tarziu, dar era un proiect de a arata ca alianta poate functiona foarte bine la Bucuresti, intr-un loc simbolic pentru Romania si de aici incolo sa mearga o alianta politica mai departe (...). Faptul ca nu a functionat arata mai multe lucruri, arata ca nu am fost destul de bine organizati, pentru ca daca am fi lansat un candidat comun cu sase luni inainte, putea fi testat, se putea face o campanie mult mai asezata pe publicul tinta, cu idei si pe aspecte importante ale judecatii de valoare (...). Este o lectie pentru ca alta data sa ne gandim la proiecte politice pe termen lung, sa ne gandim din timp, sa nu le facem peste noapte, cred ca asta a fost principala problema".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare