×

Economic

Noutate pe piata muncii: munca fara contract

Noutate pe piata muncii: munca fara contract

23.04.2024, 23:05 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Va putea alege din 25 de activitati casnice precum curatenia locuintelor, intretinerea spatiilor verzi, calcatul rufelor sau plimbatul cainilor.

"Platforma electronica destinata beneficiarilor si prestatorilor de activitati casnice, care introduce un concept nou pe piata muncii, este functionala si poate fi accesata pe adresa tichete.anofm.ro. Conceptul presupune achizitionarea tichetelor cu care pot fi remunerate persoanele care desfasoara activitati ocazionale in gospodarie. Tichetele sunt purtatoare de beneficii de asigurari sociale si de sanatate. Astfel, lucratorii beneficiaza de servicii medicale decontate, contributiile lor fiind valorificate si la pensie", a transmis Ministerul Muncii.

Asadar, platforma faciliteaza interactiunea dintre beneficiar si muncitor. Beneficiarii pot posta in sectiunea "Marketplace" serviciile pentru care cauta personal, iar prestatorii pot pune serviciile pe care le pot oferi.

Tichetele sunt purtatoare de beneficii de asigurari sociale si de sanatate, astfel ca lucratorii beneficiaza de servicii medicale decontate, contributiile lor fiind valorificate si la pensie.

"Muncitorii care iau contracte pe aceasta platforma beneficiaza de asigurari de pensie si sanatate, daca iau putin 85 de tichete de activitati casnice, respectiv 1.275 de lei/luna. Din valoarea de 15 lei a unui tichet, 3 lei reprezinta contributiile necesare prestatorului pentru a beneficia de asigurarea de pensie si sanatate, fara sa fie nevoie de un contract de munca intre parti", scrie Ministerul Muncii.

De altfel, una dintre conditiile folosirii acestei platforme este ca volumul de munca zilnic nu poate sa depaseasca 12 ore pentru un adult si 6 ore pentru cei cu varste cuprinse intre 16-18 ani, conform Ziarul Financiar.

Printre activitatile casnice care pot fi contractate in platforma sunt:

- aranjarea si servirea mesei;

- curatarea/intretinerea piscinei;

- curatenia/igienizarea locuintei;

- calcatul rufelor;

- debarasarea si spalarea vaselor;

- hranirea/ingrijirea animalelor de companie,

- plimbarea animalelor de companie;

- prepararea hranei;

- plantarea pomilor/arbustilor;

- plantarea rasadurilor;

- realizarea cumparaturilor pe baza de lista;

- recoltarea fructelor si legumelor;

- spalarea covoarelor;

- spalarea geamurilor si a tamplariei;

- spalarea rufelor;

- spalarea si curatarea autovehiculelor;

- strangerea resturilor vegetale din natura.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare