×

Externe

Razboiul din Ucraina, ziua 800. Kievul va trebui, la un moment dat, sa participe la negocieri de...

Razboiul din Ucraina, ziua 800. Kievul va trebui, la un moment dat, sa participe la negocieri de pace cu Moscova, spune un oficial ucrainean

03.05.2024, 07:34 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Volodimir Zelenski a exclus in mod repetat discutiile cu Kremlinul, iar un decret pe care l-a emis dupa ce Rusia a anexat in mod oficial patru regiuni ucrainene in 2022 considera negocierile "imposibile".

Dar generalul-maior Vadim Skibitki, seful adjunct al Directiei de informatii militare HUR din Ucraina, a declarat pentru revista Economist ca, in cele din urma, va fi nevoie de discutii, asa cum ar fi cazul oricarui razboi.

"Generalul Skibitki spune ca nu vede o modalitate prin care Ucraina sa castige razboiul doar pe campul de lupta. Chiar daca ar fi capabila sa impinga fortele ruse inapoi la granite - o perspectiva din ce in ce mai indepartata - nu ar pune capat razboiului", a scris revista.

Astfel de razboaie se pot incheia doar cu tratate, spune el. In acest moment, ambele parti se lupta pentru "pozitia cea mai favorabila" inaintea unor potentiale discutii. Dar negocierile semnificative pot incepe cel mai devreme abia in a doua jumatate a anului 2025, considera Skibitki.

Zelenski si alti oficiali au declarat ca Rusia nu este invitata la un "summit de pace" planificat de Elvetia in iunie, deoarece nu exista nicio garantie ca Moscova va negocia cu buna credinta.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a parut sa aiba aceeasi opinie ca Skibitki intr-un interviu acordat saptamana aceasta revistei Foreign Policy, spunand ca scopul summitului din iunie este "de a uni tarile care impartasesc principii si abordari pe baza carora vor construi actiuni ulterioare".

"Dupa aceea, comunicarea cu Rusia poate avea loc si Rusia poate face parte din discutii. Pentru ca aveti dreptate: in cele din urma, nu puteti pune capat razboiului fara ambele parti"

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si alti oficiali de rang inalt spun ca Ucraina blocheaza orice incercare de solutionare.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi ca reuniunea din iunie nu poate fi o "conferinta serioasa cu asteptari serioase de a obtine un anumit tip de rezultate" fara prezenta Rusiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare