×

Burse

Bursa de Valori Bucuresti, operatorul pietei de capital: Autorizarea Contrapartii Centrale pana la...

Bursa de Valori Bucuresti, operatorul pietei de capital: Autorizarea Contrapartii Centrale pana la finalul anului este supusa unor potentiale riscuri

29.04.2024, 10:22 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Bursa de Valori Bucuresti (simbol bursier BVB), operatorul pietei de capital din Romania, si-a informat luni investitorii cu privire la faptul ca autorizarea Contrapartii Centrale (CCP.RO), prin intermediul careia se relanseaza piata derivatelor la Bursa, este supusa unor potentiale riscuri induse de necesitatea viitoarelor negocieri privind serviciile de tehnologie pentru administrarea tehnica a sistemului de compensare administrat operational de catre CCP.RO.

"Regulamentul Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 3/2013 prevede un termen de 18 luni de la data depunerii cererii de autorizare pentru completarea documentatiei necesare in vederea declararii dosarului de autorizare complet, termen care se va implini la data de 8 septembrie 2024. La nivelul CCP.RO se fac demersuri pentru transmiterea catre autoritatile de reglementare a informatiilor solicitate in vederea incadrarii in termenul mentionat", se arata intr-un raport de la BVB.

Emitentul BVB isi propune sa adopte o abordare prudentiala in cadrul careia va evalua inclusiv necesitatea unei deprecieri partiale a investitiei BVB la CCP.RO in cazul in care termenul anterior mentionat nu va putea fi respectat, situatie in care, daca se va lua decizia de depreciere, aceasta va fi reflectata in situatiile financiare individuale ale BVB, scriu reprezentantii operatorului bursier.

Cu 1,2% s-au depreciat actiunile BVB de la inceputul anului, fata de un avans de 11% pe indicele BET. Dinamicile din ultimele 12 luni sunt de plus 37,9% vs. 39,1%.

Evaluata in prezent la 522 de milioane de lei, compania incheiat anul trecut cu un profit net de 21,8 milioane de lei, sustinut de listarea Hidroelectrica, iar pentru 2024 si-a bugetat un rezultat net de 12,6 milioane. Veniturile operationale au ajuns in 2023 la 50,55 milioane de lei; anul acesta, societatea vizeaza venituri de 40,7 milioane, conform bugetului de venituri si cheltuieli.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare