×

Profesii

Business Magazin. Daca vrei sa-ti schimbi locul de munca, care sunt sansele sa-l faci in compania...

Business Magazin. Daca vrei sa-ti schimbi locul de munca, care sunt sansele sa-l faci in compania in care lucrezi

21.04.2024, 19:05 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Cand simt nevoia de o schimbare, multi aleg sa schimbe compania si sa se indrepte spre alta functie ori industrie. Cum poti evolua insa in cadrul aceleiasi echipe, migrand spre roluri si responsabilitati noi, fara sa apelezi la scrisoarea de demisie? Raspunsul ni-l dau patru reprezentanti ai furnizorului de servicii de outsourcing Genpact Romania.

In perioada 2003 - 2007, industria serviciilor centralizate atingea doar primul prag evolutiv la nivel global, in sensul ca primul esalon al companiilor mari a adoptat modelul de Global Business Services si au inceput sa aiba o strategie in acest sens. In Romania, aceasta industrie era la un stadiu incipient, existand doar cateva centre specializate. Nu eram foarte sigur de cum va arata viitorul, dar perspectiva de a lucra intr-o companie cu atat de multa deschidere catre multinationale si de a intelege cum opereaza si cum pot fi transformate in interior a fost fascinanta", descrie Alexandru Stoenescu, country leader Romania & Bulgaria la Genpact, motivele pentru care s-a alaturat companiei. De atunci, a avut un parcurs profesional "dinamic, provocator si versatil". L-a ajutat in procesul de angajare si faptul ca vorbea fluent limba germana si a intrat in Genpact preluand un rol de helpdesk pentru una dintre primele trei companii din domeniul pharma de la nivel mondial. "Dupa scurt timp, am inteles ca pentru a contribui cu adevarat e nevoie sa inteleg ceea ce inseamna Lean & Six Sigma, cum se aplica stiinta eficientizarii proceselor si cum se imbina aceasta cu diferitele tehnologii pentru acel plus de valoare pe care il cautau clientii nostri. Au urmat o serie de diferite roluri in consultanta, solutioning si in cadrul echipei de Lean Digital Transformation inainte de a ma intoarce in ceea ce numim Operations (echipa de livrare) care le inglobeaza pe toate", a povestit pentru BUSINESS Magazin Alexandru Stoenescu.

El a adaugat ca fiecare zi aduce noi provocari, mediul in care activeaza fiind unul foarte dinamic, pentru ca lucreaza cu mai mult de o treime dintre companiile incluse in Fortune 500, iar fiecare industrie are propriile particularitati, riscuri si oportunitati. "Rolul nostru este de a ne intelege clientii si de a crea modele de lucru care le genereaza valoare in domeniul reducerilor de cost, de implementare de noi tehnologii, crestere a lichiditatii sau eficientizare a diferitelor procese organizationale - fie ca ele se afla in zona financiara, de vanzari, logistica, achizitii etc. Totodata, fiecare industrie trece printr-o perioada relativ tumultuoasa in ultimii ani: companiile din domeniul pharma incearca sa isi consolideze pozitiile in era post-Covid-19, cele din CPG si retail au trecut printr-o perioada cu multa presiune pe lanturile de aprovizionare, iar cele din zona high tech experimenteaza o perioada de acalmie dupa ce au crescut agresiv in ultimii ani. In acelasi timp, revolutia AI, cu precadere in ultimii ani, transforma modul de lucru intr-un ritm alert si exista o cursa in momentul acesta pentru materializarea avantajelor derivate din folosirea noilor tehnologii. Asadar, au fost multe provocari. Dar parca niciodata in ultimii 15 ani lucrurile nu au fost mai interesante si mai volatile ca acum."

Cititi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare