×

Business international

Cine este miliardarul ce vinde "moarte" si cum a reusit el sa uneasca 18 dintre cele mai letale...

Cine este miliardarul ce vinde "moarte" si cum a reusit el sa uneasca 18 dintre cele mai letale companii ale Americii intr-un singur conglomerat

05.05.2024, 23:01 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Inainte de a intra in afaceri cu arme, inainte de a incepe sa cumpere producatori de pusti de asalt, inainte de a se extinde in vanzarea de lunete si amortizoare de sunet, inainte de a reuni 18 dintre cele mai letale companii ale Americii intr-un singur conglomerat, inainte de a finanta o baza militara privata, inainte de masacru, inainte de revolta investitorilor, inainte de rechemarile si defectele de produs si de publicitatea proasta si de procese - inainte ca toate acestea sa se poata intampla - Stephen Feinberg, un investitor miliardar, a trebuit sa-si perfectioneze tehnica de tragere, scrie New York Magazine.

Asa ca intr-un weekend de la sfarsitul anului 2005 a lasat in urma birourile din Manhattan ale Cerberus Capital, firma de capital privat pe care a fondat-o, si resedinta cu mai multe etaje din Upper East Side, in renovarea careia a bagat 15 milioane de dolari, si a calatorit pana la Moyock, Carolina de Nord, la poligoanele de antrenament tactic ale Blackwater, un notoriu antreprenor militar privat, pentru un weekend de instruire cu arme de foc cu raza lunga de actiune. Feinberg, blond, tuns scurt, cu inceput de chelie si cu o mustata deasa, dar fara barba, vorbea incet, cu rabdare, cu un accent bland de New York.

Prietenii spun ca s-a antrenat la facultate, la Princeton, cu Corpul de Pregatire a Ofiterilor de Rezerva (ROTC), defiland la exercitii militare si tragand la tinta cu o pusca de serviciu standard si ca a urmat chiar si scoala de sarituri cu parasuta. El a parasit ROTC inainte de absolvire si a obtinut un loc de munca pe Wall Street, tranzactionand valori mobiliare pentru Drexel Burnham Lambert, pionierul obligatiunilor junk, pe care de obicei nu le vrea nimeni. Zece ani mai tarziu, isi conducea propria firma. Zece ani dupa aceea, era un colos pe Wall Street. Acum este un gigant de talie mondiala. Feinberg a vrut sa revina la vechea pasiune.

Cititi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare