×

Business Hi-Tech

Lupta gigantilor din tech pentru suprematie in AI: Meta a lansat cel mai recent model al sau de...

Lupta gigantilor din tech pentru suprematie in AI: Meta a lansat cel mai recent model al sau de inteligenta artificiala - Llama 3 - cu planuri de a il aduce in prim plan pe WhatsApp, Instagram si alte aplicatii. "Credem ca Meta AI este acum cel mai inteligent asistent AI pe care il puteti utiliza gratuit"

18.04.2024, 22:48 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Meta a lansat joi Llama 3, cea mai recenta editie a modelului de Large Language Model al companiei, disponibil publicului, in timp ce batalia pentru inteligenta artificiala din Silicon Valley continua sa se intensifice.

Noile capacitati de inteligenta artificiala ale companiei vor fi folosite pentru a actualiza instrumentul Meta AI, care va fi acum prezent in mod mai proeminent in aplicatiile sale. De asemenea, acestea vor fi integrate in functiile de cautare ale principalelor sale platforme, care includ Facebook, Instagram, WhatsApp si Messenger. Instrumentul actualizat va putea, de asemenea, sa sintetizeze date aflte la un link oferit de utilizator. De asemenea, Meta AI va fi acum disponibil si pe internet, la meta.ai.

"Datorita ultimelor noastre progrese cu Meta Llama 3, credem ca Meta AI este acum cel mai inteligent asistent de inteligenta artificiala pe care il puteti utiliza gratuit - si este disponibil in mai multe tari in aplicatiile noastre pentru a va ajuta sa planificati cina in functie de ce aveti in frigider, sa studiati pentru examen si multe altele", au spus reprezentantii Meta.

Meta a lansat pentru inceput doua versiuni ale modelului, inclusiv un model cu 8 miliarde de parametri si un altul cu 70 de miliarde de parametri. Parametrii sunt termenul pentru variabilele dintr-un sistem de inteligenta artificiala care este folosit pentru a masura dimensiunea si capacitatile unui model. Compania a declarat ca cea mai mica versiune a Llama 3 este la fel de puternica precum cea mai mare versiune a predecesorului sau. De asemenea, compania va folosi modelul Llama 3 pentru a-si moderniza chatbot-ul Meta AI assistant.

"Pe baza criteriilor de referinta pe care le analizam astazi, acesta va fi cel mai inteligent si mai performant model de acest tip disponibil in mod gratuit", a declarat Chris Cox, Chief Product Officer al companiei, conform Wall Street Journal. Meta a declarat ca va lansa mai multe modele Llama 3 in urmatoarele luni, cu capacitati suplimentare, inclusiv capacitatea de a conversa in mai multe limbi. Compania lucreaza la un model si mai mare, de 400 de miliarde de parametri, pe care il va lansa dupa ce compania ii va finaliza trainingul, a declarat Cox. OpenAI nu a dezvaluit dimensiunea GPT-4, dar a fost estimata la 1,5 trilioane de parametri.

Functia de generare de imagini a Meta AI, denumita Emu, va fi, de asemenea, imbunatatita pentru a produce mai rapid rezultate de o calitate superioara si pentru a le arata utilizatorilor rezultate in avanpremiera pe masura ce acestia isi tasteaza interogarea. OpenAI a dat startul cursei de inteligenta artificiala din Silicon Valley la sfarsitul anului 2022, cand a lansat inovatorul chatbot ChatGPT. De atunci, mai multe companii, atat startup-uri, cat si titani tehnologici consacrati, au intrat in lupta.

Un "Large Language Model" (LLM), cum este ChatGPT, este un model de inteligenta artificiala dezvoltat pentru a intelege si a genera limbaj uman intr-o maniera coerenta si relevanta. Aceste modele sunt antrenate pe baze de date extinse de text pentru a capta nuantele limbii si pentru a putea raspunde la intrebari, participa la conversatii, scrie texte si executa diverse alte sarcini legate de limbaj.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare