×

Opinii

Opinie Ioana Matei, Business Magazin: Gradinita de la birou. Daca iti tratezi angajatii ca pe niste...

Opinie Ioana Matei, Business Magazin: Gradinita de la birou. Daca iti tratezi angajatii ca pe niste copii, se vor purta ca atare

21.04.2024, 16:05 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Unii oameni sunt lenesi, altii productivi, important este cum se impart procentele intre cele doua parti", glumea un invitat al unei emisiuni radio, pe care obisnuiesc sa o ascult in trafic. Oricat de puerila ar parea aceasta afirmatie, dincolo de scheme de beneficii extra-salariale sau studii referitoare la felul in care diversele generatii lucreaza, aceasta reprezinta un adevar fundamental: unii oameni sunt ambitiosi si harnici, in timp ce altii incearca sa gaseasca mereu modalitati prin care sa munceasca mai putin.

Asta nu cred ca poate fi schimbat - sau poate ca da, dar printr-o maiestrie de leadership pe care eu personal nu am intalnit-o inca. Fraza de la radio mi-a amintit de un amic care, obligat de angajator sa revina la birou in spatiul fizic mai multe zile pe saptamana, povestea ca ajunsese sa lucreze la rebusuri (da, in secolul nostru, pe hartie), pentru ca timpul sa treaca mai repede. Ma intreb daca acel angajator si cei care, in general, isi obliga angajatii sa vina la birou, mai cred ca traim intr-o lume in care munca altui om sa poata fi controlata, stimulata, prin astfel de metode?

Unul dintre cele mai citite articole de pe site-ul bmag.ro vorbeste chiar despre acest trend, devenit popular in Statele Unite, in care in ultimele cateva luni, angajatii au inceput sa vina la birou pentru prezenta obligatorie, dar fara sa ramana acolo intreaga zi. Sau fara sa munceasca vreo secunda, in unele cazuri. Unele reguli nu precizeaza exact cat timp trebuie ca angajatii sa petreaca efectiv la birou in programul impus astfel ca era normal ca oamenii care isi doresc sa se eschiveze de la munca, sa gaseasca rapid modalitatile de a face acest lucru si in acest nou regim hibrid.

Potrivit unui studiu al companiei producatoare de dispozitive pentru videoconferinte Owl Labs, citat de CNBC, mai mult de jumatate dintre angajatii americani care muncesc in regim hibrid, respectiv 58%, recunosc ca practica asa numitul "coffee badging" sau obiceiul de a merge in cladirea biroului pentru cafeaua de dimineata si apoi se intorc acasa pentru a lucra restul zilei. (Chiar denumirea acestui nou obicei al angajatilor arata cat de naiva este incercarea angajatorilor de a le controla astfel munca.)

Cititi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare