×

Business Hi-Tech

Parisul da semnalul unui dezghet in listarea start-up-urilor tech: Compania de software Planisware...

Parisul da semnalul unui dezghet in listarea start-up-urilor tech: Compania de software Planisware a strans 278 mil. euro iar actiunile au inchis prima zi de tranzactionare cu un plus de 25%. "Cererea a depasit cu mult oferta, ceea ce arata ca nu este nevoie sa mergem la Nasdaq"

18.04.2024, 22:15 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Actiunile companiei franceze de software Planisware au urcat cu pana la 33% la debutul sau bursier din Paris, dupa ce firma a strans 278 de milioane de euro, un semn ca piata bursiera franceza isi revine dar si ca batranul continent reuseste in sfarsit sa fie scena unei listari semnificative a unei companii de tehnologie, scriu Reuters si Les Echos.

Actiunile companiei au deschis la 21,01 euro, cu mult peste pretul ofertei publice initiale de 16 euro pe actiune si au inchis cu o crestere de 25% prima zi de tranzactionare. Listarea la bursa a evaluat Planisware la 1,1 miliarde de euro. Listarea este cel mai recent semn al unei renasteri a ofertelor publice initiale in regiune, in conditiile in care bursa de la Paris, la fel ca si alte burse europene, s-a luptat sa atraga companii din domeniul tehnologiei.

Fondata in 1996, compania a fost nevoita sa isi amane oferta publica initiala in octombrie anul trecut, la cateva zile dupa atacul Hamas din Israel.

"Realizata in cadrul unui plasament privat cu investitori institutionali, oferta publica initiala a generat o cerere puternica din partea unor investitori importanti din Franta si din strainatate", a precizat compania intr-un comunicat de presa. Fondurile CDC Tech Premium (Caisse des Depots), DNCA Finance, Invesco si T. Rowe au preluat o participatie in companie, in timp ce Ardian a vandut o parte din participatia sa de 20%. "Cererea a depasit cu mult oferta, ceea ce arata ca nu este nevoie sa mergem la Nasdaq", a subliniat Alexis Le Touze, seful Equity Capital Market la BNP Paribas, care a tinut registrul de ordine in cadrul operatiunii de listare.

Planisware este un furnizor de software de gestionare a portofoliului de proiecte (PPM) bazat pe cloud, oferind o suita de solutii concepute pentru a ajuta organizatiile sa elaboreze strategii, sa planifice si sa realizeze proiecte si programe. Produsul cel mai cunoscut al companiei, Planisware Enterprise, este conceput special pentru intreprinderile mari cu nevoi complexe de gestionare a portofoliului de proiecte. Acesta reuneste bugete, previziuni, programe, resurse si date reale intr-o singura platforma, permitand vizibilitate si control in intreaga organizatie prin gestionarea resurselor, planificarea capacitatii si urmarirea timpului.

Software-ul este utilizat pentru gestionarea portofoliului de proiecte, in special pentru dezvoltarea de produse si cercetare si dezvoltare in diverse industrii. Planisware Enterprise ofera posibilitatea de a structura un plan de proiect prin mutarea activitatilor, descresterea sau cresterea activitatilor si stabilirea de etape.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare