×

Zf 24

Premier Energy Group, compania care a cumparat CEZ Vanzare in Romania si este unul dintre cei mai...

Premier Energy Group, compania care a cumparat CEZ Vanzare in Romania si este unul dintre cei mai mari jucatori din zona energiei regenerabile, va lansa o oferta publica initiala, urmata de listarea la BVB

18.04.2024, 09:59 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Premier Energy Group, compania care a cumparat CEZ Vanzare in Romania si este unul dintre cei mai mari jucatori din zona energiei regenerabile, a anuntat joi intentia de a lansa o oferta publica initiala la BVB si listarea ulterioara pe bursa de la Bucuresti.

Oferta ar putea fi finalizata in mai 2024, in functie de conditiile de pe piata de capital.

Premier Energy Group intentioneaza sa obtina aproximativ 100 de milioane de euro printr-o majorare de capital cu excluderea drepturilor de preferinta, iar principalul sau actionar, EMMA Alpha Holding, intentioneaza sa vanda actiuni in valoare de aproximativ 25 de milioane de euro.

In plus, IPO va beneficia de o optiune de supra-alocare oferita de EMMA Capital de pana la 15% din tranzactia de baza. Structura finala a Ofertei va fi stabilita in apropierea lansarii ofertei, a anuntat joi compania.

Fondurile obtinute vor fi folosite pentru a finanta cresterea viitoare, in special in segmentul productiei de energie regenerabila.

Oferta va avea loc dupa aprobarea Prospectului de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara si se va adresa atat investitorilor din Romania, cat si investitorilor institutionali internationali eligibili.

In urma operatiunii, EMMA Capital va continua sa detina majoritatea actiunilor in Premier Energy.

Citigroup, UniCredit Bank (Sucursala Milano) si WOOD & Company actioneaza in calitate de Coordonatori Globali Comuni in legatura cu Oferta.

Alpha Bank Romania S.A. si BT Capital Partners S.A. actioneaza in calitate de Detinatori Comuni ai Registrului de Subscrieri.

STJ Advisors actioneaza in calitate de Consultant Financiar al Premier Energy. UniCredit S.p.A. actioneaza, de asemenea, in calitate de Consultant ESG.

"Ne mandrim cu faptul ca suntem una dintre companiile private de infrastructura energetica cu cea mai rapida crestere din Europa de Sud-Est, iar acum este momentul potrivit pentru Premier Energy Group sa lanseze un IPO si sa profite de oportunitatile interesante de dezvoltare accelerata pe care le va oferi o listare publica la Bursa de Valori Bucuresti. Fiind unul dintre cei mai mari producatori, administratori si agregatori de energie solara si eoliana din Romania si Moldova, Premier Energy Group este bine pozitionata pentru a beneficia de cresterea prognozata a sectorului energiei regenerabile in regiune, valorificand totodata recenta achizitie strategica a CEZ Vanzare si istoricul nostru de succes in ceea ce priveste achizitiile complementare. Datorita modelului nostru de afaceri integrat vertical si diversificat, care ne permite sa obtinem marje de-a lungul intregului lant valoric si ne asigura stabilitate financiara, oferim o perspectiva investitionala deosebit de atractiva potentialilor investitori", a declarat Jose Garza, CEO Premier Energy Group.

In Romania, grupul este al treilea cel mai mare distribuitor si furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor si furnizor de energie electrica din Republica Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum si peste 840.000 de clienti, deservind aproximativ 70% din populatie.

In urma achizitiei CEZ Vanzare in Romania, Premier Energy Group deserveste aproximativ 2,4 milioane de clienti de energie electrica si gaze naturale in Romania si Republica Moldova (o crestere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienti casnici si intreprinderi mici.

Premier Energy Group a fost infiintata in 2012, a intrat pe piata gazelor naturale din Romania in 2013, iar pe piata energiei electrice din Republica Moldova in 2019.

Compania este detinuta integral de EMMA Capital si a incheiat 2023 cu venituri consolidate de 912 milioane de euro, profit net de 78,8 milioane de euro si EBITDA ajustat de 127,7 milioane de euro.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare