×

Burse

Se dezgheata piata listarilor la Bursa. Furnizorul de energie Premier Energy si distribuitorul de...

Se dezgheata piata listarilor la Bursa. Furnizorul de energie Premier Energy si distribuitorul de combustibil JT Grup Oil cauta finantare de peste 100 mil. euro de la investitorii de pe piata de capital

24.04.2024, 00:08 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ O companie cu capital ceh, Premier Energy, a decis sa se listeze pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, conform unui anunt al societatii de saptamana trecuta ¬ Ieri, JT Grup, unul dintre cei mai mari distribuitori de carburanti din judetul Constanta, a anuntat listarea pe AeRO la emisiunea ZF Deschiderea de Astazi ¬ Ambele listari s-ar realiza in urma unor majorari de capital social.

Doua companii din domeniul energetic si-au anuntat intentiile de listare la Bursa de Valori Bucuresti intr-un interval de sub o saptamana. Premier Energy, firma care a cumparat CEZ Vanzare in Romania si unul dintre cei mai mari jucatori din industria energiei regenerabile, vrea sa vina pe piata principala a BVB, intentionand sa obtina circa 100 mil. euro printr-o majorare de capital social.

Principalul sau actionar, EMMA Alpha Holding, planuieste sa vanda actiuni in valoare de aproximativ 25 de milioane de euro. Holdingul il are ca principal investitor pe miliardarul ceh Jiri Smejc, CEO-ul PPF, cel mai mare fond de investitii din regiune, care, printre alte active, detine si Pro TV in Romania.

Ulterior, grupul de distributie de carburanti JT Grup Oil - care a finalizat recent prima etapa de dezvoltare a unui terminal de produse petroliere de 25 mil. euro - si-a facut cunoscut planul de debut pe piata AeRO. In urma listarii, care ar veni tot dupa o majorare de capital, capitalizarea existenta ar creste cu 12 mil. euro, pana la 14 mil. euro, a declarat ieri actionarul majoritar Jean Paul Tucan pentru ZF. Cele doua debuturi ar marca primele listari cu actiuni la BVB de la Hidroelectrica (H2O), adica din iulie 2023. Analistii sugerau ca piata locala a listarilor ar putea fi dezghetata odata cu mult-asteptata oferta derulata de cea mai profitabila companie din portofoliul statului roman.

Tot ieri, Bursa de Valori Bucuresti a lansat a saptea editie a programului Made in Romania, care, incepand cu anul acesta, se va numi BVB Arena. Programul intentioneaza sa identifice viitoarele motoare ale economiei romanesti, sustinandu-le sa isi duca afacerile la un nivel superior, inclusiv printr-o potentiala listare la BVB.

Evenimentul a marcat, totodata, sfarsitul programului precedent, a carui lista de companii finaliste a inclus nume precum Ascendia, Farmacia Tei, Grup Serban, Bookster si Exonia.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare