×

Rugby

Stejarii se reunesc pentru prima competitie a anului, Rugby Europe Championship

Stejarii se reunesc pentru prima competitie a anului, Rugby Europe Championship

10.01.2024, 22:33 Orange Sport

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Stagiul de pregatire va avea loc la Izvorani, Stejarii urmand sa fie cazati la Complexul Olimpic "Sydney 2000", antrenamentele desfasurandu-se atat la Izvorani, cat si pe terenul de la CSN Elisabeta Lipa Snagov.

Pentru acest prim stagiu de doua saptamani staff-ul tehnic a selectionat 36 de jucatori dintre care 19 sunt inaintasi, iar 17 sunt jucatori de treisferturi. Dupa aceste doua saptamani, staff-ul va alege 32 de jucatori care vor pregati meciul cu Polonia, din cei care s-au aflat in pregatire, la care se vor alatura si jucatori noi din Romania si Franta. Aceasta este prima actiune a echipei nationale sub conducerea noului staff tehnic.

"Dorim sa vedem cat mai multi jucatori in aceasta editie a Rugby Europe Championship. De aceea, pentru inceput am convocat 36 de jucatori pentru un cantonament de doua saptamani. Dupa acest stagiu, vom convoca 32 de jucatori pentru a pregati meciul cu Polonia, jucatori din cei 36 pe care i-am vazut deja in stagiu plus alti jucatori din Romania si Franta.

La fel vom proceda pentru meciul cu Belgia si Portugalia. Acest lucru ne va oferi o perspectiva mai larga in ceea ce priveste optiunile pe care le vom avea pentru echipa pe viitor. Suntem deja in contact cu 50 de jucatori, vom mai adauga cativa pentru a le oferi programe de pregatire fizica si consiliere. Este o perioada de constructie, dar vrem sa fim cat mai repede posibil competitivi pentru fiecare meci, astfel ca trebuie sa muncim repede si bine.", a declarat David Gerard, antrenorul principal al Stejarilor.

Lotul Romaniei pentru primul stagiu de pregatire Rugby Europe Championship 2024

Pilieri: Alexandru Savin, Ciprian Chiriac (SCM USV Timisoara), George Ilincuta (CSA Steaua), Vasile Balan (CSA Steaua), Alexandru Gordas (CS Dinamo), Laurentiu Nica (CSM Constanta)

Taloneuri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Stiinta Baia Mare), Florin Bardasu

Linia a doua: Johan Van Heerden (CS Dinamo), Ionut Lucian Muresan (SCM USV Timisoara), Stefan Iancu (CSM Stiinta Baia Mare), Marcel Rusu (CS Dinamo)

Linia a treia: Kamil Sobota (CS Dinamo), Dragos Ser (SCM USV Timisoara), Florian Rosu (CSM Stiinta Baia Mare), Cristi Chirica (CS Dinamo), Damian Stratila (CSA Steaua), Vlad Neculau (SCM USV Timisoara)

Mijlocasi la gramada: Gabriel Rupanu (SCM USV Timisoara), Alin Conache (CSA Steaua), Vladut Bocanet (CSM Stiinta Baia Mare)

Mijlocasi la deschidere: Luca Nichitean (CSM Stiinta Baia Mare), Tudor Boldor (CS Dinamo), Alexandru Ionut Sava (CSM Constanta), Ovidiu Melniciuc (CSU ELBI Cluj)

Aripi: Mihai Lamboiu (CSM Stiinta Baia Mare), Ovidiu Neagu (CS Dinamo), Cosmin Iliuta (CSA Steaua)

Centri: Jason Tomane (CSM Stiinta Baia Mare), Mihai Graure (CS Dinamo), Tangimana Fonovai, Manumua Tevita (SCM USV Timisoara), Gabriel Pop (GDS Cascais)

Fundasi: Paul Popoaia (CSM Stiinta Baia Mare), Marius Simionescu (SCM USV Timisoara)

Staff: David Gerard - antrenor principal, Jonathan Edward Brooks Callard - antrenor cu treisferturile si atac, Simon Maisuradze - antrenor inaintare, Raphael Francois Saint-Andre - antrenor asistent cu treisferturile si indemanare (skills), Michael Dallery - antrenor principal cu pregatirea fizica, Paul Cere-Labourdette - antrenor secund cu pregatirea fizica & GPS, Daniel Carpo - antrenor secund cu pregatirea fizica & GPS, Daniel Razvan Wanya Cringu - medic, Marius Lica Todosi - kinetoterapeut, David Popa - analist video

In Rugby Europe Championship, Romania se afla in Grupa B, alaturi de Portugalia, Belgia si Polonia.

Stejarii vor debuta in deplasare, pe 4 februarie, cu Polonia, dupa care vor avea doua meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie si cu Portugalia, pe 17 februarie. Dupa partidele din grupa vor urma semifinalele, programate in weekendul 2-3 martie si finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. In Grupa A se afla Georgia, Spania, Germania si Tarile de Jos.

In editia trecuta a competitiei, Romania a ocupat locul 3, dupa ce a invins in finala mica, la Badajoz, Spania, cu 31-25.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare