×

Sport

Lando Norris, de la McLaren, a castigat Marele Premiu de la Miami, prima sa victorie in Formula 1

Lando Norris, de la McLaren, a castigat Marele Premiu de la Miami, prima sa victorie in Formula 1

06.05.2024, 08:37 Sursa: Mediafax

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

A fost un triumf mult asteptat pentru britanicul care detinea recordul pentru cele mai multe podiumuri fara victorie (15), dupa ce a terminat pe locul doi de opt ori in 110 mari premii.

Verstappen parea bine plasat pentru a obtine a cincea victorie in sase curse, pana cand un accident la jumatatea cursei a permis celor de la McLaren sa profite de o perioada de safety car, Norris intrand la boxe si iesind in frunte.

In cautarea unei triple victorii la Miami, olandezul a umplut oglinzile lui Norris la reluarea cursei, dar Red Bull-ul sau nu a reusit sa-l provoace cu adevarat pe Norris, McLaren-ul acestuia distantandu-se.

Charles Leclerc de la Ferrari a completat podiumul, ajungand pe locul trei in fata coechipierului Carlos Sainz, care a fost penalizat ulterior cu cinci secunde pentru implicarea sa intr-o coliziune cu Oscar Piastri de la McLaren, ceea ce l-a facut pe spaniol sa coboare pe locul cinci.

Penalizarea l-a urcat cu un loc pe colegul lui Verstappen de la Red Bull, Sergio Perez, pana pe locul patru.

"Era si timpul! Ce cursa. A fost o cursa care a durat mult timp. In sfarsit am reusit sa o fac", a declarat Norris pentru Sky Sports. "Sunt atat de fericit pentru intreaga mea echipa. In sfarsit, am livrat pentru ei.

"O zi lunga, o cursa grea. In cele din urma in top, asa ca sunt pe luna. Sunt pur si simplu mandru. O multime de oameni s-au indoit de mine de-a lungul acestui drum.

"Am facut o multime de greseli in ultimii cinci ani in scurta mea cariera, dar astazi am pus totul laolalta."

Pana duminica, weekendul a fost dominant Red Bull, cu Verstappen realizand cel mai bun timp in singura sesiune de antrenamente si in calificarile pentru sprint de vineri. Olandezul a castigat si cursa de sprint si a obtinut pole position-ul sambata.

Locul al doilea obtinut la Miami a avut un impact redus asupra clasamentului pilotilor, el continuand sa detina un avans de 35 de puncte fata de Perez.

Septuplul campion mondial de la Mercedes, Lewis Hamilton, a fost al saselea, iar Yuki Tsunoda de la RB a fost al saptelea, urmat de George Russell, pe celalalt Mercedes.

Dublul campion mondial de la Aston Martin, Fernando Alonso, a prins locul noua, in timp ce Esteban Ocon a adus primul punct al sezonului pentru Alpine, trecand pe locul 10.

Plecat din pole position, Verstappen a fost la conducere in primele 20 de tururi, dar nu a reusit sa puna un avans mai mare de trei secunde fata de Piastri.

La jumatatea cursei, Verstappen a facut o greseala, fara a fi pus sub presiune, iesind in afara traseului si lovind un stalp care s-a rupt si a ramas pe pista. Comisarii de cursa au dictat imediat virtual safety car.

Verstappen a intrat rapid la boxe, iar Piastri, care fusese deja la schimbul de pneuri, a preluat conducerea.

In timp ce prima runda de opriri la boxe era pe cale sa se incheie si Verstappen era aproape de a prelua din nou conducerea, McLaren a primit o sansa.

Logan Sargeant de la Williams a intrat in derapaj si s-a lovit de zid, declansand intrarea masinii de siguranta. Asta i-a permis lui Norris sa intre la boxe si sa iasa in frunte, pe un loc pe care nu l-a mai cedat pana la final.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare