Studiu de caz

Teconnex Europe

Rapoarte live din producție folosind soluția implementată de start-up-ul KFactory împreună cu Orange Business


Teconnex Europe, producător de soluții tehnice de cuplare pentru industria auto, în urma finalizării unui proiect de transformare digitală alături de Orange Business, poate analiza informații în timp real legate de fluxul de producție prin intermediul unei soluții livrate de un start-up crescut în incubatorul Orange Fab, soluție folosită și de alte câteva zeci de fabrici.

Ovidiu Gavriş, Director General, Teconnex Europe

„În urma implementării soluției KFactory, dincolo de feedback-ul pozitiv al angajaților care folosesc această soluție, vedem o îmbunătățire a eficienței cu 4%, ceea ce pentru industria noastră reprezintă o mare realizare.”

Context și provocare

  • Fabrica Teconnex din România produce soluții tehnice de cuplare pentru industria auto și are peste 230 de angajați, în creștere de la cei 40 de angajați cu care se începuse producția efectivă.
  • Compania Teconnex a dorit de la început să caute un partener cu experiență care să o ajute să digitalizeze procesele de producție din fabrică.
  • Teconnex a ales Orange Business pentru implementarea serviciilor de infrastructură – servicii de telefonie mobilă, internet fix, cablare structurată.
  • Nevoile Teconnex au crescut, iar Orange Business a început să livreze și prezinte și alte servicii și soluții, precum KFactory, soluție „crescută” în incubatorul de afaceri Orange Fab.

Soluția Orange

  • Soluția selectată a fost KFactory, o soluție Industry 4.0 de automatizare a colectării și analizei datelor de la echipamentele de producție industrială, ce permite analiza în timp real a datelor din procesele industriale, astfel încât managerii pot identifica cu ușurință zonele unde trebuie intervenit pentru eficientizare.
  • Soluția s-a implementat într-un flux de producție cu sudură în puncte, ceea ce nu s-a mai făcut până atunci.
  • Un aspect foarte important în implementare a fost securitatea cibernetică, implementată în paralel cu securizarea de către cei implicați în proiect a tuturor componentelor și cu trainingul utilizatorilor.

Rezultate

40% dintre angajați,

dintr-un total de 230, utilizează aplicația în cadrul procesului de producție. Acest proces generează o producție lunară de 280.000 de unități, cu o creștere de 12% comparativ cu anul 2022.

4% creștere
a eficienței producției,

în urma utilizării sistemului KFactory.

Beneficii

  • Acces la date obținute în timp real.
  • Adopție rapidă a sistemului.
  • Nivel ridicat de satisfacție al utilizatorilor.

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200