Descoperă tehnologia 5G și 5G+
de la Orange

Descoperă tehnologia 5G și 5G+
de la Orange

Beneficiile rețelei 5G+

Beneficiile rețelei 5G+

Cu ajutorul tehnologiei 5G+ explorezi lumea mai rapid ca niciodată. Te bucuri de viteze mari la navigarea pe internet, de o mare stabilitate a conexiunii în locurile aglomerate, dar și de o experiență complet nouă în redarea conținutului VR sau a jocurilor de înaltă rezoluție. Aplicațiile, site-urile web și dispozitivele smart de acasă pot fi accesate aproape instantaneu.

Navigare pe internet
la viteze mari
Navigare pe internet
la viteze mari

Cu ajutorul tehnologiei 5G+ rămâi conectat la tot ce contează pentru tine chiar și atunci când ești în zone aglomerate (la un concert, festival sau meci), astfel că îți vei putea ține prietenii și familia la curent cu tot ce se întâmplă.

În plus, vitezele mari de transfer de pana la 1500 Mbps te ajută să încarci sau să trimiți video-uri la rezoluții mai mari, să te bucuri de apeluri video de calitate superioară și să descarci fișiere mari în câteva secunde.

Acces instant
la tot ce-ți dorești
Acces instant
la tot ce-ți dorești

Indiferent că vrei să deschizi aplicații, să încarci pagini web sau să accesezi jocuri de înaltă rezoluție pe telefon, cu 5G+ totul este mult mai rapid.

Indiferent că vrei să deschizi aplicații, să încarci pagini web sau să accesezi jocuri de înaltă rezoluție pe telefon, cu 5G+ totul este mult mai rapid.

Conectivitate continuă
pentru aplicațiile de afaceri
Conectivitate continuă
pentru aplicațiile de afaceri

Rețeaua 5G+ permite crearea unui întreg ecosistem de senzori și dispozitive inteligente conectate în permanență, deschizând astfel drumul unor transformări importante în viața noastră de zi cu zi în ceea ce privește sănătatea, energia, mașini autonome, Internet of Things sau Smart city.

Acoperire 5G și 5G+ România: harta orașelor

Acoperire 5G și 5G+ România: harta orașelor

Rețeaua Orange 5G+/5G este disponibilă acum în 39 de orașe și localități:
Arad (acoperit 100%), Bacău, Baia Mare (acoperit 100%), Brașov, Brăila, București (acoperit 100%), Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Miercurea-Ciuc (acoperit 100%), Oradea, Pitești, Satu Mare (acoperit 100%), Sibiu (acoperit 100%), Suceava (acoperit 100%), Timișoara, Târgu Mureș (acoperit 100%), dar și în alte localități, stațiuni montane și estivale.

Vezi harta de acoperire

Viteza 5G+

Viteza 5G+

Timpul de descărcare fișier 1GB (secunde)

S-a estimat o viteză medie de transfer de 880 Mbps în 5G+, 300 Mbps în 4G+ și 90 Mbps în 4G, pentru descărcarea unui fișier de 1 GB.

Viteza maximă de transfer (Mbps)

Din 2024 spunem
"La revedere"
tehnologiei 3G

Din 2024 spunem
"La revedere"
tehnologiei 3G

Vezi detalii

Întrebări frecvente

5G+ este o evoluție a rețelei 5G. In acoperirea 5G+ viteza maximă estimată este de 1500 Mbps, iar în acoperirea 5G viteza maximă estimată este de 500 Mbps.

Diferența dintre cele doua tipuri de acoperire este dată de combinația de frecvențe și resurse tehnice specifice fiecarei zone.

Pentru a afla care este viteza specifică zonei tale, verifică harta de acoperire.

Acoperirea 5G+/5G este disponibilă în orașele: Arad, Ardud, Baia Mare, Bacău, Bragadiru, Brașov (inclusiv Poiana Brașov), Brăila, București, Chitila, Cisnădie, Cluj-Napoca, Codlea, Constanța (și stațiunea Mamaia), Craiova, Galați, Ghimbav, Iași, Măgurele, Miercurea-Ciuc, Ocna Sibiului, Oradea, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Pecica, Pitești, Popești-Leordeni, Predeal, Satu Mare, Săcele, Salcea, Sibiu, Suceava, Târgu Mures, Timișoara, Ungheni și Voluntari.

Orașele Arad, Baia Mare, București, Miercurea-Ciuc, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș beneficiază de 100% acoperire 5G+/5G.

Pentru a naviga pe internet la cele mai mari viteze ai nevoie de:

  • un smartphone compatibil din oferta Orange. Pentru terminalele cumpărate din alte magazine, Orange nu garantează accesul la tehnologia 5G+/5G
  • un abonament care să îți ofere acces la acest serviciu.
  • o cartelă SIM compatibilă cu 5G/5G+. Dacă ai deja o cartelă 4G, o poți folosi pe aceasta; nu este necesară schimbarea de SIM
  • să te afli în aria de acoperire 5G+/5G. Vezi aici harta de acoperire

În acest moment Orange România are acord de roaming pentru utilizarea tehnologiei 5G+/5G cu peste 120 de rețele partenere. Informații detaliate se regăsesc pe orange.ro/roaming in functie de destinatia aleasa.

Noile dispozitive 5G+/5G sunt compatibile și cu tehnologiile anterioare, deci nu vei avea nevoie de mai multe dispozitive.