Cloud Computing

Infrastructură flexibilă pentru implementări IT rapide și sigure

  • Share

Transformarea digitală a companiilor și trecerea la un model de business bazat pe utilizarea datelor necesită o regândire profundă a infrastructurii IT. Utilizarea soluțiilor de cloud computing asigură flexibilitatea și scalabilitatea necesare dezvoltării, fără nevoia unor investiții semnificative în propriile echipamente. Alegerea tehnologiilor potrivite și a partenerului capabil să asigure consultanța de proiect și controlul integrat asupra securității și performanței aplicațiilor sunt factori esențiali în asigurarea succesului migrării serviciilor IT tradiționale în cloud.

Provocarea de business: cum să decizi ce date sunt necesare și cum să le stochezi în mod eficient

Doar 3% din date

sunt clasificate, etichetate după tipologie și pregătite pentru a fi utilizate

Sursa: IDC

Doar 0,5% din date

sunt utilizate în mod real în analize de business

Sursa: IDC

Conform unei analize IDC privind gradul de maturitate în procesul de transformare digitală, 55% dintre marile companii au dificultăți în definirea unui model de infrastructură în cloud. Principala problemă constă în alegerea datelor care trebuie stocate, unde trebuie stocate și cum poate fi asigurată complianța cu sisteme legislative și de reglementare specifice fiecărei țări. Utilizarea mai multor furnizori de servicii cloud, cu infrastructură localizată în alte țări decât cele în care își desfășoară activitatea și nevoia de a asigura un cadru unitar de guvernanță și complianță contribuie la dificultatea companiilor de a alege infrastructura cloud optimă.

Pentru a asigura acele standarde tehnice de securitate și de reglementare optime, Orange Business Services oferă în România servicii în cloud în centrele de date construite la standarde Tier 3 în București și Cluj-Napoca.

Infrastructură în cloud pentru modele de business dinamice

Orange Business Services – expertiză globală în servicii în cloud

Orange Business Services combină experiența de operator telecom cu expertiza implementărilor de servicii în cloud. Toată infrastructura pe care o utilizăm se află deja sau migrează în cloud, pentru a îmbunătăți convergența și flexibilitatea serviciilor pe care le oferim, conectivitatea și securitatea cibernetică.

  • Infrastructură hibridă de private și public cloud oferită în 38 de centre de date Orange în 15 țări, 2 centre de date la standarde Tier 3 în România
  • Certificare și standarde pentru protecția datelor: ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000-1, ISO 27001, certificări CISSP și GDPR
  • 1.600 de experți în management de proiect și migrarea serviciilor în cloud în întreaga lume

Flexibilitatea IT și securitatea datelor ca principii de dezvoltare a afacerii

group of users

Infrastructura în cloud consolidează rolul strategic al departamentelor IT în cadrul companiilor

Echipele IT trebuie să colaboreze cu numeroase departamente din cadrul organizației pentru a genera noi informații despre clienți și profilele lor de consum, pentru a contribui la crearea noilor produse și servicii și pentru a dezvolta canale de interacțiune inovative. Obiective precum diversificarea serviciilor și creșterea profitabilității sunt tot mai frecvent considerate obiective de IT, ceea ce modifică rolul departamentelor IT și al infrastructurii pe care acestea o gestionează. Nevoia de a scala resursele IT în funcție de numărul și dimensiunea proiectelor în derulare, flexibilitatea necesară pentru tipologii diferite de aplicații, fac infrastructura în cloud un element esențial pentru transformarea departamentelor IT dintr-un rol de suport într-un contributor semnificativ la dezvoltarea strategiei de business.

alert

Întreruperile de activitate și pierderea datelor au impact semnificativ în business

Sistemele IT tradiționale necesită investiții semnificative în asigurarea celor mai noi tehnologii de securitate cibernetică și, atunci când nu sunt actualizate, pot fi atacate cu ușurință. Dincolo de costurile financiare și de imagine generate de întreruperile de activitate sau de pierderea datelor, pot surveni și amenzi semnificative ca urmare a înăspririi reglementărilor privitoare la protecția datelor cu caracter personal. Continuitatea afacerii poate fi asigurată cu o abordare integrată a securității cibernetice în cloud. Infrastructura IT oferită de Orange Business Services integrează sisteme de protecție a informațiilor companiei pe parcursul întregului Data Journey, incluzând transportul, stocarea în cloud și accesul.

alert

Departamentul IT poate deveni un centru de servicii on-demand

Datorită rapidității cu care pot fi scalate și configurate resursele necesare, infrastructura IT în cloud poate fi utilizată pentru a rula programe inovative de business cu impact semnificativ asupra productivității angajaților și a experienței clienților. Soluțiile de cloud computing și storage oferite de Orange Business Services sunt concepute să susțină orice obiectiv sau aplicație de business și sprijină departamentele IT ale companiilor să se concentreze pe activitățile esențiale și pe contribuția lor la dezvoltarea afacerii.

resurse

Resursele în cloud optimizează investițiile în infrastructură

Infrastructura IT utilizată pentru computing, stocare sau conectare în rețea poate fi simplificată și standardizată prin migrarea în cloud-ul Orange Business Services. Investițiile de capital în infrastructura proprie pot fi trasformate în cheltuieli operaționale, iar acestea pot fi optimizate cu eliminarea costurilor de operare, securizare, licențiere sau cu utilizarea de resurse flexibile pay-as-you-go.

contact Created with Sketch.

Contactează echipele noastre de consultanți

Dacă dorești să afli mai multe informații despre soluțiile Orange Business Services pentru compania ta sau despre cum poți achiziționa și activa serviciul, contactează reprezentantul dedicat din echipa Relații cu Clienții sau apelează un consultant Telesales Orange.

776 (apel gratuit din rețeaua Orange)

0374.44.7766 (apel taxabil)

Vrei să afli mai multe despre soluțiile Orange sau să primești o ofertă personalizată?

Lasă-ne datele tale și te vom contacta în maximum 1 zi, de luni până vineri, între 9:00 și 18:00.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

sus