Securitate cibernetică

Protecție completă a informațiilor digitale din companie

  • Share

Prin creșterea complexității sistemelor IT și dezvoltarea unui mediu digital multi-dimensional se dezvoltă numeroase dispozitive conectate și multiple căi de comunicare între angajați, clienți, echipamente și sisteme, iar digitalizarea afacerii poate fi o adevărată provocare în privința siguranței datelor.

La Orange Business știm că în business este esențială protecția informațiilor companiei, a drepturilor intelectuale și a imaginii de brand și ne străduim să creăm soluții pentru securitate cibernetică, pentru o societate digitală mai sigură.

Ce este securitatea cibernetica?

Datele sunt o resursă valoroasă și pot fi folosite pentru a face lucruri uimitoare. Compania ta nu este singura interesată să exploateze datele tale, ci și atacatorii cibernetici care vor să le acceseze sau să compromită sistemele companiei tale.

Prin securitatea cibernetică se înțelege aplicarea tehnologiilor, proceselor și soluțiilor de control pentru a proteja de atacurile cibernetice sistemele, rețelele, programele, dispozitivele și datele. Soluțiile de securitate cibernetică au rolul de a reduce riscul atacurilor cibernetice și de a proteja împotriva exploatării neautorizate a sistemelor, rețelelor și tehnologiilor.

La Orange Business, am integrat servicii de securitate în toate soluțiile noastre pentru a-ți proteja datele de-a lungul întregii călătorii, de la colectare la stocare până la analiză și valorificarea lor pentru impact pozitiv în business-ul tău. Avem experiență și expertiză globală în soluții de securitate, înțelegem provocările securității cibernetice și le putem anticipa.

De ce avem nevoie de securitate cibernetică

Provocările ce țin de securitatea cibernetică au crescut semnificativ în ultimul an pe măsură ce multe companii au migrat spre moduri de lucru hibrid sau remote și și-au transformat modelul operațional, iar tipul de riscuri s-a modificat și el in ultimii ani, potrivit raportului Business Internet Security realizat de Orange Business.

Astfel, dacă în 2019 atacurile de tip ransomware reprezentau doar 3% din totalul incidentelor detectate, în 2021 acestea sunt cele mai întâlnite atacuri și reprezintă 31% din total. Ele vizează în special sectorul sănătății și instituțiile publice pentru a compromite sistemele informatice.

Pe locul doi, însumând 29%, se află atacurile de tip phishing, mai ales prin intermediul campaniilor de SMS, WhatsApp și email. Principalele victime ale acestor incidente au fost în acest an clienții instituțiilor bancare și cei din retail.

Clienții Orange Business beneficiază de expertiza și experiența Orange Cyberdefense, divizia de business din cadrul Orange Group specializată în oferirea de soluții complete pentru detecția și prevenția amenințărilor de securitate cibernetică. Peste 1600 de companii multinaționale și mii de companii mari și medii din întreaga lume se bazează pe tehnologiile Orange Cyberdefense pentru a-și proteja afacerile în mediul digital.

Soluție pentru scanarea

Soluție pentru scanarea vulnerabilităților

Estimezi corect capacitățile de reacție si de rezistență a rețelei și a sistemului informatic în fața potențialelor atacuri, identifici breșele de securitate existente și primești măsuri recomandate, adecvate pentru acoperirea acestora și consolidarea sistemului analizat, din punct de vedere al securității IT. Soluția este personalizabilă, se configurează împreună cu clientul și are la bază topologia, arhitectura rețelei, a sistemului informatic, dar și natura acestuia: IT sau OT.

Află mai multe
Securitate cibernetică

Servicii tehnice de Securitate cibernetică recurente și la cerere

Complementar Serviciilor SOC (Security Operations Center), poți opta pentru administrarea de către specialiștii noștri, la distanță (Remote Administration), răspuns la incidente (Incident Response), implementarea tehnologiilor (Security Technology Deployment), configurări avansate și optimizare (Advanced Configuration & Optimization), analiza Malware (Malware Analysis), analiza datelor (Forensic Analysis), raportarea parametrilor de Securitate IT pentru auditori (Custom IT Security reports for audit) și alte servicii de securitate cibernetică potrivite business-ului tău, la cerere (On-demand services).

Află mai multe

Cum alegi datele cu cel mai mare grad de importanță pentru companie

Riscurile la care se supun companiile ce utilizează informații digitale sunt tot mai mari datorită creșterii volumului, varietății, vitezei de propagare și valorii datelor colectate, stocate și procesate. Riscurile se referă la confidențialitate, integritate și disponibilitatea datelor și pot surveni în oricare etapă a data journey-ului. Managementul riscurilor trebuie asigurat integrat, o importanță tot mai mare revenind nu doar protejării efective, cât anticipării și detecției amenințării înainte ca aceasta să-și producă efectele.

Categorii de date cu nevoi specifice de securitate cibernetică

    În funcție de importanța pe care o au pentru companie, informațiile digitale se clasifică în 5 categorii:
  • Lockdown. Informații ce necesită cea mai ridicată securitate, precum tranzacții financiare, fișiere de personal, înregistrări medicale, secrete militare sau de stat.
  • Confidențial. Informații pe care entitatea ce le-a generat dorește să le protejeze, precum patente și secrete industriale, liste de clienți, rapoarte.
  • În custodie. Informații personale care, dacă ar fi pierdute, ar putea duce sau ar putea ajuta la furtul de identitate.
  • Cu conformare. Informații precum comunicațiile electronice între mai multe persoane (e-mail, mesaje instant, SMS) care ar putea fi reglementate prin regulamente interne ale diferitelor companii sau care ar putea fi folosite în acțiuni legale.
  • Private. Informații precum adresa de e-mail sau documente încărcate pe mediile sociale.

O abordare integrată pentru securitatea cibernetică a afacerii

De ce noi? Orange Cyberdefense – lider global în securitate cibernetica

    Clienții Orange Business beneficiază de expertiza și experiența Orange Cyberdefense, divizia de business din cadrul Orange Group specializată în oferirea de soluții complete pentru detecția și prevenția amenințărilor de securitate cibernetică. Peste 1600 de companii multinaționale și mii de companii mari și medii din întreaga lume se bazează pe tehnologiile Orange Cyberdefense pentru a-și proteja afacerile în mediul digital.
  • Prezență în peste 160 de țări
  • Peste 1.500 de experți și consultanți în securitate cibernetică
  • Portofoliu integrat de soluții de securitate cibernetică: anticipare, identificare, protecție, detecție și reacție, implementate prin soluții personalizate
  • Laboratoare proprii de cercetare-dezvoltare
  • Monitorizare cibernetică și supraveghere proactivă 24/7 prin laboratoare epidemiologice și de interceptare a semnalelor, centre de operațiuni de securitate cibernetică (CyberSOC), centre de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT), echipe de răspuns la incidente cibernetice (CSIRT) aflate în întreaga lume
  • Parteneriate și certificări din partea celor mai mari furnizori de soluții de securitate, alianțe și calitatea de membru al unor organisme internaționale specializate în lupta împotriva criminalității cibernetice, precum Europol, Phishing Initiative, TF-CSIRT, FIRST sau European Cyber Security Group
Află mai multe

Beneficiile soluțiilor de securitate cibernetică

Anticiparea amenințărilor

Anticiparea amenințărilor

Informațiile companiei trebuie protejate în timp ce rămân disponibile membrilor și partenerilor companiei, conform regulilor de acces. Fiecare moment în care datele sau sistemele nu sunt disponibile poate avea un impact direct asupra veniturilor și un efect negativ asupra imaginii companiei. Prevenirea, detectarea și reacția în timp real la amenințări sunt esențiale în managementul integrat al securității infrastructurii IT.

Factorul uman

Factorul uman e mereu în centrul politicilor de securitate

Soluțiile de securitate trebuie să fie prietenoase cu utilizatorii, fără să afecteze productivitatea angajaților. Ele trebuie să asigure acces ușor și rapid la informațiile companiei conform regulilor de acces și securitate și trebuie să fie ușor de gestionat de echipele IT. În același timp, trebuie mereu avut în vedere că principalul risc de securitate este reprezentat de echipamentele conectate în afara mediului securizat al companiei.

Arhitectură de securitate cibernetică

Arhitectură de securitate cibernetică orientată spre business

Cu expertiza dobândită în securitatea rețelelor fixe și mobile și a aplicațiilor în cloud, Orange Business asigură protecția datelor pe tot parcursul călătoriei lor, fără a afecta procesele de lucru ale companiei. În plus, cu ajutorul echipelor de specialiști soluțiile sunt permanent îmbunătățite pentru a raporta evoluțiile atacurilor de securitate cibernetică și adaptarea rapidă a politicilor de securitate la particularitățile locale.

Soluții bazate pe cele mai bune tehnologii și parteneri

Soluții bazate pe cele mai bune tehnologii și parteneri

Toate soluțiile IT&C oferite de Orange Business includ componente de securitate cibernetică, indiferent că sunt bazate pe conexiuni mobile, fixe sau în cloud-ul Orange. Dezvoltăm soluții împreună cu experți din industrie, astfel încât companiile care ne folosesc serviciile beneficiază mereu de cele mai bune tehnologii și cele mai avansate protecții pentru datele pe care își dezvoltă afacerea.

Tipuri de amenințări cibernetice

Phishing

Phishing-ul este unul dintre cele mai întâlnite atacuri cibernetice. Scopul este colectarea de informații confidențiale, acum ar fi CNP, numere de card sau de cont, coduri PIN și folosirea acestora pentru a sustrage bani. Acest lucru se face prin trimiterea de mail-uri sau SMS-uri care par trimise din partea unei companii cunoscute. Infractorul poate ridica problema unor defecțiuni sau erori tehnice, care necesită reintroducerea datelor personale sau poate trimite mesaje care promit un premiu în schimbul datelor.

Ransomware

Este un tip de software malițios care, după ce se instalează pe dispozitivul victimei, amenință să publice datele victimei sau să blocheze permanent accesul la acestea, dacă nu se plătește o răscumpărare.

Malware

Malware (prescurtarea pentru malicious software) orice software malițios conceput intenționat pentru a provoca daune unui computer, server sau rețea de calculatoare. Poate lua forma unui cod executabil, scripturi, conținut activ și alt software. Include troiani, viermi, rootkits, ransomware, ameninţări cibernetice şi chiar programe cu potenţial nedorit.

Cryptojacking

Cryptojacking-ul este periculos deoarece nu vezi că s-a instalat și nu ești conștient de prezența lui pe dispozitivul tau. Nu se întâmplă nimic și în continuare ai access la datele tale, iar hackerii nu extrag date personale, nu compromit fișiere, nu solicită recompense și nu blochează calculatoarele. Scopul cryptojacking-ului este de a folosi resursele calculatorului tău pentru a crea monede virtuale. Singurul lucru care îţi poate ridica un semn de întrebare este consumul de energie mai ridicat al calculatorului tău.

Pentru ca experiențele tale online să fie pozitive, ai grijă să fii mereu informat în legătură cu atacurile cibernetice. Fii atent la mail-urile pe care le primești, nu distribui informațiile confidențiale unor persoane a căror identitate nu o cunoști, verifică dacă identitatea celor care îți trimit mesaje este cea adevărată și fii atent la dispozitivele conectate în rețea. Află mai multe despre tipurile de amenințări cibernetice din raportul nostru anual, Business Internet Security.

Întrebări frecvente

Securitatea cibernetică, numită și securitate digitală, este practica de a proteja informațiile, dispozitivele și activele digitale. Deși aplicațiile și dispozitivele de securitate, cum ar fi software-ul antimalware și firewallurile, sunt esențiale, nu sunt suficiente pentru protecția informațiilor și dispozitivelor digitale ci ai nevoie de un set de procese și practici bine gândite, adaptat business-ului tău.

Conștientizare, informare și atenție sunt câteva principii de bază în securitatea cibernetică. Puterea parolelor, implementează niveluri multiple de autentificare, informarea în privința campaniilor de atac și grija în privința surselor informațiilor digitale accesate, păstrarea copiilor de siguranță a datelor importante într-un serviciu de tip cloud storage, actualizarea software-elor folosite și implementarea soluțiilor de protecție împotriva vulnerabilităților pe dispozitivele companiei tale sunt doar câteva dintre practicile recomandate. Pentru o soluție completă de securitate cibernetică și adaptată nevoilor de utilizare ale companiei tale, îți recomandăm să iei legătura cu unul dintre consultanții noștri.

Transformarea digitală a afacerii, creșterea complexității sistemelor IT și dezvoltarea unui mediu digital multi-dimensional dezvoltă numeroase amenințări cibernetice. Riscurile la care se supun companiile ce utilizează informații digitale sunt tot mai mari datorită creșterii volumului, varietății, vitezei de propagare și valorii datelor colectate, stocate și procesate. Poți vizualiza în timp real atacurile ce au loc asupra companiilor din România și afla care sunt domeniile de activitate cele mai expuse riscurilor de securitate cibernetică din platforma Threatmap a soluției Business Internet Security. Iar dacă ai un site de companie, poți afla gratuit cât de vulnerabilă devine afacerea ta.
Intră aici.

Vrei să discutăm?

Lasă-ne un mesaj și un consultant te va apela în maximum 48h

call

Sau sună la

0374.44.7766
calendar_white

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200

[+]

Îți mulțumim!

Am preluat datele tale și un consultant Orange te va suna în maximum 48h, de luni până vineri între 9:00 și 18:00.

Cu prietenie,
Echipa Orange

call

Sau sună la

0374.44.7766

Luni-Vineri:

09:00-18:00

Ne poți contacta și pe WhatsApp Business la numărul: 0750100200