City Analytics – soluția pentru monitorizarea inteligentă a traficului

City Analytics

City Analytics este o soluţie dedicată monitorizării și analizării traficului pietonal şi de optimizare a alocării mijloacelor de transport public prin intermediul rețelei Wi-Fi publice din interiorul orașului inteligent.

Ce este?

City Analytics este o soluţie software integrată în conceptul Orange pentru smart city, cu ajutorul căreia municipalitatea poate vizualiza în timp real zonele aglomerate și fluxurile de trafic pietonal, timpul petrecut în anumite zone și frecvența de revizitare.

Informaţiile sunt agregate și pot fi vizualizate grafic în timp real sau în evoluție pe perioade de până la un an. Acestea pot ajuta la definirea de soluţii pentru decongestionarea traficul urban normal sau generat de activități turistice cu caracter ocazional. În baza unor astfel de informații, poate fi optimizată în timp real alocarea mijloacelor de mobilitate urbană și, în baza analizelor istorice, pot fi luate decizii cu privire la lucrări de îmbunătățire urbanistică și de dezvoltare durabilă.

Colectarea datelor de trafic se face în mod securizat și anonimizat prin intermediul punctelor de acces Wi-Fi prezente în principalele zone de interes, fiind apoi analizate de servere big data găzduite în cloud-ul Orange.

Beneficii

Platforma City Analytics aduce beneficii importante în ceea ce priveşte implicarea municipalităţii în viaţa oraşului şi se concentrează pe:

  • Analiza impactului evenimentelor publice: concerte, festivaluri etc
  • Analiza statistică a fluxului de turişti
  • Folosirea datelor pentru a gestiona mai bine zonele cu trafic pietonal sau auto intens
  • Analiza în timp real a traficului din cadrul transportului public și analiza ulterioară a acestuia pentru îmbunătăţire
  • Optimizarea modului în care sunt utilizate instrumente de marketing bazate pe locaţie în cadrul anumitor evenimente
  • Planificare urbană: analiza comportamentelor în oraş şi modelarea serviciilor publice după necesităţi

Cum funcționează

City Analytics este un instrument avansat de marketing digital dezvoltat pe baza conceptului de Location Intelligence. El permite monitorizarea în timp real a traficului pietonal în spații deschise și analiza statistică a acestuia în context, relaționându-l cu factori de influență precum momentul zilei, condițiile meteorologice sau existența unui eveniment de interes turistic. Prin intermediul modelelor de vizualizare analitică sau sintetică, municipalitatea poate identifica trenduri și poate anticipa fluctuațiile din evoluția traficului de persoane din anumite zone și perioade, îmbunătățind alocarea resurselor de mobilitate urbană și optimizând fluxurile pietonale.

Datele sunt utilizate exclusiv pentru modelări statistice și analiză. Informațiile sunt vizualizate sub forma de heatmap pentru identificarea zonelor aglomerate, urmărindu-se relaționarea cu factori de influență, context, la un moment dat sau într-o perioadă dată de timp.

Pentru informații suplimentare și detalii despre soluția Smart City și implementarea acesteia:

  contactează persoana dedicată companiei sau instituției tale din cadrul Serviciului Clienți

  apelează 776 (gratuit de pe telefonul mobil Orange) sau 0374.44.7766 (apel cu tarif normal din orice rețea)