Smart City

Soluții inteligente integrate de eficientizare a orașului și îmbunătățire a calității vieții oamenilor.

Conceptul de Smart City propus de Orange

O infrastructură digitală a orașului bazată pe rețele de internet de bandă largă, 4G/4G+, Internet of Things (IoT), LoRa WAN, LTE-M, Wi-Fi, Bluetooth, precum și pe aplicațiile și expertiza Orange și ale partenerilor săi. Mai mult

Soluții

Infrastructura se bazează pe soluții digitale complexe și un ecosistem de parteneriate locale și internaționale, ce asigură succesul design-ului, implementării și operării celor mai complexe proiecte de smart cities.

Flux Vision

Te ajută să măsori corect potențialului comercial al unei zone de interes sau impactul unui eveniment, fie că ai un business în transporturi, turism, organizare evenimente sau retail.

Rețea Wi-Fi publică

Acces wireless la internet în zone centrale, de interes turistic, spații de agrement, stadioane, precum și unități publice administrative, de învățământ sau sanitare.

Transport public inteligent

Acces Wi-Fi la internet securizat pentru călători şi acces în timp real la poziţionarea GPS, viteza şi direcţia de deplasare a fiecărui mijloc de transport în comun.

Iluminat public inteligent

Eficiență energetică, prin optimizarea consumului de energie şi a costurilor de operare şi întreţinere a sistemului de iluminat public.

Monitorizarea calității aerului

Reţea de senzori ce monitorizează aerul atât în locații fixe, în intersecții, zone cu trafic auto intens sau zone industriale, cât și în mișcare, pe mijloacele de transport în comun.

Managementul securității datelor

Soluția Business Internet Security oferă protecție împotriva virușilor, atacurilor malware, botnet sau DdoS și siguranța conexiunilor fixe sau mobile împotriva atacurilor cibernetice.

City Analytics

Soluţie dedicată monitorizării și analizării traficului pietonal şi de optimizare a alocării mijloacelor de transport public, prin intermediul rețelei Wi-Fi publice.

E-guvernare și administrare participativă

Platformă de marketing de proximitate ce oferă administratorilor orașelor posibilitatea de informare în timp real a cetățenilor și turiștilor și de interacțiune cu aceștia.

E-learning

Platformă pentru digitalizarea școlilor, cu catalog electronic și conținut personalizat pentru elevi, profesori și părinți, plus aplicații ce permit un mod de predare interactiv.

Infrastructură: Rețele și conectarea senzorilor

Pentru a fi smart, un oraș trebuie să permită cetățenilor, vizitatorilor și autorităților locale să aibă acces permanent la informații și să interacționeze ușor și rapid. Mai mult

Proiecte implementate in Romania

Alba Iulia

Primul program pilot de smart city din România, demarat de Primăria din Alba Iulia și Orange, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire prin dezvoltarea și digitalizarea orașului.

Mai mult
Timișoara

Proiect bazat pe colaborarea dintre Orange, Continental România și Primăria Timișoara, ce acoperă diverse nevoi municipale: turismul, comunitatea, educația, antreprenoriatul și administrația publică.

Mai mult

Orange România desemnată "Best Smart City Company 2019" pentru rezultatele obţinute și implicare alături de startup-urile din Orange Fab în proiectele de orașe inteligente.

Programe de cercetare

Soluţiile Smart City dezvoltate și testate de către Orange sunt explorate în cadrul proiectelor de cercetare şi inovare Horizon 2020, realizate la nivel european.

Pentru informații suplimentare și detalii despre soluția Smart City și implementarea acesteia:

  contactează persoana dedicată companiei sau instituției tale din cadrul Serviciului Clienți

  apelează 776 (gratuit de pe telefonul mobil Orange) sau 0374.44.7766 (apel cu tarif normal din orice rețea)

sus