×

Ickabog – povești pentru copii și părinți

Vă invit astăzi să intrați în lumea poveștilor alături de un nou proiect al editurii Arthur: povestea Ickabog de J.K. Rowling

articol
J.K. Rowling, binecunoscuta autoare a seriei literare Harry Potter, a anunțat pe 26 mai 2020 publicarea în foileton a poveștii Ickabog.

Scrisă cu peste 10 ani în urmă, ca poveste de citit înainte de culcare pentru copiii ei, Ickabog a devenit povestea preferată a familiei ei. De aceea, ea a hotărât să o ofere copiilor și părinților din lumea întreagă, în cadrul unui proiect internațional.

Editura Arthur, căreia îi mulțumim că ne ține la curent cu noile apariții, a răspuns invitației autoarei și oferă cititorilor din România povestea Ickabog în foilenton, începând din 1 septembrie 2020 până pe 16 octombrie 2020, în 34 de părți.

După publicarea online sub formă de foileton, Ickabog va fi publicată și sub formă de carte – în limba engleză în noiembrie 2020, iar în România curând după aceea. J.K. Rowling își va dona drepturile de autor rezultate din vânzarea Ickabog către proiecte de ajutorare a grupurilor afectate în mod special de pandemie.

Dar asta nu este tot.

J.K. Rowling îi invită pe tinerii artiști în devenire să ilustreze această poveste, pe măsura publicării capitolelor online, și să se lase inspirați de mulțimea de personaje și de întâmplări colorate.
Pentru a câștiga un loc în cartea publicată, părinții și tutorii sunt îndemnați să înscrie desenele copiilor lor în concursul oficial de ilustrații organizat de Editura Arthur, care se ocupă de publicarea cărților pentru copii ale lui J.K. Rowling.

Concursul este organizat pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani, cu scopul de a folosi cele mai interesante ilustrații pentru cartea Ickabog atunci când aceasta va fi publicată în România la Editura Arthur. Există premii în cărți oferite de editură pentru cei 34 de câștigători, dar cel mai important premiu va fi faptul că desenele lor vor apărea în cartea scrisă de J.K. Rowling.

Regulamentul concursului este disponibil pe site, iar înscrierile se fac prin completarea unui formular online până la 23 octombrie 2020.

Folosind hashtag-ul #PovesteaIckabog, copiii (sau, dacă aceștia au sub 12 ani, părinții / tutorii lor legali) sunt îndemnați să posteze picturi și desene pe platformele de socializare. O selecție de imagini va fi postată în galeria site-ului Arthur dedicat poveștii Ickabog.

Vă doresc să vă bucurați de lumea minunată a poveștilor alături de copiii voștri și inspirație la ilustrație!

Toate cele bune!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.