×

Un om, o carte - de vorbă cu scriitoarea Doina Ruști

În această ediție a Colțului de cultură, o cunoaștem pe Doina Ruști, cunoscută scriitoare, autoarea mai multor romane de succes, care ne vorbește astăzi despre volumul Paturi oculte, apărut la editura Litera.

articol
Doina Ruști este o cunoscută scriitoare și câștigătoare a mai multe premii dintre care menționez doar Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România, pentru romanul Fantoma din moară și Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române pentru Lizoanca la 11 ani.

Ea este astăzi și coordonatorul celei mai noi colecții ale editurii Litera, Biblioteca de proză contemporană, dedicată literaturii românești contemporane.

Pe Doina Ruști am cunoscut-o prin intermediul interviurilor pe care cu amabilitate le-a oferit colegului meu Florin, în cadrul proiectului nostru Colțul de cultură.
În primul interviu video, pe care vă invit să îl vedeți mai jos, autoarea ne vorbește despre romanul Paturi oculte, care deschide seria colecției despre care vă spuneam mai sus.

Iată pe scurt, despre ce este vorba:
“Doi studenți de la Litere se îndrăgostesc în mod straniu, după ce intră în contact cu niște paturi mistice. Aventura lor generează un șir de întâmplări, care duc spre proprietarii anteriori ai paturilor și chiar mai departe, în dumbrava crepusculară. Scris alert, în decupaje care mențin tensiunea pe tot parcursul cărții, noul roman are în prim-plan o poveste contemporană, cu ramificații nu doar în trecut, ci și în lumea subtilă, a cauzelor și a marilor întrebări. Un roman ontologic într-un stil simplu, etalat pe un background erudit.” (sursa: www.litera.ro/blog)

Vizionare plăcută! 
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.