×

O carte, un om – de vorbă cu scriitoarea Raluca Nagy

”Nu e altă şi mai frumoasă şi de mai folos în toată viaţa omului zăbavă decât cititul cărţilor” spunea Miron Costin. Inaugurăm astăzi, împreună cu voi, colțul nostru de cultură, născut din dorința de a împărtăși dragostea noastră pentru cărți. Zăboviți alături de noi și aflați ce am mai citit și ce autori am mai cunoscut.

articol
Nu știu dacă vi s-a întâmplat vreodată să vă aflați în mijlocul lecturii unei cărți și să simțiți nevoia de a cunoaște autorul. Mie mi se întâmplă frecvent. Și, din fericire, nu numai mie ci și colegului meu Florin, un mare iubitor de carte și un critic foarte fin.

Așa am pornit la acest drum în care vrem să vă dezvăluim cărți ale unor autori români și, mai mult, să vă oferim posibilitatea să îi cunoașteți! Nu știi niciodată cum ai putea să descoperi autorul preferat și să trăiești minunea de a fi contemporan cu el!

”Un cal într-o mare de lebede”, un roman scris de Raluca Nagy, este cartea despre care vorbim astăzi.

Nu vreau să vă răpesc foarte mult din bucuria de a afla singuri despre ce este vorba ci doar o să vă prezint descrierea cărții, așa cum apare ea pe coperta patru:

”În ego-ficțiunea Ralucăi Nagy despre Japonia nu se întâmplă practic nimic: nu există intrigă, în sensul occidental după cum ne avertizează autoarea încă de la început. Dar se petrece o întâlnire radicală a europeanului  cu un Celălalt extrem, care îl face să simtă organic – la modul propriu – distanța culturală și provocarea umană. Un cal într-o mare de lebede este pur și simplu narațiunea polisenzorială și în același timp și în același timp auto-reflexivă, etnografică și personală, perplexă și totodată firească până la limita intimității, a acestei experiențe” (Vintilă Mihăilescu)Vă invit, așa cum am promis, să o cunoașteți pe Raluca Nagy în interviul pe care a avut amabilitatea să îl acorde lui Florin, să descoperiți omul din spatele cuvintelor, umorul deosebit al Ralucăi, să aflați detalii interesante despre carte și nu în ultimul rând, despre Japonia – Țara Soarelui Răsare.
 


Cartea Un cal într-o mare de lebede poate fi cumpărată de la Editura Nemira, căreia îi mulțumim că ne este alături în această călătorie printre cărți.

Vă dorim vizionare plăcută și, dacă v-a plăcut, nu uitați să vă abonați la articolele noastre.

Toate cele bune!!!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.