×

Un om, o carte – de vorbă cu scriitorul Marian Coman

În această nouă ediție a Colțului nostru de cultură vă invit să îl cunoașteți pe Marian Coman, scriitor, editor, jurnalist și scenarist de benzi desenate și autorul colecției de povestiri fantastice Omulețul din perete, despre care ne va povesti astăzi.

articol
Iată ce știm despre Marian:

Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris volumele Nopți albe, zile negre, Testamentul de ciocolată, Teoria flegmei. Apel la mitocănie, Fingers and other fantastic stories, Haiganu. Fluviul Șoaptelor, Haiganu. Furia Oarbă și Omulețul din perete și alte povestiri fantastice, iar textele sale au fost incluse în numeroase antologii. În prezent, este redactor-șef al Armada, imprint al editurii Nemira dedicat literaturii science-fiction, fantasy și thriller.
Marian Coman este membru PEN Club România și Science-Fiction & Fantasy Writers of America (SFWA).

Și iată ce vă spun eu despre Marian:

Marian Coman spune povești. Le spune frumos. Și te lasă cu întrebări. Cum ar fi dacă ai afla că o fetiță ar putea picta pereții cu visele ei? Cum ar fi să afli că există o carte, o carte de ciocolată, care deschide o ușă către o altă lume cu fiecare pagină? Cum ar fi dacă ai fi chiar tu un personaj din această carte specială? Acestea sunt doar câteva întrebări la care Marian te îndeamnă să te gândești și tu.

Am citit cartea lui Marian pe nerăsuflate, iar când am ajuns la ultima pagină, mi-am dorit să mai citesc încă o poveste. Măcar una.
Marian s-a născut în 1977 și a trăit, la fel ca mulți dintre noi, într-o lume care pentru mulți tineri pare greu de imaginat atunci când încerci să o descrii. Doar că el reușește să ducă povestea dincolo de acea lume, și o transformă ”într-o aventură nebună, provocatoare, fără pereche” așa cum o descrie scriitorul Tudor Ganea.

Vă invit să îl cunoașteți pe Marian Coman din interviul pe care cu amabilitate i l-a acordat lui Florin.
 


Omulețul din perete se găsește la Editura Nemira, partener de nădejde în călătoria noastră în lumea cărților.
 
Vă doresc o vară liniștită, numai cu cărți bune! Iar dacă vreți să aflați ce cărți am mai citit, nu uitați să vă abonați la newsletter-ul nostru!
 

Descoperă și alte informații despre acest topic sau împărtășește experiența în Comunitatea Orange.

Intreabă comunitatea, află ce se discută, răspunde la intrebări și vezi ce beneficii poți câștiga.

Intră în comunitate
Orange comunitate


Poți să fii primul care citește următorul articol. Lasă-ne adresa ta de e-mail.

articol
By Alina Dumitrescu
Salut! Sunt la Orange de foarte mulți ani, din care 14 în Customer Service. Pasiunea mea pentru digital și tot ce înseamnă online m-au făcut să ma indrept către Divizia Online. Aici îmi dau seama, în fiecare zi, că a fi digital înseamnă că poți să îți simplifici viața foarte mult. Și am decis să împărtășesc asta cu voi.