×

Cum îți poți folosi resursele naționale în roaming SEE

Minute şi SMS

Dacă ai un abonament cu acces la serviciul roaming, poți folosi toate minutele și SMS-urile naționale și în roaming în Spațiul Economic European.
După consumarea tuturor resurselor incluse, pentru apelurile și SMS-urile  din roaming se vor aplica tarifele (standard) din ofertă comercială. 
Vezi aici cum se face taxarea când eşti în roaming. 

Resurse de internet
Resursele de internet naționale pot fi folosite în roaming în Spațiul Economic European în limita Politicii de utilizare rezonabilă, această fiind calculată în funcție de abonamentul pe care îl ai:
                costul abonamentului fără TVA/ 1.55 (costul de roaming reglementat în Regulamentul European) x 2 dar fără a depăși traficul de internet național inclus în pachet
Limita standard pentru tipul abonamentului tău este menționată

- în My Orange - secţiunea Cronos, la descrierea pachetului

- în mesajul primit prin apel la *115# Cronos

- la *100# ramura Roaming si internațional

Dacă ai un abonament care are incluse, pe lângă resursele naţionale şi resurse dedicate pentru roaming, vei putea folosi în continuare resursele de roaming incluse, acestea având prioritate la consum. După consumarea resurselor dedicate, vei putea consuma din resursele naţionale incluse în abonament.

 

Pentru a putea să folosești resursele naționale (minute, MB internet, SMS) incluse în abonamentele cu access roaming SEE când ești într-o țară din SEE, trebuie să folosești abonamentul doar pentru călătorii ocazionale (mai mult în România decât în roaming), în acord cu Politica de utilizare rezonabilă; această politică este o masură prevazută de Regulamentul European pentru a detecta și preveni utilizarea abuzivă / anormală a serviciilor de roaming.

Află aici ce înseamnă consum majoritar în Roaming și tot ce ai nevoie să știi.

 

 

 

Ți-a fost de ajutor informația?
97 din 107 de persoane au considerat că acest articol a fost util

Caută răspunsul la întrebarea ta și discută cu membrii comunității


În Comunitatea Orange găsești răspunsuri oferite de clienți, participi la discuții și faci schimb de idei și experiențe.

Întreabă comunitatea Contactează-ne