×

Certificări
Orange România

Rețeaua#1

Orange România – Cea mai rapidă rețea fixă și mobilă din țară


În urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obținute pentru operatorii români în Q1-Q2 2022, a reieșit că utilizatorii Orange România se bucură de serviciile celei mai bune rețele mobile din țară, beneficiind de cea mai rapidă rețea fixă și mobilă, dar și de cea mai mare acoperire mobilă.

Aici găsești mai multe detalii despre premii și metodologia folosită.


Orange - certificare cea mai rapidă rețea fixă

Orange - certificare cea mai rapidă rețea mobilă

Orange - certificare cea mai bună acoperire mobilă

Orange - certificare cea mai bună rețea mobilă

Cu un punctaj Speed Score de 204.07 și o viteză maximă de transfer de 650.47 Mbps pentru download și 451.09 Mbps pentru upload, Orange obține certificarea de cea mai rapidă rețea fixă.

Cu un punctaj Speed Score de 72.60 și viteze medii de transfer de 52.97 Mbps pentru download și 14.32 Mbps pentru upload, Orange a fost certificată cea mai rapidă rețea mobilă.

În urma măsurătorilor efectuate în 404.441 de locații, pentru toți operatorii români, Orange este desemnată rețeaua cu cea mai mare acoperire mobilă cu un punctaj Coverage Score de 769.

Premiile de cea mai rapidă rețea fixă, cea mai rapidă rețea mobilă, cea mai bună rețea mobilă și cea mai mare acoperire mobilă, au fost obținute conform analizei Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® pentru Q1–Q2 2022.

Mărcile Ookla sunt utilizate sub licență și tipărite cu permisiune.

Calitatea rețelei Orange România reconfirmată de Systemics-PAB


Calitatea rețelei Orange România reconfirmată de Systemics-PABÎn urma studiului efectuat în perioada 23.11.2021 - 21.12.2021 de către auditorul Systemics-PAB, Orange s-a clasat pe primul loc în ceea ce priveşte calitatea serviciilor de voce și date oferite în România.

Efectuat în cele mai populate 22 de oraşe din ţară, dar şi pe drumurile de legătură dintre acestea, auditul a analizat performanţele principalilor operatori de telecomunicaţii din România.

Astfel, în timpul campaniei de măsurători au fost realizate pentru fiecare operator aproximativ 3750 de apeluri de voce şi aproximativ 1850 de sesiuni de date, în condiţii ce simulează fidel comportamentul şi modul de utilizare al reţelei de către clienţi.

Scorul de 99% înregistrat pentru serviciile de voce şi cel de 94,9% pentru serviciul de internet mobil, plasează Orange pe prima poziţie la ambele categorii evaluate.

Orange România – Rețeaua #1 la performanța serviciilor de voce și date


Orange România – rețeaua #1 la performanța serviciilor de voce și date

Auditorul independent LCC International a desemnat Orange ca fiind cea mai bună rețea în ceea ce privește performanța serviciilor de voce și date, din zonele metropolitane și rurale din România.


Măsurătorile au fost efectuate între 17 noiembrie și 15 decembrie 2021, în 40 de orașe și pe drumurile de legătură dintre acestea, și au vizat evaluarea calității serviciilor oferite de toți operatorii de telefonie mobilă din România, prin simularea comportamentului și modului de utilizare a rețelei de către un client obișnuit.

Testele au vizat calitatea serviciilor de internet mobil (browsing, streaming, upload și download), precum și a serviciilor de voce mobilă.

LCC International Inc. este o organizație independentă cu peste 30 de ani de expertiză în servicii wireless, care a implementat proiecte de design, instalare, interconectare și studii de măsurători pe teren pentru rețele care deservesc peste 500 milioane de clienți.

Certificări anterioare

Suntem rețeaua #1. Din nou.
Orange România – Cea mai rapidă rețea fixă și mobilă din țară


În urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obținute pentru operatorii români în Q3-Q4 (iulie - decembrie) 2021, a reieșit că utilizatorii Orange România se bucură de serviciile celei mai bune rețele mobile din țară, beneficiind de cea mai rapidă rețea fixă și mobilă, de cea mai rapidă rețea 5G, dar și de cea mai mare acoperire mobilă.

Aici găsești mai multe detalii despre premii și metodologia folosită.


Cu un punctaj Speed Score de 222.16 și o viteză maximă de transfer de 693.26 Mbps pentru download și 424.06 Mbps pentru upload, Orange obține certificarea de cea mai rapidă rețea fixă.

Cu un punctaj Speed Score de 68.82 și viteze medii de transfer de 51.17 Mbps pentru download și 14.15 Mbps pentru upload, Orange a fost certificată cea mai rapidă rețea mobilă.

Citește aici mai multe despre premii și metodologia folosită.

Cu un punctaj Speed Score de 264.38 și viteze medii de transfer de 281.10 Mbps pentru download și 33.55 Mbps pentru upload, Orange a fost certificată cea mai rapidă rețea 5G.

În urma măsurătorilor efectuate în 411.523 de locații, pentru toți operatorii români, Orange este desemnată rețeaua cu cea mai mare acoperire mobilă cu un punctaj Coverage Score de 653.

Citește aici mai multe despre premii și metodologia folosită.

Premiile de cea mai rapidă rețea fixă, cea mai rapidă rețea mobilă, cea mai rapidă rețea 5G, cea mai bună rețea mobilă și cea mai mare acoperire mobilă au fost obținute conform analizei Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® pentru Q3–Q4 2021.

Mărcile Ookla sunt utilizate sub licență și tipărite cu permisiune.

Suntem în continuare rețeaua #1.
Orange România obține multiple certificări Ookla® Speedtest Awards.


În urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obținute pentru operatorii români în Q1-Q2 (ianuarie – iunie) 2021, a reieșit că utilizatorii Orange România se bucură de serviciile celei mai bune rețele mobile din țară, beneficiind de cea mai rapidă rețea fixă și mobilă, dar și de cea mai mare acoperire mobilă.
În completarea acestor premii, Orange România este desemnată și cea mai rapidă rețea 5G conform analizei Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® pentru media vitezelor 5G de download din România, în Q2 2021.

Aici găsești mai multe detalii despre premii și metodologia folosită.


Cu un punctaj Speed Score™ de 203.4 și o viteza maximă de transfer de 655.93 Mbps pentru download și 401.19 Mbps pentru upload, Orange obține certificarea de cea mai rapidă rețea fixă.
Cu un punctaj Speed Score™ de 61.57 și viteze medii de transfer de 45.09 Mbps pentru download și 13.73 Mbps pentru upload, Orange a fost certificată cea mai rapidă rețea mobilă.

Citește aici mai multe despre premii și metodologia folosită.

În urma măsurătorilor efectuate în 411.916 de locații, pentru toți operatorii români, Orange obține certificarea de cea mai mare rețea mobilă cu un punctaj Coverage Score de 633.

Citește aici mai multe despre acest premiu și metodologia folosită.

Premiile de cea mai rapidă rețea fixă, cea mai rapidă rețea mobilă, cea mai bună rețea mobilă și cea mai mare acoperire mobilă au fost obținute conform analizei Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® pentru Q1–Q2 2021.

Orange România a fost desemnată cea mai rapidă rețea 5G conform analizei Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® pentru media vitezelor 5G de download din România, în Q2 2021.

Mărcile Ookla sunt utilizate sub licență și tipărite cu permisiune.

Orange România – cea mai mare acoperire pentru serviciile de voce mobilă

ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) a desfășurat, în perioada august – decembrie 2020, o campanie de măsurare a acoperirii naționale a serviciilor de voce mobilă. Conform rezultatelor, Orange România este operatorul care oferă cea mai mare acoperire, asigurând accesul a 98,27% din totalul populației la servicii de voce mobilă.

Operator mobil Orange RCS&RDS Telekom Mobile Vodafone
Procent acoperire servicii de voce 2019 97,81% 95,42% 96,53% 97,76%
Procent acoperire servicii de voce 2020 98,27% 98,02% 97,25% 98,16%

În cadrul acestei campanii, acoperirea a fost măsurată în 13.398 de localități prin parcurgerea drumurilor accesibile, a bulevardelor și străzilor principale și secundare. De asemenea, s-au efectuat măsurători pe aproape 250.000 de km de drumuri naționale, județene, orășenești și comunale între aceste localități. Mai multe detalii pot fi găsite în comunicatul ANCOM disponibil aici.

Se recunoaște astfel efortul Orange România de a oferi clienților săi o acoperire cât mai extinsă. Pe lângă site-urile nou construite în vederea extinderii acoperirii, Orange România s-a concentrat și pe îmbunătățirea calității semnalului în zonele deja acoperite, pentru a asigura accesul utilizatorilor la servicii de cea mai bună calitate. Astfel, pe parcursul anului 2020, peste 1.500 de site-uri au beneficiat de îmbunătățiri ale tehnologiilor 4G, 4G+ și 5G.

Mai multe detalii pot fi găsite în comunicatul ANCOM aici.

Orange România – din nou rețeaua #1 la performanța serviciilor de voce și date


Orange România – din nou rețeaua #1 la performanța serviciilor de voce și date

Auditorul independent LCC International a desemnat rețeaua Orange România, și în acest an, ca fiind operatorul numărul 1 din țară în ceea ce privește performanța serviciilor de voce și date din zonele metropolitane și rurale din România.


Măsurătorile au fost efectuate între 25 noiembrie și 21 decembrie 2020, în 40 de orașe și pe drumurile de legătură dintre acestea, și au vizat evaluarea calității serviciilor oferite de toți operatorii de telefonie mobilă din România, prin simularea comportamentului și modului de utilizare a rețelei de către un client obișnuit.

Testele au vizat calitatea serviciilor de internet mobil (browsing, streaming, upload și download), precum și a serviciilor de voce mobilă, inclusiv a Apelului 4G.

LCC International Inc. este o organizație independentă cu peste 30 de ani de expertiză în servicii wireless, care a implementat proiecte de design, instalare, interconectare și studii de măsurători pe teren pentru rețele care deservesc peste 500 milioane de clienți.

Cel mai rapid internet fix în Cluj, Iași, Ilfov, Galați, Brăila și Mureș

În urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obținute pentru operatorii români în Q4 2020, a reieșit că utilizatorii Orange România din județele Cluj, Iași, Ilfov, Galați, Brăila și Mureș se bucură de cel mai rapid internet fix din țară.

În plus, în județele Cluj, Iași, Ilfov, Galați, Brăila și Mureș utilizatorii Orange România beneficiază și de cel mai rapid internet fix.

Județele cu cel mai rapid internet fix Viteză medie de transfer pentru download (Mbps) Locul obținut
Cluj 346.65 1
Iași 262.42 1
Ilfov 327.25 1
Galați 286.26 1
Brăila 258.2 1
Mureș 879.95 1
Județele cu cel mai rapid internet fix Viteză medie de transfer pentru upload (Mbps) Locul obținut
Cluj 186.48 1
Iași 170.71 1
Ilfov 184.02 1
Galați 189.22 1
Brăila 177.91 1
Mureș 324.17 1

Rețeaua Orange a fost confirmată ca având cel mai rapid internet fix în județele și orașele specificate în baza analizei Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® din Q4 2020.

Orange România – 100% acoperire 5G în București


Orange a fost certificată, de către auditorul independent LCC International, rețeaua #1 în ceea ce privește acoperirea 5G și performanța serviciilor de date în zona metropolitană București.

Orange a fost certificată, de către auditorul independent LCC International, rețeaua #1 în ceea ce privește acoperirea 5G și performanța serviciilor de date în zona metropolitană București.


Măsurătorile, efectuate în perioada 1 - 17 octombrie 2020, au confirmat că Orange România asigură 100% acoperire 5G în București pentru clienții săi, dar și cel mai rapid internet 5G.

LCC International Inc. este o organizație independentă cu peste 30 de ani de expertiză în servicii wireless, care a implementat proiecte de design, instalare, interconectare și studii de măsurători pe teren pentru rețele care deservesc peste 500 milioane de clienți.

Multiple certificări Ookla® Speedtest Awards® pentru rețeaua Orange România


În urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obținute pentru operatorii români în Q1-Q2 (ianuarie – iunie) 2020, a reieșit că utilizatorii Orange România se bucură de serviciile celei mai bune rețele mobile din țară, beneficiind de cel mai rapid internet mobil și de cea mai extinsă acoperire.

Aici găsești mai multe detalii despre certificările și metodologia folosită.


Cu un punctaj Speed Score™ de 48.74 și viteze medii de transfer de 62.78 Mbps pentru download și 17.88 Mbps pentru upload, Orange a fost certificată rețeaua cu cel mai rapid internet mobil.

Citește aici mai multe despre această certificare și metodologia folosită.

De asemenea, au fost efectuate măsurători în 443.277 de locații, pentru toți operatorii români. Utilizatorii Orange au beneficiat de acces la rețea în 99.70% din locații și în 90.80% dintre acestea au beneficiat de acces la tehnologia 4G, rețeaua Orange obținând astfel un punctaj Coverage Score™ de 631.

Citește aici mai multe despre această certificare și metodologia folosită.


Rețeaua#1

cel mai rapid net mobil
cea mai mare acoperire


În plus, în județele Cluj, Iasi, Ilfov, Bacau, Galati, Mures si Alba utilizatorii Orange România beneficiază și de cel mai rapid internet fix.

Județele cu cel mai rapid internet fix Viteză medie de transfer pentru download Locul obținut
Cluj 256.63 1
Iași 236,48 1
Ilfov 334,58 1
Bacău 740,00 1
Galați 259,43 1
Mureș 909,66 1
Alba 275,77 1
Județele cu cel mai rapid internet fix Viteză medie de transfer pentru upload Locul obținut
Cluj 154,58 1
Ilfov 200,70 1
Bacău 362,68 1
Galați 177,48 1
Mureș 340,04 1
Alba 162,55 1

Titlurile de cel mai rapid net mobil și cea mai mare acoperire au fost obținute pe baza analizei Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® din Q1-Q2 2020.
Rețeaua Orange a fost confirmată ca având cel mai rapid internet fix în județele și orașele specificate în baza analiza Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® din Q3 2020.
Mărcile Ookla sunt utilizate sub licență și tipărite cu permisiune.

Orange România – rețeaua #1 la performanța serviciilor de voce și date


Orange România – rețeaua #1 la performanța serviciilor de voce și date

Auditorul independent LCC International a desemnat rețeaua Orange România ca fiind operatorul numărul 1 din țară în ceea ce privește performanța serviciilor de voce și date din zonele metropolitane și rurale din România.


Măsurătorile au fost efectuate în noiembrie 2019, în 34 de orașe și pe drumurile de legătură dintre acestea, și au vizat evaluarea calității serviciilor oferite de toți operatorii de telefonie mobilă din România, prin simularea comportamentului și modului de utilizare a rețelei de către un client obișnuit.

Testele au vizat calitatea serviciilor de internet mobil (browsing, streaming, upload și download), precum și a serviciilor de voce mobilă, inclusiv a Apelului 4G.

LCC International Inc. este o organizație independentă cu peste 30 de ani de expertiză în servicii wireless, care a implementat proiecte de design, instalare, interconectare și studii de măsurători pe teren pentru rețele care deservesc peste 500 milioane de clienți.

Orange România are rețeaua cu cea mai extinsă acoperire mobilă din țară conform rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® by Ookla®


Orange România - cea mai extinsă acoperire mobilă din țară conform rezultatelor comparative Speedtest Intelligence

Orange România a fost desemnată rețeaua mobilă cu cea mai extinsă acoperire din țară în cadrul Ookla Speedtest Awards®.

Din analiza comparativă a peste 120 de milioane de date preluate de la utilizatorii aplicației Speedtest, în intervalul ianuarie – iunie 2019, de pe 94.935 de telefoane la nivel național (din toate rețelele), a reieșit că utilizatorii Orange beneficiază de cea mai extinsă acoperire:

  • în 99,80% din cazuri au avut acces la rețea folosind una din cele trei tehnologii (2G, 3G sau 4G)
  • în 87,40% din cazuri au avut acces la rețeaua 4G

Găsiți aici multe informații despre metodologia utilizată de Speedtest Awards.

Certificarea este valabilă pentru perioada iulie – decembrie 2019.


Orange România - cea mai extinsă acoperire mobilă din țară conform rezultatelor comparative Speedtest Intelligence

Urmărește proiectul #RomanianRoads, susținut de Orange, și descoperă cum explorăm la viteze 4G cele mai frumoase șosele din România. Jurnaliștii și partenerii Automarket.ro se bucură de cea mai extinsă acoperire mobilă și de cel mai rapid net pe parcursul traseului lor, explorând zone cu exclusivitate 4G Orange și nu numai.

Systemics PAB certifică din nou calitatea rețelei Orange

Orange România - lider privind calitatea serviciilor de internet mobil și voce

În urma campaniei de măsurători efectuată de auditorul independent Systemics PAB, rețeaua Orange este recunoscută din nou ca fiind rețeaua cu cea mai bună calitate a serviciilor de voce și internet.

Măsurătorile au vizat calitatea serviciilor oferite de toți operatorii de telefonie mobilă din România și s-au desfășurat în intervalul Aprilie-Mai 2019, în cele mai mari 22 de orașe din țară după numărul de locuitori, precum și pe drumurile de legătură.

Rezultatele obținute au arătat că Orange oferă servicii de cea mai bună calitate în raport cu valorile maxime de referință stabilite de auditor. Astfel, Orange România a obținut un scor total de 97,26%.


Scor de referință Orange Operator 2 Operator 3 Operator 4
Rezultate 100% 97.26% 83.34% 92.73% 93.03%

Cu un rezultat de 98,75% pentru serviciile de voce și 96,27% pentru cele de date mobile, Orange s-a clasat pe prima poziție la ambele categorii evaluate: apeluri de voce și internet pe mobil.

Scorul pentru performanța convorbirilor se datorează atât procentului foarte mare de apeluri reușite cat și calității acestora, datorate in mare masura si serviciului Apel 4G (VoLTE). În cazul datelor mobile, primul loc a fost atribuit rețelei Orange pentru viteza de download și ușurința în navigarea celor mai accesate site-uri din România.

Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Calitatea rețelei Orange reconfirmată de doi auditori diferiți


Efortul constant depus pentru dezvoltarea rețelei Orange a adus din nou recunoașterea acesteia drept cea mai bună rețea mobila din România. Validarea a venit din partea a două companii de auditare independente Systemics-PAB și LCC International, care au desfășurat ample campanii de măsurare pe teritoriul țării în perioada Octombrie – Decembrie 2018.

Măsurătorile au vizat evaluarea calității serviciilor oferite de toți operatorii de telefonie mobilă din România, acoperind zone urbane, rurale cât și drumurile de legătura, prin simularea comportamentului și modului de utilizare a rețelei de către un client obișnuit. Testele au vizat calitatea serviciilor de internet mobil (browsing, streaming, upload și download), precum și a serviciilor de voce mobilă, inclusiv a Apelului 4G.

Orange România – cea mai mare viteză de download pentru internetul fix și mobil

ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) a publicat, pe 24 octombrie, statisticile oficiale privind calitatea serviciului de internet fix și mobil în România pentru prima jumătate a anului 2018. Conform rezultatelor, Orange România a înregistrat cele mai mari viteze medii reale de download pentru internetul fix și mobil pentru primele șase luni ale lui 2018.

Statisticile au fost obținute pe baza testelor efectuate de utilizatori pe Netograf.ro și a ofertelor introduse de operatori în aplicație. Astfel, a reieșit că Orange România a oferit în perioada ianuarie – iunie 2018 cele mai mari viteze medii reale:

  • 276,98 Mbps la download pentru internetul fix, o creștere semnificativă față de semestrul I 2017, când a fost 161,53 Mbps
  • 30,31 Mbps la download pentru internetul mobil, în creștere față de prima jumătate a anului 2017, când viteza medie a fost de 24,86 Mbps

Mai multe detalii pot fi găsite în comunicatul ANCOM aici.

Orange România - cea mai rapidă rețea mobilă din țară, conform rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® by Ookla®


Orange România - lider privind calitatea serviciilor de internet mobil și voce

Orange România a primit distincția de cea mai rapidă rețea mobilă în cadrul Ookla Speedtest® Awards, în urma testelor de viteză efectuate de utilizatori pe telefoanele mobile proprii în prima jumătate a anului 2018 folosind aplicația de evaluare Speedtest. Cu un punctaj de 36.96 și viteze medii de transfer de 41.09 Mbps pentru download și 15.78 Mbps pentru upload, Orange a fost certificată rețeaua mobilă cu cele mai bune viteze de navigare pe internet din România pe dispozitivele mobile.

Orange oferă cea mai bună experiență în utilizarea rețelei mobile în principalele orașe din România, printre care București, Brașov și Timișoara.

Găsiți aici mai multe informații despre metodologia utilizată de Speedtest Awards.

Orange România – din nou rețeaua cu cea mai mare viteză de download pe mobil

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a transmis în 15 martie 2018, printr-un comunicat de presă, statisticile oficiale privind calitatea serviciului de internet fix și mobil în România, pentru anul 2017. Aceste statistici au fost obținute pe baza testelor efectuate de utilizatori pe Netograf.ro și a ofertelor introduse de operatori în aplicație.

Conform rezultatelor, rețeaua Orange România oferă pentru cea de-a doua jumătate a anului 2017 cea mai mare viteză medie reală de download pentru internetul mobil, de 24,86 Mbps, în creștere ușoara față de prima jumătate a anului, când viteza medie a fost de 24,22 Mbps.

De asemenea, rezultatele confirmă și creșterea vitezei medii de upload cu peste 13% față de primul semestru, ajungând în semestrul al II-lea 2017 la 10,24 Mbps.

Mai multe detalii pot fi găsite în comunicatul ANCOM aici.

Calitatea rețelei Orange este recunoscută de o nouă certificare Systemics PAB

Orange România - lider privind calitatea serviciilor de internet mobil și voce

În urma campaniei de măsurători efectuată de auditorul independent Systemics PAB, rețeaua Orange este recunoscută din nou ca fiind rețeaua cu cea mai bună calitate a serviciilor de voce și internet.

Măsurătorile au vizat calitatea serviciilor oferite de toți operatorii de telefonie mobilă din România și s-au desfășurat între 7 decembrie 2017 și 10 ianuarie 2018, în 22 dintre cele mai mari orașe din țară, precum și pe drumurile de legătură. Măsurătorile au simulat fidel comportamentul și modul de utilizare a rețelei de către un client obișnuit.

Rezultatele obținute au arătat că Orange oferă servicii de cea mai bună calitate în raport cu valorile maxime de referință stabilite de auditor. Astfel, Orange România a obținut un scor total de 93.1%.


Scor de referință Orange Operator 2 Operator 3 Operator 4
Rezultate 100% 93.1% 91.5% 89.7% 71.8%

Cu un rezultat de 92% pentru serviciile de voce și 94% pentru cele de date mobile, Orange s-a clasat pe prima poziție la ambele categorii evaluate: apeluri de voce și internet pe mobil.

Scorul pentru performanța convorbirilor se datorează atât procentului foarte mare de apeluri reușite și calității acestora, cât și timpului redus de conectare. În cazul datelor mobile, primul loc a fost atribuit rețelei Orange pentru viteza de download, calitatea streaming-ului video și ușurința în navigarea celor mai accesate site-uri din România.

Această nouă confirmare vine în completarea certificării anterioare oferită de LCC International Inc.

Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Orange România - cea mai performantă rețea de voce și date

Orange România - lider privind calitatea serviciilor de internet mobil și voce

Pentru al patrulea an consecutiv, calitatea serviciilor oferite de Orange clienților săi a fost certificată de auditorul independent LCC International Inc.

Măsurătorile au fost efectuate în perioada 27 noiembrie – 20 decembrie 2017, în 32 de zone metropolitane (54 de orașe și 100 de comune) și pe drumurile de legătură. Testele au vizat calitatea serviciilor de internet mobil (browsing, streaming, upload și download), precum și a serviciilor de voce mobilă, inclusiv a Apelului 4G.

În urma acestor măsurători, Orange România a fost certificată din nou drept rețeaua numărul 1 în ceea ce privește performanța serviciilor de internet mobil și voce.

LCC International Inc. este o organizație independentă cu peste 30 de ani de expertiză în servicii wireless, care a implementat proiecte de design, instalare, interconectare și studii de măsurători pe teren pentru rețele care deservesc peste 500 milioane de clienți.

Orange primește o nouă certificare pentru calitatea rețelei

Orange România - lider privind calitatea serviciilor de internet mobil și voce

Orange a obținut o nouă certificare a performanței rețelei, asiguându-i astfel pe clienți de cele mai înalte standarde ale serviciilor de voce și de date. În perioada mai-iunie, auditorul extern Systemics-PAB desfășurat o campanie de măsurare a performanțelor rețelelor mobile în România.

Auditul realizat de Systemics a plasat rețeaua Orange România pe primul loc datorită rezultatelor foarte bune în ceea ce privește accesibilitatea și disponibilitatea serviciilor de voce, cât și datorită vitezei de care utilizatorii de date mobile se bucură. Studiul a fost realizat în 22 de mari orașe la nivel național, precum și pe drumurile de legătură, pentru a oferi rezultate concludente.

Rezultatele obținute sunt sustinute și de accesibilitatea și disponibilitatea serviciilor. Astfel, Orange România este singurul operator care oferă acoperire 100% la nivel urban pentru serviciile 4G.

Cel mai rapid download pe mobil din România. Din nou.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a transmis în 16 martie 2017, prin intermediul unui comunicat de presă, statisticile oficiale privind calitatea serviciului de internet fix și mobil în România, pentru anul 2016. Aceste statistici au fost obținute pe baza testelor efectuate de utilizatori pe Netograf.ro și a ofertelor introduse de operatori în aplicație.

Conform rezultatelor, Orange România oferă cele mai mari viteze medii reale de download pentru internet mobil, de 32,61 Mbps.

Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Orange România - lider privind calitatea serviciilor de internet mobil și voce

Orange România - lider privind calitatea serviciilor de internet mobil și voce

În perioada 23 noiembrie – 22 decembrie 2016, compania independentă LCC Internațional a efectuat un studiu cu privire la serviciile de internet mobil (browsing, streaming video YouTube, servicii de upload și descărcarea de fișiere HTTP) și serviciile de voce, inclusiv Apelul 4G. Evaluările au fost realizate cu smartphone-uri compatibile cu rețelele 4G+/4G/3G/2G și s-au derulat în 32 de orașe din România și pe drumurile de legătură dintre acestea.

În urma acestor măsurători, Orange România a fost certificată din nou drept rețeaua numărul 1 în ceea ce privește performanța serviciilor de internet mobil și voce.

LCC International este o organizație independentă cu peste 30 de ani de expertiză în servicii wireless, care a implementat proiecte de design, instalare, interconectare și studii de masurători pe teren pentru rețele care deservesc peste 500 milioane de clienți.

Clienții Orange certifică rețeaua Orange - 96% din utilizatorii Orange 4G sunt multumiți de experiența 4G

Clienții Orange certifică rețeaua Orange - 96% din utilizatorii Orange 4G sunt multumiți de experiența 4G

Vara aceasta, clienții Orange au putut vota în perioada 24 august - 24 septembrie 2016 la a doua ediție Orange 4G Fun Kit. Aplicația, disponibilă pentru Android, iOS și Windows, le-a pus la dispoziție utilizatorilor trei categorii de conținut – Cărți audio, Filme și documentare, precum si cea dedicată Selfie-urilor. În premieră, prin intermediul aplicației Orange 4G Fun Kit, utilizatorii au avut posibilitatea să voteze, în cadrul unei secțiuni dedicate, zonele în care acoperirea 4G să fie extinsă cu prioritate, contribuind astfel la îmbunătățirea experienței de utilizare a rețelei 4G.

Studiul a fost realizat pe clienții Orange, pe un eșantion național reprezentativ la nivel de regiune și mediu de rezidență. Peste 30.000 de utilizatori ai Orange România ne-au transmis prin intermediul acestei aplicații feedbackul lor cu privire la utilizarea rețelei 3G sau 4G.

Marja de eroare a acestui studiu este de +/-0.5%. Datele au fost prelucrate și analizate de către Kantar Millward Brown România, agenție de cercetare de top la nivel global.

Mai multe detalii se găsesc în infograficul atașat.

Orange România - în continuare lider pentru internetul mobil

Orange România - în continuare lider pentru internetul mobil

Compania independentă LCC Internațional a efectuat în perioada 30 noiembrie – 22 decembrie 2015, un studiu cu privire la serviciile de web browsing, streaming video YouTube, descărcarea de fișiere HTTP și serviciile de upload realizate cu smartphone-uri compatibile cu rețelele 4G+/4G/3G/2G. Măsurătorile au fost derulate în 20 de orașe și drumurile de legătură.

În urma acestor măsurători, Orange România a fost certificată din nou drept rețeaua numărul 1 în ceea ce privește performanța serviciilor de internet mobil.

LCC International este o organizație independentă cu peste 30 de ani de expertiză în servicii wireless, care a implementat proiecte de design, instalare, interconectare și studii de masurători pe teren pentru rețele care deservesc peste 500 milioane de clienți.

Orange România - cele mai mari viteze medii reale de download pentru internet mobil, conform ANCOM

Orange România - cele mai mari viteze medii reale de download pentru internet mobil, conform ANCOM

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a transmis în 15 octombrie 2015, prin intermediul unui comunicat de presă, statisticile oficiale privind calitatea serviciului de internet fix și mobil în România, pentru primele 3 trimestre ale anului 2015. Aceste statistici au fost obținute pe baza testelor efectuate de utilizatori pe Netograf.ro și a ofertelor introduse de operatori în aplicație.

Conform rezultatelor, Orange România oferă cele mai mari viteze medii reale de download pentru internet mobil:

  • 27,83 Mbps indoor (în interiorul clădirilor)
  • 39,21 Mbps outdoor (în spații deschise)

Mai multe detalii pot fi găsite aici.

ANCOM este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației. Netograf.ro este un instrument independent dezvoltat de ANCOM pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet.

Clienții Orange certifică rețeaua Orange 4G

Clienții Orange certifică rețeaua Orange 4G

În acord cu preocuparea de a le oferi clienților cele mai bune experiențe la utilizarea rețelei, Orange a desfășurat vara aceasta un studiu cu ajutorul consumatorilor, pentru a vedea percepția lor despre rețeaua 4G, precum și care sunt criteriile folosite de aceștia atunci când evaluează calitatea internetului mobil 4G.

În acest context, Orange a dezvoltat aplicația 4G Fun Kit, care a permis oricărui utilizator de servicii 4G să experimenteze internetul de mare viteză prin intermediul filmelor, melodiilor sau audiobook-urilor disponibile gratuit, precum și al selfie-urilor ce puteau fi încărcate. În același timp, utilizatorii au avut ocazia să testeze rețeaua Orange 4G și să-și exprime opinia cu privire la experiența avută.

Între 13 august și 11 septembrie clienții au testat astfel performanțele rețelei 4G pentru streaming video și audio, descărcare și încărcare de fișiere. Timp de o lună, după accesarea fiecărui tip de conținut, clienții au fost rugați să-și spună părerea despre internetul 4G oferit de Orange.

În urma analizării celor peste 11.000 de evaluări primite, rezultatele arată că 97% dintre clienții Orange 4G sunt mulțumiți de experiența avută la folosirea internetului mobil.

La acest studiu au participat 5.085 de utilizatori Orange 4G. Eșantionul este reprezentativ la nivel național pentru totalitatea clienților Orange 4G, marja de eroare fiind de +/-2%. Datele au fost prelucrate și analizate de către Millward Brown România, agenție de cercetare de top la nivel global, specializată în studii asupra eficacității comunicării, canalelor media și asupra valorii mărcilor.

Mai multe detalii se găsesc în infograficul atașat.

Certificare Orange România din partea LCC International

Certificare Orange România din partea LCC International

În urma unui studiu efectuat de compania independentă LCC Internațional în perioada 20 noiembrie - 2 decembrie 2014, Orange România a fost certificată drept rețeaua numărul 1 în ceea ce privește performanța serviciilor de date pe smartphone-uri în zonele metropolitane ale României. Măsurătorile au făcut referire la serviciile de web browsing, streaming video YouTube, descărcarea de fișiere HTTP și serviciile de upload realizate cu smartphone-uri compatibile cu rețelele 4G+/4G/3G/2G și au fost derulate în Brașov, București, Constanța, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Pitești, Oradea și Timișoara.

LCC International este o organizație independentă cu peste 30 de ani de expertiză în servicii wireless, care a implementat proiecte de design, instalare, interconectare și studii de masurători pe teren pentru rețele care deservesc peste 500 milioane de clienți.