×
Distracție

Văd emisiunile și filmele mele preferate la calitate HD

TV prin satelit

Cum funcționează TV prin satelit

Cu TV prin satelit poți urmări canalele TV preferate pe toate dispozitivele tale: televizor, laptop, smartphone sau tabletă. Toate acestea cu un singur abonament și o singură factură.

Iată câteva informații utile despre cum funcționează aceste servicii.

Cum funcționează serviciul de televiziune prin satelit de la Orange?

Serviciul TV prin satelit este transmis prin tehnologia Direct to Home (DTH). Prin intermediul acesteia, canalele TV sunt retransmise printr-un sistem digital, direct prin satelit, în orice punct situat în aria de acoperire a acestuia.

Standardul folosit de Orange este Digital Video Broadcast - Satellite 2 (DVB-S2) - a doua generație de DVB-S. Acesta permite transmiterea canalelor atât la calitate SD, cât și HD. Semnalul canalelor TV este comprimat pentru a putea fi disponibil pe satelit, iar metoda de compresie folosită este Moving Picture Experts Group - 4 (MPEG-4).

Satelitul prin care Orange România transmite canalele TV este oferit de SES Astra, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicații prin satelit din lume.

Control parental

Poți restricționa rapid accesul la orice canal pe care nu vrei să-l vadă copilul tău, din doar câteva apăsări de butoane. Odată blocat, canalul respectiv poate fi accesat numai pe baza codului PIN.

Pentru detalii, consultă ghidul de utilizare a receiverului HD.

Listă canale preferate

Cu serviciul de televiziune prin satelit poți să configurezi până la 5 liste diferite de canale, pe care să le aranjezi în ce ordine vrei. Astfel, fiecare membru al familiei poate avea propria listă de canale favorite și poate urmări doar ce-i place.

Pentru detalii, consultă ghidul de utilizare a receiverului HD.

Cum funcționează serviciul de televiziune pe laptop, tabletă sau smartphone?

Ca să vezi canale TV, filme și emisiuni chiar și în mișcare, pe laptop, tabletă sau smartphone, folosește serviciul Orange TV Go.

Pe laptop, Orange TV Go este accesibil pe tvgo.orange.ro. Portalul Orange TV Go este compatibil cu browserele Internet Explorer 9 sau 10, ultimele versiuni de Chrome 28 și Firefox 22, Safari 5.1.7 pentru Windows și Safari 6 pentru Mac.

Dacă vrei să urmărești canale TV, filme și emisiuni pe smartphone sau tabletă descarcă aplicația Orange TV Go din Google Play sau App Store. Aplicația este optimizată pentru iOS 7.1 și Android 4.3 sau versiuni mai noi ale acestor sisteme de operare. Consultă aici lista orientativă a dispozitivelor incompatibile cu aplicația Orange TV Go.

Serviciul Orange TV Go poate fi folosit pe maxim 3 dispozitive, dintre care maxim 2 pot funcționa în același timp.

Întrebări frecvente

În abonamentul tău de televiziune prin satelit ai acces pe laptop, tabletă sau smartphone la o serie de canale TV, precum și la o selecție de filme și videoclipuri. Pentru a le putea urmări, trebuie să parcurgi pașii de mai jos:

Pasul 1: Creează-ți un cont online asociat abonamentului TV prin satelit

Dacă ai deja un cont online creat cu un număr de telefon de pe același cod de abonat, intră în contul tău online, în secțiunea "abonamente și opțiuni", tabul "utilizatori Orange TV Go" și alege să folosești serviciul TV prin satelit cu numele tău de utilizator. Vezi aici pașii care trebuie urmați.

Dacă nu ai încă un cont online Orange, intră pe www.orange.ro/contul-meu și creează-ți unul acum. Apoi urmează pașii de aici.

Traficul de internet inclus în abonamentul de TV prin satelit poate fi folosit la vizionarea canalelor și a filmelor din Orange TV Go, însă pentru aceasta trebuie să asociezi abonamentul de TV prin satelit pe un cont online Orange care să conțină un număr de telefon de voce sau de date.

Pasul 2: Descarcă aplicația Orange TV Go din Google Play sau App Store sau intră pe tvgo.orange.ro de pe un computer, și autentifică-te cu datele contului Orange

Vei avea astfel acces la canalele TV incluse în abonamentul tău, precum și la o selecție de filme și videoclipuri, pe toate dispozitivele tale.

Serviciul Orange TV Go poate fi folosit pe maxim 3 dispozitive, dintre care maxim 2 pot funcționa în același timp.

Activează mai întâi opțiunea Orange TV Go potrivită nevoilor tale, pe numărul cu care ți-ai creat un cont online Orange. Poți să vezi aici ce opțiune ți se potrivește cel mai bine, iar dacă nu ai încă un cont online, îți poți crea unul acum. Apoi autentifică-te cu datele contului Orange în aplicația Orange TV Go sau pe tvgo.orange.ro și urmărește filmul sau emisiunea dorită.

Indiferent dacă ai sau nu o opțiune Orange TV Go activată, poți accesa conținutul gratuit din Orange TV Go în aplicația Orange TV Go sau pe tvgo.orange.ro: canalul Orange info sau canalele oferite gratuit în cadrul promoțiilor. Trebuie doar să te conectezi cu datele contului tău Orange.

sus